موضع‌گیری‌های جهانی بر علیه اعمال رژیم آخوندی

۱۴۰۴/۱۲/۲۴

با ادامه‌ی جنگ شاهد هستیم که تحولات به‌صورت غیر قابل پیش‌بینی جریان داره و مشکلاتی که جنگ ایجاد کرده، گستره‌ی اقتصاد جهان رو تحت تأثیر قرار داده، این روزها شاهد هستیم حتی طرف‌هایی که علیه این جنگ موضع گرفتن؛ اما اعمال رژیم آخوندی رو محکوم می‌کنن. برخی خبرها و وقایع دراین رابطه رو مرور می‌کنیم.

آلمان: وزیر امور خارجه آلمان در تاریخ ۲۲ اسفند ۱۴۰۴ اظهار داشت که تمامیت ارضی ایران باید حفظ شود. وادفول در سفر به ترکیه هم گفت: «آلمان متعهد به تقویت شراکت استراتژیک با ترکیه برای جلوگیری از تشدید تنش است، متحد ناتوی ما ترکیه با افزایش تنش در همسایگی‌اش در میان بحران ایران مواجه است. در آنکارا، با هاکان فیدان دیدار کردم تا بحث کنیم چگونه می‌توانیم با هم کار کنیم تا از تشدید بیشتر جلوگیری کنیم و مسیر مشترکی برای پایان دادن به درگیری و تقویت ثبات منطقه‌ای توسعه دهیم.»

وادفول در پست دیگری هم نوشت: «آلمان با عربستان سعودی در برابر حملات ایران همبستگی دارد» 

قطر: وزارت کشور قطر در تاریخ ۲۲ اسفند ۱۴۰۴ دستور تخلیه برخی مناطق رو صادر کرد. علت این هشدار و دستور تخلیه شرایط جنگ و تهدیدات اون عنوان شده.

شورای امنیت سازمان ملل در تاریخ ۲۱ اسفند ۱۴۰۴ قطعنامه‌ای رو به تصویب رسوند که در واکنش به تحولات منطقه‌ای و با پیشنهاد بحرین و آمریکا مطرح شده بود.

سایت سازمان ملل در این‌باره نوشت: «شورای امنیت قطعنامه‌ای را تصویب کرد که «حملات فاحش» ایران علیه همسایگان منطقه‌ای‌اش را در بحبوحه خشونت‌های فزاینده در خاورمیانه محکوم می‌کند و در عین حال پیش‌نویس دوم ارائه شده توسط روسیه را رد کرد. شورای ۱۵ عضوی قطعنامه ۲۸۱۷ (۲۰۲۶) را با ۱۳ رأی موافق، بدون رأی مخالف و ۲ رأی ممتنع (چین و روسیه) تصویب کرد».

پارلمان اروپا هم یک قطعنامه در مورد سرکوب سیستماتیک، شرایط غیرانسانی و بازداشت‌های خودسرانه توسط رژیم در ایران در رابطه با سرکوب سیستماتیک تصویب کرد.

محورهای مهم این قطعنامه از این قرار بوده

این قطعنامه سرکوب سیستماتیک مردم ایران، بازداشت‌های خودسرانه، ناپدیدسازی‌های اجباری، شکنجه، اعدام‌ها و قتل‌های فراقضایی را به شدت محکوم می‌کند.

تاکید بر اینکه اقدامات مستند شده رژیم ایران می‌تواند مصداق «جنایت علیه بشریت» باشد و خواستار مستندسازی مستقل این موارد توسط نهادهای سازمان ملل و حفظ شواهد برای پیگیری‌های قضایی آینده است.

بر نیاز به پاسخگویی از طریق سازوکارهای قضایی بین‌المللی، از جمله ارجاع پرونده ایران به دیوان کیفری بین‌المللی از طریق شورای امنیت سازمان ملل، تاکید می‌کند.

از شورای اتحادیه اروپا و کشورهای عضو خواسته شده است تا تحریم‌های هدفمند، شامل مسدود کردن دارایی‌ها و ممنوعیت سفر را علیه مسئولان نقض حقوق بشر، از جمله اعضای سپاه پاسداران و رهبران سیاسی، دادستان‌ها و مقامات زندان و امنیتی، گسترش داده و این تحریم‌ها را به طور کامل اجرا کرده و از دور زدن آن‌ها جلوگیری کنند.

پارلمان اروپا همچنین از تصمیم اتحادیه اروپا برای تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران استقبال کرده. 

این قطعنامه به شدت اقدامات رژیم ایران رو محکوم می‌کنه و بر لزوم پاسخگو کردن مسئولان نقض حقوق بشر در این ایران تأکید داره

این بود نگاهی به برخی تحولات مهم مرتبط با ایران در این روزهای پرتلاطم و پر تحول.

لطفاً به اشتراک بگذارید:
TelegramXFacebookEmailPinterest

خبرهای مرتبط