کنفرانس در پارلمان انگلستان-محکومیت اعدامها و نقض حقوقبشر در ایران
کنفرانس در پارلمان انگلستان
با حضور نمایندگان مجلسین این کشور
و اعضای جوامع ایرانیان و شاهدان جنایات رژیم
«ایران: افزایش نگرانکنندهٔ اعدامها»
محکومیت موج اعدامها و نقض شدید حقوق بشر در ایران
حمایت از کارزار جهانی
برای توقف حکم اعدام بهروز احسانی و مهدی حسنی
همزمان با اولین سالگرد آغاز کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» در زندانهای ایران، جلسهای در پارلمان انگلستان تحت عنوان «ایران: افزایش نگرانکنندهٔ اعدامها» با حضور نمایندگان مجلسین این کشور و اعضای جوامع ایرانیان و زندانیان سیاسی از بند رسته و شاهدان جنایات رژیم برگزار شد.
شرکتکنندگان در این جلسه که توسط انجمن زندانیان سیاسی سابق برگزار شده بود، ضمن حمایت از کارزار بزرگ بینالمللی برای جلوگیری از اعدام دو زندانی سیاسی بهروز احسانی و مهدی حسنی به لغو فوری احکام اعدام آنها فراخوان دادند.
آنها با تأکید بر لزوم لیستگذاری تروریستی سپاه پاسداران توسط دولت انگلستان، حمایت خود را از شورای ملی مقاومت بهعنوان آلترناتیو دیکتاتوری آخوندی ابراز کردند.
نرگس رحمانفرد:
در شروع این جلسه نرگس رحمانفرد که مدیریت آنرا بهعهده داشت، به موج فزاینده اعدامها، بهویژه اعدام زندانیان سیاسی اشاره کرده و رژیم آخوندی را ناقض اصلی حقوق بشر توصیف کرد. وی از جامعه جهانی و اعضای پارلمان انگلستان خواست برای توقف جنایات رژیم اقدام فوری بهعمل بیاورند و با اشاره به کارزار بینالمللی برای جلوگیری از اعدام دو زندانی سیاسی، مهدی حسنی و بهروز احسانی، همبستگی با مبارزات مردم ایران را ضروری دانست.
بارونس اولون عضو مجلس اعیان انگلستان در سخنرانی خود در این جلسه گفت:
«میدانم که بسیاری از شما در این سالن تجربه زندان ناعادلانه، ظالمانه و وحشیانه را داشتهاید و من به شما بخاطر شجاعت و دلیریتان درود میفرستم.
خبرهای مربوط به بهروز احسانی و مهدی حسنی کاملاً تکاندهنده است.
با شنیدن این داستانها، من بسیار و قویاً خواهان آزادی این افراد هستم، زیرا این کار کاملاً اشتباه است و ما باید تمام تلاش خود را در سطح بینالمللی برای نجات آنها انجام بدهیم.
در سال گذشته بیش از هزار اعدام صورت گرفت که نشانهای بسیار واضح از وحشتی است که همچنان در ایران ادامه دارد.
هیچ شکی نیست که رژیم سعی دارد مردم را بترساند و آنها را وادار به تسلیمشدن در برابر رژیم کند. میدانم که ۶نفر دیگر با اتهامات وارده بهشورش مسلحانه و جنگ علیه خدا پس از محاکمات صوری، با حکم اعدام مواجه هستند.
عفو بینالملل این اقدامات را بهعنوان بیعدالتی شدید محکوم کرده است، زیرا این محاکمات با اعترافات اجباری و شکنجه همراه است. نه دستگاه قضایی و نه این اعدامها هیچکدام ربطی به عدالت ندارند.
اینها ابزارهای سرکوب هستند. هدف آنها خاموشکردن مخالفتها و نابودی این اپوزیسیون دموکراتیک است. اما با این وجود، شما مردم شجاع ایران در برابر ترور حکومتی ایستادهاید.
کارزار «نه به اعدام» را کاملاً شگفتانگیز میدانم، این که افرادی در زندانهای ایران هستند و بهطور طبیعی در شرایط بسیار خطرناک و غیرمطلوب قرار دارند، با اعتصاب غذا میگویند «نه به اعدامها» در هر سهشنبه، بهواقع قابل تحسین است.
فکر میکنم این کارزار و این مقاومت در سطح جهانی در حال گسترش است.
بارونس اولون تأکید کرد: «شورای ملی مقاومت ایران تحت رهبری خانم مریم رجوی، بیوقفه تلاش میکند، حتی در مواجهه با تهدیدات بیوقفه سپاه پاسداران این جنبش را پیش ببرد و حمایت بینالمللی جلب کند.
خانم رجوی زنی است با شجاعت فوقالعاده. او یک رهبر بسیار برجسته برای همه شماست و او رهبری این فراخوان جهانی برای پایاندادن به اعدامها و به رسمیتشناختن مبارزه مشروع مردم برای آزادی را بر عهده دارد.
انگلستان باید در کنار مردم ایران بایستد و دو اقدام بهتأخیر افتاده را که بارها خواهان آن شدهایم انجام دهد؛ اول، قرار دادن سپاه پاسداران بهعنوان یک سازمان تروریستی، همانطور که ایالات متحده و کانادا انجام دادهاند و دوم، رهبری تلاشهای بینالمللی در سازمان ملل برای حسابرسی از رژیم تحت قوانین بینالمللی. این اقدامات بهراحتی در دسترس است».
بارونس اولون سپس با اشاره به سرنگونی هواپیمای اوکراینی توسط دیکتاتوری آخوندی خواهان ارجاع پروندهٔ جنایات رژیم به شورای امنیت شد و افزود:
«یک روز ایران آزاد خواهد شد، اما شما مردم ایران برای رسیدن به آن نیاز به حمایت از سوی دیگر کشورهای جهان دارید . بار دیگر از شما و شجاعت کسانی که در زندانها در برابر اعدامها اعتراض میکنند، تجلیل میکنم.
جیم شانون نماینده مجلس عوام از حزب اتحادیه دموکراتیک و رئیس گروه پارلمانی آزادی ادیان در سخنرانی خود در کنفرانس در پارلمان این کشور، گفت:
«وقتی به افزایش نگرانکننده اعدامها نگاه میکنم، این موضوع نقشی را که ما بهعنوان نمایندگان پارلمان در این حوزه و در مجلس عوام داریم قویاً به من یادآوری میکند.
تاریخ گذشته ایران، زمانی که زنان و دختران مورد خشونت قرار میگرفتند، زمانی که با اسید مورد حمله قرار میگرفتند و بهآنها تعرض جسمی و روانی میشد، مسائلی بودند که من به یاد دارم و عکسهای آنها را بهخاطر میآورم.
به عنوان یک مسیحی و بهعنوان یک سیاستمدار، دوست دارم ببینم کسانی که مسئول این اعمال هستند، در همین دنیا مورد حسابرسی و پاسخگویی اعمالشان قرار گیرند و نه فقط در دنیای دیگر. ما به عنوان مسیحیان، برای رهایی مردم ایران و آزادی که باید داشته باشند و برای همه آن مردم بیگناهی دعا خواهیم کرد که مورد آزار، اعدام، تبعیض و شکنجه قرار میگیرند فقط بهدلیل اینکه جرأت کردهاند ایستادگی کنند. آنها مردم واقعی هستند، و همان کسانی هستند که ما برای حمایت از آنها اینجا هستیم.
دیوید پینتو نمایندهٔ مجلس عوام انگلستان از دیگر سخنرانان این جلسه بود. وی گفت:
«برای من افتخار و امتیاز بزرگی بوده است که از زمان انتخاب شدنم، با جامعه شگفتانگیز ایرانیان آشنا شوم و برای من این موضوع اهمیت ویژهای دارد زیرا در طول زندگیام و از طریق کارم، کمی از فرهنگ و تاریخ ایران را شناختهام. این جامعه و فرهنگی بزرگ و کشوری با پتانسیل شگفتانگیز است، بههمین دلیل آنچه در حال حاضر اتفاق میافتد قلبم را میشکند.
ستمهایی که میبینیم، این که یک رئیسجمهور باصطلاح میانهرو هست، ولی در عین حال صدها نفر اعدام میشوند و البته انکار کامل حقوق مردم در برابر خواستههای کاملاً مشروع مردم ایران برای داشتن سهمی در آینده خودشان، بهواقع دردناک است.
بنابراین من خیلی خوشحالم که اینجا هستم تا از جامعه ایرانیان حمایت کنم، چون آنچه که ما میخواهیم ببینیم، یک ایران آزاد است. برای من همواره منبع الهام بوده است که ببینم جامعه شما در برابر چنین سختیها و مشکلاتی چقدر قوی است، عزم آنها در ایستادگی برای آزادی و آنچه که درست است و تعهدشان به حقوق بشر بهواقع بسیار ویژه است.
میخواهم از جیم(شانون) و دیگر نمایندگان پارلمان که مدتهاست بهسختی مبارزه کردهاند تشکر کنم و همچنین باید اشاره ویژهای به یک دوست بسیار بسیار عزیزم، لرد تونی کلارک داشته باشم، که سالهاست مدافع این مسائل بوده و جایگاه ویژهای در دلهای همه ما دارد.
لرد ویتی عضو ارشد مجلس اعیان از حزب کارگر و وزیر پیشین در سخنرانی خود دربارهٔ احکام اعدام برای زندانیان سیاسی در ایران، گفت:
«من به تازگی از سرنوشت دو زندانی مطلع شدم و فکر میکنم که این یک نماد وحشتناک است، اما، صدها هزار و یا هزاران نفر دیگر نیز وجود دارند که تهدید مرگ به همان اندازه یا بیشتر، آنها را در معرض سرکوب رژیم ایران قرار داده است.
دولتهای غربی به ویژه مسئولیت دارند و امیدوارم که دولت من، بهزودی اقداماتی انجام دهد تا کارهای مهمی را انجام بدهیم، مانند قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست تروریستی، اما همچنین با کشورهای دیگر همکاری کنیم تا اطمینان حاصل کنیم که رژیم هیچگونه حمایت اقتصادی یا سیاسی از دوستان، متحدان و شرکای تجاریمان در سراسر جهان دریافت نکند.
در حال حاضر، افراد زیادی چشمهای خود را بر این موضوع بستهاند و من معتقدم که فشار سیاسی و فشار افکار عمومی در اینجا و در اروپا و فراتر از آن ضروریست تا اطمینان حاصل کنیم که بقیه جهان رژیم ایران را بهعنوان یک لکهٔ (ننگ) بر انسانیت تلقی کنند.
لرد ویتی تأکید کرد: «جامعه بینالمللی باید اقدامات بیشتری انجام بدهد و من و دیگر همکارانی که از شما حمایت میکنیم، تلاش خواهیم کرد در انگلستان و فراتر از آن، به این کار ادامه بدهیم.
اما در همین حال، حمایت شما از مردم ایران که در تلاش برای مقاومت در برابر رژیم هستند، باید ادامه یابد و ما تلاش خواهیم کرد تا اطمینان حاصل کنیم که قدرتها پیام آنها را بشنوند.
در جلسهٔ پارلمانی در مجلس انگلستان، دان باتلر نمایندهٔ مجلس عوام از حزب کارگر گفت:
«وقتی در مورد اتفاقاتی که در ایران در حال وقوع است میشنوم، همیشه فکر میکنیم چطور ممکن است چنین چیزی در در دوران زندگی ما رخ بدهد و چطور میتوانیم شاهد این اتفاقات باشیم که در مقابل چشمانمان در حال رخ دادن است و چه کار دیگری میتوانیم انجام دهیم. شما از حمایت کامل من برخوردارید و میدانید که همیشه حمایت کامل من را خواهید داشت.
ویلیام پاول نمایندهٔ پیشین پارلمان ملی ولز از دیگر سخنرانان این کنفرانس بود.
همین چند ماه پیش، هیچکدام از ما باور نمیکردیم که رژیم وحشی بشار اسد سرنگون شود
اکنون رژیم ایران از یک سو همچنان از ابزار قدرت و سرکوب برخوردار است، اما از جنبهای دیگر، بهطور شگفتآوری شکننده است و این مسئله کار ما را اکنون بسیار مهمتر میکند.
پس من همبستگی خود را از طرف همکارانم در پارلمان ولز میآورم و همچنان از این فعالیتها حمایت میکنم.
ما متعهد میشویم که سهم خود را در این کارزار ایفا کنیم و باید تلاشهای خود را دوچندان کنیم.»
در کنفرانس پارلمانی انگلستان، احمد ابراهیمی از شاهدان قتلعام۶۷، ضمن اشاره به کارزار سهشنبههای نه به اعدام در زندانهای ایران گفت:
«ما از دولت انگلستان میخواهیم هرگونه روابط سیاسی و اقتصادی با رژیم ایران را مشروط به توقف اعدامها در ایران کند.
جامعه جهانی باید… برای پایاندادن به این جنایات تلاش کند و از تلاشهای شجاعانه مردم ایران و مقاومت مشروع آن، شورای ملی مقاومت ایران، حمایت کند».
رضا رحمانفرد زندانی سیاسی رژیم آخوندی در سخنرانی خود در این جلسه، گفت: «لازم میدانم از طرف تمام خانوادههای زندانیان سیاسی، از همه گروهها، شخصیتها، نمایندگان و افرادی که به کارزار میهنپرستانه علیه اعدامها پیوستهاند و از زندانیان ما حمایت کردهاند، قدردانی و تشکر کنم. نباید نامهایی مانند مهدی حسنی و بهروز احسانی را فراموش کنیم…
در چنین لحظههای سختی، اتحاد و همبستگی بین ایرانیان و دوستانمان در انگلستان در برابر صف طولانی شهدا، زندانیان مقاوم و کسانی که همچنان با قاطعیت ایستادهاند، اهمیت ویژهای دارد. این اتحاد توجه جهانیان را جلب میکند، همانطور که باز هم شاهد بودیم که (در مدت کوتاهی)، صدها شخصیت سیاسی و مذهبی در سطح بینالمللی برای حمایت از بهروز احسانی و مهدی حسنی به میدان آمدند».
جمشید ادهمی از زندانیان سیاسی رژیم آخوندی نیز در سخنانش تأکید کرد:
«برای متوقفکردن اعدامها در ایران، روابط سیاسی و اقتصادی با رژیم ایران بایستی مشروط به توقف اعدامها و پذیرش حقوق بشر در ایران بشود.
امروز ما صدای بیصداها هستیم. تمام کسانی که در زندانهای ایران هستند…».
ندا ضابطی:
در کنفرانس پارلمانی انگلستان، ندا ضابطی در سخنرانی خوپد خواهان اتخاذ موضعی قاطع علیه جنایات رژیم و موج اعدامها در ایران شد و بر ضرورت اقدام برای لغو فوری احکام اعدام زندانیان سیاسی هوادار مجاهدین تأکید کرد.
وی همچنین گفت: «این مسئولیت ماست که از مردم ایران حمایت کنیم، برای عدالت قربانیان (قتلعام) ۱۳۶۷ مبارزه کنیم، از ایرانیان در تبعید در تلاشهای مستمرشان برای بهچالشکشیدن رژیم حمایت کنیم، سپاه پاسداران را تحریم کنیم و از مردم ایران در خواستشان برای دموکراسی و آزادی پشتیبانی کنیم».