۴۰۳ در یک نگاه - مقاومت در سالی که گذشت - قسمت اول

سالی که گذشت برای مقاومت ایران، سال کارزارهای بی‌امان و پیروزیهای درخشان بود. سالی با تحولات فراوان و پیشرویهای بسیار. ما در این برنامه قصد داریم همزمان با سال نو، نگاهی به گذشته بیاندازیم و برخی از مهمترین فرازهای مقاومت ایران در سال گذشته رو همراه با شما مرور کنیم. قطعاً پرداختن به تک‌تک اقدامات مقاومت ایران در سال ۴۰۳، از حوصله این برنامه خارجه و ما تلاش می‌کنیم تا به مهمترین اونها بپردازیم. با ما همراه باشید.

یکی از نخستین اقدامات مقاومت ایران در سال ۴۰۳، افشاگری شورای ملی مقاومت ایران در رابطه با اداره شرکت هواپیمای ملی ایران توسط سپاه پاسداران بود. شورای ملی مقاومت ایران در اطلاعیه‌یی اعلام کرد که یک سرتیپ سپاه به‌طور مخفیانه از سال ۲۰۲۲، کنترل شرکت هواپیمایی ایران ایران رو برعهده داشته. تلگراف انگلستان در ۱۴ فروردین ۴۰۳ این‌طور نوشت:

اطلاعات به دست آمده توسط شورای ملی مقاومت ایران نشان می‌دهد که یک سرتیپ سپاه به‌طور مخفیانه از سال ۲۰۲۲ کنترل شرکت هواپیمایی ایران‌ایر را برعهده داشته است.

این در حالی صورت می‌گیرد که بروکسل از پرواز این شرکت هواپیمایی به اروپا به‌عنوان بخشی از بسته تحریمی به‌دلیل ارسال موشکها و سخت‌افزار نظامی تهران به کشورهای نیابتی‌اش در خاورمیانه جلوگیری می‌کند.

اطلاعات به دست آمده توسط شورای ملی مقاومت ایران، جنبش اپوزیسیون کشور، نشان می‌دهد سرتیپ پاسدار شمس‌الدین فرزادی‌پور شرکت هواپیمایی ایران‌ایر را کنترل می‌کند.

در نیمه دوم فروردین‌ماه و در تاریخ ۲۲ فروردین، کنفرانسی تحت عنوان مشعلداران تغییر در پارلمان اروپا واقع در بروکسل برگزار شد که این جمله بر پیشانی اون کنفرانس می‌درخشید: حمایت از مبارزه طولانی زنان ایران. خانم مریم رجوی به‌صورت آنلاین به کنفرانس مشعلداران وصل شد و در حضور شماری از نمایندگان پارلمان اروپا سخنرانی کرد.

آخوندها الگوی دهشتناکی از زن‌ستیزی را برقرار کرده‌اند و آن را به تمام کشورهای مسلمان صادر کرده‌اند.همان‌طور که جنگ و تروریسم را صادر کرده‌اند. واقعیت مهم‌تر مقاومت زنان بپا خاسته در مقابل چنین رژیمی است. مقاومت زنان ایران نمونه چشمگیری در تاریخ معاصر است. در ۴۵ سال گذشته دهها هزار زن برای آزادی مردم‌شان شکنجه یا اعدام شده‌اند. حضور زنان در صف مقدم قیام‌ها که جهان در سال ۱۴۰۱ مشاهده کرد، چنین سابقه‌یی دارد.
با همین پشتوانه زنان پیشتاز توانسته‌اند هدایت یک مقاومت سازمان‌یافته را در داخل و خارج ایران به دست بگیرند.
که هر گونه دیکتاتوری چه سلطنتی و چه آخوندی را رد می‌کند.

در کنفرانس مشعلداران بسیاری از نمایندگان پارلمان اروپا، حضور داشتن که از جمله میشه به خانم رادکاماکسووا رئیس کنفرانس و معاون کمیسیون حقوق زنان و برابری پارلمان اروپا، خاویر سارسالخوس رئیس مشترک گروه دوستان ایران آزاد در پارلمان اروپا، مارگاریتا دلا پیزا عضو کمیسیون حقوق زنان و برابری اشاره کرد.

فردای اون روز یعنی در تاریخ ۲۳ فروردین، خانم مریم رجوی با نماینده کنگره آمریکا گرگ است و به دیدار و گفتگو داشت. خانم رجوی در اون دیدار که به‌صورت آنلاین انجام شد، با اشاره به بحرانهای رژیم آخوندی و سرکوب و فشار روز‌افزون بر مردم گفت: همه نشانه‌ها حاکی از آن است که جامعه ایران یک انبار باروت است و هر لحظه ممکن است منفجر شود. آقای گرگ است و به خطاب به خانم رجوی گفت: من به‌طور کامل با ارزیابی شما از وضعیت در ایران و منطقه موافقم. نقش مخرب این رژیم موضوع نگرانی جدی من و همکارانم در کنگره است. من خوشحال می‌شوم که هر کاری بتوانم برای این مقاومت در راستای آزادی مردم ایران و برای صلح در منطقه انجام دهم.

اردیبهشت با شور و خروش اشرف‌نشانها آغاز شد. بله تظاهرات یاران شورشگر در لوکزامبورگ همزمان با اجلاس وزرای خارجه اتحادیه اروپا. ایرانیان آزاده نمایشگاهی هم برپا کرده بودن که حاوی تصاویر شهیدان راه آزادی و پوسترهایی در افشای جنایتهای رژیم و محکومیت موج اعدامها در داخل و جنگ‌افروزی و تروریسم اون در خارج بود. لیست‌گذاری تروریستی سپاه، به‌رسمیت شناختن حق مردم ایران و کانون‌های شورشی برای مقاومت و تعطیلی سفارتخانه‌های رژیم به‌عنوان مراکز جاوسی و تروریسم، از جمله خواسته‌های یاران شورشگر در اون تظاهرات بود.

میرسیم به روز ششم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، یعنی روز برگزاری کنفرانسی در برلین با عنوان راه‌حل بحران ایران، حمایت از آلترناتیو دموکراتیک. در این کنفرانس پروفسور آلخو ویدال کوادراس رئیس کمیته بین‌المللی در جستجوی عدالت و شماری از نمایندگان مجلس فدرال و شخصیتهای برجسته آلمانی حضور داشتن. خانم مریم رجوی به این کنفرانس پیامی رو ارسال کردن و در اون پیام به تشریح استراتژی بقای رژیم یعنی سرکوب و ترور و جنگ پرداخت:

خانم مریم رجوی:

صدور تروریسم، بنیادگرایی اسلامیو جنگ‌افروزی اجزای اصلی سیاست خارجی رژیم آخوندی در ایران است. این همواره بخشی از استراتژی بقای این رژیم بوده است.
اما در شرایط فعلی به‌دلیل ضعف مفرط و ترس از قیام مردمبرای سرنگونی به این سیاست‌های مخرب روی آورده است.
دیکتاتوری مذهبی حاکم بر ایران با جامعه ایران و با جامعه جهانی در جنگ است. تنها در سال ۲۰۲۳، رژیم ۸۶۴نفر را اعدام کرد و این روزها سرکوب زنان در خیابان‌ها را تشدید کرده است. هدف به انقیاد کشاندن کل جامعه برای ممانعت از یک قیام دیگر است.
پرفسور آلخو ویدال کوادراس در اون کنفرانس به بیان تجارب خودش از همراهی با مقاومت ایران پرداخت و این‌طور گفت:

شورای ملی مقاومت ایران و هم‌چنین ستون‌فقرات آن، سازمان مجاهدین خلق ایران، قدرتمندترین ابزارهایی هستند که مردم ایران برای این تغییر در اختیار دارند. من بیش از ۲۰ سال است که با آنها کار می‌کنم، از این‌رو آنها را می‌شناسم. آنها را به‌خوبی می‌شناسم، همان‌طور که خانواده‌ام را می‌شناسم. پس حرف‌های مرا باور کنید، چون من برخلاف رژیم ایران تبلیغ نمی‌کنم. من با شما تجربه یک زندگی را به‌اشتراک می‌گذارم.

در روز ۱۶ اردیبهشت، میزگردی در پارلمان اروپا برگزار شد که فرانسیسکو گریرو نماینده پارلمان اروپا از گروه سبزها و شماری از نمایندگان انجمنهای جوانان ایرانی در کشورهای اروپایی، از جمله شرکت‌کنندگان در اون کنفرانس بودن. آقای گریرو در صحبت‌هاش به نقش پیشتاز زنان در انقلاب دموکراتیک ایران اشاره کرد و گفت: » به‌نظر من شعار، زن مقاومت آزادی، به‌واقع در کانون این انقلاب قرار دارد». بعد هم جوانان ایرانی به بیان مواضع و تجربیات خودشون پرداختن. بخشی از حرفهاشون رو بشنویم:

دکترالهه ذبیحی: درود می‌فرستم به کانون‌های شورشی و اگر که این برنامه رو تماشا می‌کنید خداقوت بهتون میگم و خیلی خوشحالیم که شما را داریم و خیلی خوشوقت هستیم که چنین مقاومتی داریم.

نادر اسلامی: تنها چیزی که من به مردم ایران می‌خواهم بگویم این است که باور کنید باور کنید این رژیم ماندنی نیست. تنها راه مقاومت که هر چه زودتر این رژیم را سرنگون بتوانیم بکنیم، مقاومت است. مقاومت و آتش علیه آتش. کانون‌های شورشی این استراتژی را شروع کردند و انشاالله هر چه زودتر این کار را تمام خواهیم کرد.

از بروکسل به لندن میریم. جایی که در روز ۱۸ اردیبهشت، کنفرانس مقابله با تروریسم و تهدیدات داخلی از سوی رژیم ایران در پارلمان انگلستان برگزار شد. در اون کنفرانس جمعی از نمایندگان مجلسین عوام و اعیان حضور داشتن و پرفسور آلخو ویدال کوادراس هم شرکت داشت. خانم مریم رجوی با ارسال پیامی به این کنفرانس، از سیاست امتیاز دادن به رژیم آخوندی انتقاد کردن و به صراحت گفتن که این سیاست، جنگ به بار میاره:

خانم مریم رجوی

امروز درست هفت ماه از شروع جنگ خاورمیانه می‌گذرد با غیرنظامیان بی‌گناهی که قربانی خشونت روزانه آن می‌شوند. مقاومت ایران از روز اول بر نقش رژیم ایران در این جنگ تأکید کرد و پیوسته گفته است که گفتسرمار جنگ‌افروزی و تروریسم در ایران تحت حاکمیت آخوندهاست. کسانی که دنبال صلح در منطقه هستند، باید با مانع اصلی صلح یعنی رژیم آخوندی مقابله کنند.
آقای باب بلکمن عضو مجلس عوام انگلستان و رئیس کمیته بین‌المللی نمایندگان برای ایران آزاد، از جمله شرکت‌کنندگان در کنفرانس لندن بود که به نکات قابل توجهی اشاره کرد:

ما باید به‌طور واضح بگوییم که رژیم ایران هیچ علاقه‌یی به سازش ندارد. با رشد و گسترش قیام مردمی همراه با کانون‌های شورشی، این رژیم در تاکتیک‌های جنگ‌افروزی، تروریسم و ​​سرکوب خود برای چسبیدن به قدرت پافشاری می‌کند. ما باید با ممنوعیت کامل سپاه و قطع روابط دیپلماتیک با این رژیم و بستن سفارت آن در لندن، نحوه عملکرد آن‌را غیرقانونی کنیم.

بیست و پنجمین روز اردیبهشت سال 1403، با یک رویداد مهم همراه بود. خانم مریم رجوی رئیس‌جمهور برگزیده مقاومت ایران در پارلمان فرانسه حضورپیدا کرد و بیش از 150 تن از نمایندگان مجلس ملی فرانسه، بیانیه‌یی رو اعلام کردن که عنوان اون حمایت از آزادی و مقاومت در ایران برای صلح و امنیت جهانی بود. این بیانیه توسط فیلیپ گوسلن نایب‌رئیس کمیسیون قانون اساسی در مجلس ملی فرانسه اعلام شد. خانم مریم رجوی در این جلسه از اقدامات کمیته پارلمانی برای ایران دموکراتیک در حمایت از مبارزه مردم و مقاومت ایران علیه دیکتاتوری آخوندی تقدیر کرد و گفت اگر خواهان صلح و ثبات در این منطقه از جهان هستیم، باید روی فاشیسم مذهبی در تهران تمرکز کرد. نمایندگان مجلس فرانسه هم هر کدوم از زاویه‌ای به ضرورت حمایت از مقاومت ایران پرداختن و آقای فیلیپ گوسلن از جمله این‌طور گفت:

ما شاهد تشدید سرکوبی هستیم که هزاران نفر به‌خصوص زنان را هدف قرار می‌دهد. هرگز فراموش نمی‌کنیم که انقلاب جدید ایران توسط زنان رهبری می‌شود، به‌خصوص یک زن که با قهرمانی و مقاومتش نه تنها زنان و مردان ایرانی بلکه جهانی را تحت تأثیر قرار می‌دهد. ما امروز این تأثیر را نمایندگی می‌کنیم.

 

سومین ماه از اولین فصل سال ۱۴۰۳، با صدور مجموعه‌ای از بیانیه‌ها در حمایت از مقاومت ایران همراه بود. اکثریت پارلمانهای اسکاتلند، مجلس سنای هلند، پارلمان ایرلند شمالی، پارلمان ایسلند، پارلمان نروژ، پارلمان ایالت مارکه، پارلمان مالت و ولز و استونی از جمله پارلمانهایی بودن که با صدور بیانیه‌هایی از مقاومت ایران و برنامه ده ماده‌ای خامنه مریم رجوی حمایت کردن. به همه اینها باید بیانیه برندگان جایزه نوبل و رهبران جهان در حمایت از مقاومت رو هم اضافه کرد. تصاویری از این مجموعه حمایتها رو که در واقع استقبال از کهکشان سالانه مقاومت ایران بود می‌بینیم.

در اولین برنامه از مقاومت در سال. نگاهی داشتیم به برخی از مهمترین کارزارهای مقاومت ایران در اولین فصل از سال ۱۴۰۳. از اونجایی که میگن سالی که نکوست از بهارش پیداست. در برنامه‌های بعدی به مرور کارزارهای مقاومت ایران در سایر فصلهای سال نکوی ۱۴۰۳ می‌پردازیم.

ادامه دارد

.

لطفا به اشتراک بگذارید: