گفتگوی دکتر مجید صادق‌پور با شبکه ای بی سی نیوز

مجری: «اکنون می‌خواهیم دکتر مجید صادق‌پور، مدیر سیاسی سازمان جوامع ایرانیان آمریکایی را وارد بحث کنیم. ... می‌دانم که سال‌ها برای پیشبرد دموکراسی در ایران تلاش کرده‌اید. ما از دولت [آمریکا] می‌شنویم که "تغییر رژیم" هدف نیست، اما قطعاً برای آن هورا می‌کشند. آیا این شرایط به عنوان فرصتی برای تغییر رژیم در ایران به نظر می‌رسد؟»

دکتر مجید صادق‌پور: «فکر می‌کنم وقتی رژیم در تنگنا قرار دارد و واقعاً در حالت تدافعی قرار دارد، قطعاً این فرصتی برای مردم ایران است، بله، تا علیه رژیم اقدام کنند. اما به خاطر داشته باشید جنگی که در منطقه جریان داشته، بین رژیم و جمعیت داخل ایران بوده است. این موضوع جدیدی نیست و به دهه‌ها قبل بازمی‌گردد.

این حمله [نظامی اخیر] به این دلیل رخ داد که برنامه هسته‌ای و برنامه موشکی در ایران وجود دارد؛ هر دوی این برنامه‌ها توسط بزرگترین گروه اپوزیسیون ایران، یعنی شورای ملی مقاومت ایران (NCRI) افشا شدند. اما راه حل نهایی، سرنگونی این رژیم است. مردم ایران مسئولیت تعیین آینده ایران را بر عهده دارند. به همین منظور، من کانونهای شورشی مجاهدین خلق (M.E.K) را در صحنه تحسین می‌کنم که با رژیم جنگیده‌اند و همین حالا که صحبت می‌کنیم، در حال نبرد با رژیم هستند. اما برای نگاه به آینده، واقعاً باید به این فکر کنیم که دوره انتقالی چیست؟ آینده ایران چگونه است؟ مردم ایران چه نوع جمهوری‌ای می‌خواهند؟ به همین دلیل می‌خواهم به دولت موقتی اشاره کنم که خانم مریم رجوی همین دیروز معرفی کرد.»

مجری: «بله، سؤال بعدی من همین‌جاست. بدیهی است که آن‌ها توسط پرزیدنت ترامپ تشویق شده‌اند؛ او به مردم ایران می‌گوید "حکومت خود را به دست بگیرید". این یک دستورالعمل بسیار کلی است. آیا باور داریم این افرادی که بی‌صدا اما استوار علیه آنچه رژیم مستبد می‌دانند ایستادگی کرده‌اند، طرحی در دست دارند که شاید منتظر چنین فرصتی برای آن بوده‌اند؟ آیا فکر می‌کنید شاهد عملی شدن آن خواهیم بود؟»

دکتر مجید صادق‌پور: «پارادایم برای رژیم ایران تغییر کرده است. ما به این دلیل در اینجا هستیم که برای بیش از چهار دهه، دنیای آزاد در حال "مماشات" رژیم ایران بوده است. [رژیم] در سکوت، برنامه سلاح‌های هسته‌ای، برنامه موشکی و ماشین سرکوب را بنا کرد. اکنون این دینامیک به نفع مردم ایران تغییر کرده است.

همین هفته گذشته، ۲۵۰ نفر از اعضای مجاهدین خلق (MEK) به مجتمع اصلی رهبر معظم رژیم ایران حمله کردند؛ همان مجتمعی که او [رهبر] در آن کشته شد. آن‌ها در دستگیری او موفق نبودند، اما نشان دادند که مردم ایران توانایی مقابله با رژیم را حتی با استفاده از سلاح دارند.»

مجری: «بسیار خب، نکته بسیار مهمی بود. ممکن است شاهد اقدامات بیشتری از این دست گروه‌ها باشیم.

لطفاً به اشتراک بگذارید:
TelegramXFacebookEmailPinterest

خبرهای مرتبط