ساعت بهاری - ۶ فروردین

من به باغ گل سرخ

همره قافله رنگ و نگار

به سفر رفتم، از خاک به گل

رقص رنگین شکفتن را

در چشمه نور

مژده دادم به بهار

بهار، دعوتی است به زندگی؛ پیامی است از طبیعت که نو شدن و تازگی را وعده می‌هد، هم‌چون درختی که پس از زمستانی سرد، دوباره سبز می‌شود. ، پیامی به شما بهاری‌ها، شما که برای بهار شدن خطر زمستان را به جان خریده‌اید. شما که می‌دانید اگر چه زمستان سخت و سرد است اما بهار در راه است، پس با کوله باری از امید به سوی فردا حرکت می‌کنید.

شاعران ایرانی، بهار را چونان معجزه‌ای در دل طبیعت دیده‌اند؛ تولدی دوباره و فرصتی نو. با هم بهارانه‌ای زیبا بشنویم از احمد شاملو، که نوید آمدن نوروزی دیگر را می‌دهد. او به زیبایی خبر از آمدن سالی نو را می‌دهد در پس سالیان تباهی.

احمد شاملو

واژه‌های بیدار

سالی

نوروز

بی چلچله بی‌بنفشه می‌آید،

جنبش ِ سرد ِ برگ ِ نارنج بر آب

بی گردش ِ مُرغانه‌ٔ رنگین بر آینه

سالی

نوروز

بی گندم ِ سبز و سفره می‌آید،

بی پیغام ِ خموش ِ ماهی از تُنگ ِ بلور

بی رقص ِ عفیف ِ شعله در مردنگی.

سالی

نوروز

همراه به درکوبی مردانی

سنگینی بار ِ سال هاشان بر دوش:

تا لاله‌ٔ سوخته به یاد آرد باز

نام ِ ممنوع اش را

وتاقچه گناه

دیگر بار

با احساس ِ کتابهای ممنوع

تقدیس شود.

نوروز، نه فقط یک آغاز، که آیینه‌ای از فرهنگ، عشق و جاودانگی در دل تاریخ ایرانیان است، حکیم ارد بزرگ می‌گوید زیباترین جشن و بزم گیتی نوروز باستانی ایرانیان است، نوروزی که در آن فقط زمین بیدار نمی‌شود آدمیان نیز بیدار می‌شوند. سبزی و طراوت بهار انسان را نیز تازه می‌کند و بی‌جهت نیست که شاعران از دیرباز تا امروز نغمه ساز بهار شده‌اند

پیامی در راه

روزی بزرگان ایرانی و مریدان زرتشتی از کوروش بزرگ خواستند که برای ایران‌زمین دعای خیر کند و ایشان بعد از ایستادن در کنار آتش مقدس این‌گونه دعا کردن …خداوندا اهورا مزدا ای بزرگ آفریننده آفریننده این سرزمین بزرگ سرزمینم و مردمم را از دروغ و دروغگویی به دور بدار! بعد از اتمام دعا عده‌یی در فکر فرو رفتند واز کوروش شاه پرسیدند که چرا این‌گونه دعا نمودید؟کوروش شاه فرمودند: چه باید می‌گفتم؟ یکی جواب داد: برای خشکسالی دعا می‌نمودید؟ کوروش بزرگ فرمودند: برای جلو گیری از خشکسالی انبارهای آذوقه و غلات می‌سازیم دیگری این‌گونه سؤال نمود: برای جلوگیری از هجوم بیگانگان دعا می‌کردید؟ ایشان جواب دادند: قوای نظامی را قوی می‌سازیم واز مرزها دفاع می‌کنیم، گفتند: برای جلوگیری از سیل‌های خروشان دعا می‌کردید؟ پاسخ دادند: نیرو بسیج می‌کنیم و سدهایی برای جلوگیری از هجوم سیل می سازیم و همین‌گونه سؤال کردند و به همین ترتیب جواب شنیدند

تا این‌که یکی پرسید: شاها منظور شما از این‌گونه دعا چه بود؟ و کوروش تبسمی‌ نمودند و این گونه جواب دادند: من برای هر سؤال شما جوابی قانع کننده آوردم ولی اگر روزی یکی از شما نزد من آید و دروغی گوید که به ضرر سرزمینم باشد من چگونه از آن باخبر گردم و اقدام نمایم؟پس بیاییم از کسانی شویم که به راست گویی روی آورند و دروغ را از سرزمینمان دور سازیم که هر عمل زشتی صورت گیرد باعث اولین آن دروغ است.

لطفا به اشتراک بگذارید: