تمدید ۱۰ روزه مهلت مذاکره توسط ترامپ؛ تعویق حمله به تأسیسات انرژی ایران در پی درخواست رژیم

۱۴۰۵/۱/۷

اخبار ایران و جهان در یک نگاه

در حالی که بازارهای مالی جهان شاهد تلاطم بی‌سابقه‌ای هستند، دونالد ترامپ با اعلام تمدید مهلت مذاکرات، آخرین فرصت ۱۰ روزه را به رژیم ایران برای پذیرش توافق اعطا کرد. هم‌زمان، گزارش‌های اطلاعاتی از آمادگی پنتاگون برای عملیات زمینی گسترده و بمباران همه‌جانبه در صورت شکست دیپلماسی حکایت دارد. در جبهه داخلی نیز، اعتراف مقامات سپاه به استفاده از کودکان در گشت‌های امنیتی، نشان از استیصال رژیم در مقابله با بحران‌های جاری دارد.

۱- تمدید مهلت مذاکرات و واکنش بازار: دونالد ترامپ شامگاه پنجشنبه اعلام کرد به درخواست رژیم ایران، ضرب‌الاجل حمله به تأسیسات انرژی را ۱۰ روز دیگر تمدید کرده است. این اعلامیه دقایقی پس از سقوط سنگین شاخص‌های بورس نیویورک صادر شد. قیمت نفت برنت پس از افت موقت، مجدداً صعود کرد و در محدوده ۱۰۷ دلار در هر بشکه تثبیت شد. آکسیوس به نقل از منابع مطلع نوشت مقامات رژیم علیرغم انکارهای عمومی، به مذاکره ابراز علاقه کرده‌اند اما به دلیل سوءظن شدید به آمریکا، هنوز پاسخ نهایی برای نشست سطح بالا نداده‌اند.

۲- آمادگی پنتاگون برای «ضربه نهایی»: مقامات دفاعی آمریکا اعلام کردند کاخ سفید و پنتاگون اعزام حداقل ۱۰ هزار نیروی رزمی دیگر به خاورمیانه را در روزهای آینده بررسی می‌کنند. این اقدام به عنوان نشانه‌ای از آمادگی برای عملیات زمینی و توسعه گزینه‌های نظامی جهت ضربه نهایی به رژیم ایران ارزیابی شده است. ترامپ هشدار داده است که در صورت عدم دستیابی به نتایج ملموس در مذاکرات، آماده تشدید تنش تا بالاترین سطح ممکن است.

۳- هشدار مارکو روبیو درباره خطر هسته‌ای: وزیر خارجه آمریکا در جلسه هیئت دولت با اشاره به حملات رژیم به سفارتخانه‌ها و هتل‌ها در اوج ضعف نظامی، تأکید کرد: «تصور کنید اگر این افراد سلاح هسته‌ای داشتند چه می‌کردند؛ این یک ریسک غیرقابل قبول برای جهان است.»

۴- بیانیه مشترک جهانی علیه انسداد تنگه هرمز: رهبران اروپا، کانادا، استرالیا، ژاپن، کره جنوبی و چندین کشور آفریقایی در بیانیه‌ای بی‌سابقه، حملات رژیم ایران به کشتی‌های تجاری و تأسیسات نفت و گاز را محکوم کردند. آن‌ها خواستار توقف فوری مین‌گذاری، حملات پهپادی و موشکی رژیم برای مسدود کردن مسیرهای بین‌المللی کشتیرانی شدند.

۵- حمایت پارلمان کانادا از دولت انتقالی: خانم «جودی اسگرو»، نماینده پارلمان و وزیر سابق کانادایی، با تمجید از شجاعت زنان و مردم ایران در مبارزه برای دموکراسی، تأکید کرد که تنها راه حل پایان این خشونت‌ها، هموار کردن مسیر برای یک «دولت انتقالی» است که منعکس‌کننده اراده واقعی مردم ایران باشد.

۶- اعتراف به استفاده از کودکان در سرکوب: پاسدار رحیم نادعلی، معاون فرهنگی سپاه تهران، رسماً اعتراف کرد که رژیم برای جبران کمبود نیرو در گشت‌های خیابانی و ایست و بازرسی‌ها، از کودکان ۱۲ ساله استفاده می‌کند.

۷- حملات هوایی به مراکز راهبردی سپاه: در ادامه عملیات نظامی متحدان، ستاد لشکر انصار سپاه پاسداران در همدان، مراکز صنعتی نیشابور و پایگاه هفتم شکاری شیراز روز پنجشنبه ۶ فروردین هدف حملات هوایی سنگین قرار گرفتند. 

لطفاً به اشتراک بگذارید:
TelegramXFacebookEmailPinterest

خبرهای مرتبط