بیست و ششمین روز جنگ-ایران در نقطه‌عطف تاریخ: از شعله‌های جنگ تا طلوع جایگزین دموکراتیک

بیست و ششمین روز جنگ-ایران در نقطه‌عطف تاریخ: از شعله‌های جنگ تا طلوع جایگزین دموکراتیک

بیست و ششمین روز جنگ-اخبار و تحولات جنگ

۱۴۰۵/۱/۵

تشدید همزمان جنگ و دیپلماسی؛ جمع‌بندی تحولات روز سه‌شنبه در بیست‌وپنجمین روز جنگ

در بیست‌وپنجمین روز جنگ میان آمریکا و اسرائیل با ایران، روز سه‌شنبه شاهد هم‌زمانی دو روند متضاد اما به‌هم‌پیوسته بود: تشدید حملات نظامی در میدان و افزایش تحرکات و موضع‌گیری‌های سیاسی پیرامون احتمال مذاکره.

ادامه حملات و فعال بودن جبهه‌های درگیری

در صحنه میدانی، حملات هوایی اسرائیل به اهدافی در داخل ایران در طول روز سه‌شنبه ادامه یافت. گزارش‌ها از فعال شدن سامانه‌های پدافندی و وقوع انفجار در چند نقطه، از جمله اطراف تهران و برخی مراکز حساس، حکایت دارد.
همزمان، برخی منابع از هدف قرار گرفتن مراکز لجستیکی و نظامی خبر داده‌اند که نشان‌دهنده تداوم راهبرد «تضعیف زیرساخت‌های عملیاتی» ایران است.

در مقابل، ایران نیز به حملات متقابل ادامه داده و شلیک موشک‌ها به سمت اهدافی در اسرائیل بار دیگر موجب به صدا درآمدن آژیر خطر در چند شهر شده است. این تبادل حملات نشان می‌دهد که جنگ همچنان در فاز فعال و بدون وقفه جریان دارد.

افزایش سطح تهدیدها و آماده‌باش منطقه‌ای

در روز سه‌شنبه، سطح تهدیدهای متقابل نیز به شکل محسوسی افزایش یافت.
مقامات ایرانی هشدار دادند که هرگونه حمله به زیرساخت‌های حیاتی، به‌ویژه در حوزه انرژی، با پاسخ «سریع و شدید» مواجه خواهد شد.

در سوی دیگر، مقامات آمریکایی و اسرائیلی نیز بر ادامه عملیات تا تحقق اهداف تعیین‌شده تأکید کرده‌اند.
همزمان، گزارش‌هایی از افزایش سطح آماده‌باش در برخی کشورهای منطقه و نگرانی از گسترش دامنه جنگ منتشر شده است.

محور اصلی تحولات: ابهام در مذاکرات

مهم‌ترین محور تحولات سیاسی روز سه‌شنبه، موضوع مذاکره بود؛ موضوعی که با تناقض‌های جدی در اظهارات طرفین همراه شده است.

از یک‌سو، رئیس‌جمهور آمریکا از «پیشرفت در مسیر گفت‌وگوها» و امکان دستیابی به توافق سخن گفته و تأکید کرده که هنوز راه‌حل دیپلماتیک روی میز است.
برخی منابع نزدیک به دولت آمریکا نیز از فعال شدن کانال‌های ارتباطی غیرمستقیم از طریق کشورهای واسطه خبر داده‌اند.

اما در مقابل، مقامات رژیم ایران بار دیگر هرگونه مذاکره مستقیم را رد کرده و این ادعاها را «بی‌اساس» توصیف کرده‌اند. به گفته آنان، تنها تبادل پیام‌هایی محدود از طریق واسطه‌ها صورت گرفته، بدون آنکه روند مذاکره‌ای شکل گرفته باشد.

این دوگانگی در مواضع، فضای سیاسی را در وضعیتی مبهم قرار داده است.

تعویق تاکتیکی برخی حملات

در همین راستا، گزارش‌هایی منتشر شده مبنی بر اینکه آمریکا برخی حملات برنامه‌ریزی‌شده علیه زیرساخت‌های کلیدی ایران را به‌طور موقت به تعویق انداخته است.
این اقدام از سوی تحلیل‌گران به‌عنوان نشانه‌ای از تلاش برای حفظ اهرم فشار در مسیر احتمالی مذاکرات ارزیابی می‌شود، نه کاهش واقعی تنش.

جمع‌بندی: جنگی در دو سطح همزمان

تحولات روز سه‌شنبه نشان می‌دهد که جنگ وارد مرحله‌ای پیچیده شده که در آن، دو مسیر به‌طور همزمان دنبال می‌شود:

  • تداوم و حتی تشدید عملیات نظامی در میدان

  • و در عین حال، استفاده از ابزار دیپلماسی و طرح موضوع مذاکره برای کسب امتیاز

در چنین شرایطی، نه نشانه‌ای از توقف درگیری‌ها دیده می‌شود و نه چشم‌انداز روشنی از آغاز مذاکرات واقعی وجود دارد.

🔴 ریز حملات و درگیری‌ها در روز سه‌شنبه (بیست‌وپنجمین روز جنگ)

📍 ایران؛ تهران و مراکز حساس

  • در تهران و اطراف آن، چندین انفجار گزارش شد:

    • حملات هوایی آمریکا و اسرائیل به مناطق مختلف شهری

    • دست‌کم ۱۲ کشته و ۲۸ زخمی در یکی از حملات به مناطق جنوبی تهران 

  • گزارش‌ها از هدف قرار گرفتن:

    • مراکز نظامی و لجستیکی

    • و برخی مناطق شهری در اطراف پایتخت حکایت دارد

  • همچنین:

    • حملاتی در نزدیکی نیروگاه هسته‌ای بوشهر گزارش شده که نشان‌دهنده تمرکز بر اهداف استراتژیک است 

📍 حملات اسرائیل به چند نقطه دیگر ایران

  • بر اساس گزارش‌ها، اسرائیل در مجموع:

    • بیش از ۵۰ هدف را در نقاط مختلف ایران هدف قرار داده 

  • این اهداف شامل:

    • سایت‌های موشکی

    • مراکز پشتیبانی نظامی

    • و زیرساخت‌های مرتبط با عملیات بوده‌اند

📍 اسرائیل؛ تل‌آویو و شهرهای مرکزی

  • صبح سه‌شنبه، یک موشک ایرانی:

    • به یک منطقه مسکونی در تل‌آویو اصابت کرد

    • موجب تخریب ساختمان‌ها و خودروها شد

    • چندین زخمی برجای گذاشت

  • ویژگی مهم این حمله:

    • استفاده از یک کلاهک جدید با قدرت متفاوت

    • که نشان‌دهنده تغییر تاکتیک نظامی ایران است

  • همزمان:

    • آژیر خطر در چندین شهر اسرائیل به صدا درآمد

    • وضعیت آماده‌باش سراسری اعلام شد 

📍 عراق (حشدالشعبی)

  • حملات سنگین به مواضع حشدالشعبی
  • تلفات قابل توجه

📍 اقلیم کردستان

  • هدف قرار گرفتن مقرهای احزاب کردی
  • حملات موشکی و پهپادی به مناطق مرزی

📍 حملات گسترده ایران به منطقه (فراتر از اسرائیل)

  • ایران در روز سه‌شنبه:

    • علاوه بر اسرائیل، حملاتی به برخی کشورهای خلیج فارس انجام داد

  • اهداف شامل:

    • عربستان، امارات، بحرین و کویت

  • در کویت:

    • یک حمله پهپادی به فرودگاه گزارش شد که به یک مخزن سوخت آسیب زد 

 لبنان و جبهه شمالی اسرائیل

  • اسرائیل حملات خود را به:

    • جنوب لبنان و حتی بیروت گسترش داده

  • اهداف:

    • مواضع حزب‌الله

    • زیرساخت‌های مرتبط با آن

  • در مقابل:

    • حزب‌الله نیز حملات را ادامه داده

    • و درگیری در مرز شمالی اسرائیل تشدید شده است 

📊 خلاصه روز سه‌شنبه

تحولات دیروز نشان می‌دهد:

  • 🔸 داخل ایران:
    حملات سنگین به تهران و مراکز حساس (از جمله نزدیکی بوشهر)

  • 🔸 داخل اسرائیل:
    ادامه حملات موشکی ایران، به‌ویژه تل‌آویو

  • 🔸 منطقه:
    گسترش جنگ به خلیج فارس و لبنان

 

 



ایکس قالیباف : دشمنان ایران با پشتیبانی یکی از کشورهای منطقه، در حال تدارک عملیات اشغال یکی از جزایر ایرانی هستند.

ایکس قالیباف : براساس برخی داده‌ها، دشمنان ایران با پشتیبانی یکی از کشورهای منطقه، در حال تدارک عملیات اشغال یکی از جزایر ایرانی هستند.
‏تمام تحرکات دشمن تحت اشراف نیروهای مسلح ماست. اگر قدم از قدم بردارند، تمام زیرساخت‌های حیاتی آن کشور منطقه‌ای بدون محدودیت، هدف حملات بی‌امان قرار خواهد گرفت.



هلاکت ابو آلا الولایی تایید شد

یک منبع امنیتی رسماً مرگ ابو الاء الولائی، سرکرده شبه نظامیان کتائب سید الشهدا از گروههای حشد الشعبی را بر اثر جراحات وخیم وارده در حمله هوایی که چند روز پیش منطقه جادریه در مرکز بغداد را هدف قرار داد، تأیید کرد.

الولائی دچار سوختگی شدید و شکستگی‌های متعدد شد و به بیمارستانی در بغداد منتقل شد و تا زمان هلاکتش تحت تدابیر شدید امنیتی قرار داشت.

 



انتقال تجهیزات به جزیره خارک

شبکه سی‌ان‌ان در گزارشی می‌گوید که رژیم ایران در هفته‌های اخیر اقدام به ایجاد تله‌ها و همچنین انتقال نیروهای نظامی و سامانه‌های پدافند هوایی بیشتر به جزیره خارک کرده است.
این گزارش که روز چهارشنبه ۵ فروردین منتشر شد‌ در حالی است که برخی گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای از عملیات احتمالی آمریکا برای به‌دست گرفتن کنترل جزیره خارک حکایت دارد.
سی‌ان‌ان این خبر را «بر اساس گفته‌های چندین منبع آگاه از ارزیابی‌های اطلاعاتی آمریکا» منتشر کرد.



کشته شدن دست‌کم ۶نفر در حملات جدید اسراییل به جنوب لبنان

🔻  رسانه‌های دولتی لبنان گزارش دادند در حملات تازه اسراییل به مناطق جنوبی این کشور دست‌کم ۶نفر کشته شده‌اند.
🔻  بر اساس این گزارش و به‌نقل از وزارت بهداشت لبنان، در حمله هوایی به شهر عدلّون ۴نفر جان خود را از دست دادند.
🔻  هم‌چنین در حمله‌یی دیگر به یک آپارتمان در اردوگاه پناهجویان میه‌میه ۲نفر دیگر کشته شدند.
🔻  این حملات در مناطق نزدیک به شهر صیدا در جنوب لبنان رخ داده است.

حملات اسراییل به لبنان-چهارشنبه 



سخنگوی کاخ سفید: اگر رژیم ایران شکست را نپذیرد، ترامپ آماده است «جهنم به‌پا کند»

🔻  کارولین لویت، سخنگوی کاخ سفید، روز چهارشنبه در نشست خبری گفت رژیم ایران اگر شرایط کنونی و شکست نظامی خود را نپذیرد، «شدیدتر از هر زمان دیگری» هدف قرار خواهد گرفت و رئیس‌جمهور آمریکا آماده است «جهنمبه‌پا کند».
🔻  او تأکید کرد رژیم ایران نباید دوباره دچار اشتباه محاسباتی شود و هشدار داد که اشتباهات قبلی هزینه‌های سنگینی برای رهبری و نیروهای نظامی این کشور داشته است.
🔻  سخنگوی کاخ‌سفید هم‌چنین گفت هر گونه خشونت آینده نتیجه نپذیرفتن شکست از سوی رژیم ایران و خودداری از مذاکرات خواهد بود. با این حال، او تأکید کرد که مذاکرات صلح میان تهران و واشنگتن هم‌چنان ادامه دارد و «سازنده» است.
🔻  لویت درباره طرح ۱۵ماده‌ای آمریکا نیز گفت گزارش‌های رسانه‌یی حاوی «عناصری از حقیقت» است، اما کاخ‌سفید هرگز آن را رسماً تأیید نکرده است.

کارولین 



مشهد برای نخستین بار هدف حمله هوایی قرار گرفت

رسانه‌های حکومتی شامگاه چهارشنبه از شنیده شدن صدای انفجار در شهر مشهد خبر دادند و گزارشها حاکی از فعال شدن پدافند هوایی است.

معاون امنیتی استانداری رژیم در خراسان رضوی به خبرگزاری حکومتی مهر گفت: «اصابت پرتابه در اطراف محدوده فرودگاه مشهد داشتیم و پدافندها نیز عمل کردند». این نخستین بار است که مشهد، واقع در شرق ایران، در طول جنگ جاری آمریکا و اسراییل علیه رژیم، هدف حمله هوایی قرار می‌گیرد.

وب‌سایت حکومتی جماران نیز در کانال تلگرام خود از شنیده شدن صدای «انفجار شدید» حوالی ساعت ۲۱:۲۰ شب خبر داد. کاربران شبکه‌های اجتماعی صدای چند انفجار را تأیید کرده و برخی تصاویر منتشر شده، دود ناشی از سه انفجار نزدیک فرودگاه مشهد را نشان می‌دهند

 

پدافند تایباد در مرز افغانستان و بلند شدن دود از مشهد نزدیکی فرودگاه! 



مهمتر از تنگه هرمز تنگه‌ خیابان است!- قضاوت با شماست

مهمتر از تنگه هرمز تنگه‌ خیابان است!

🔹آل داود: مهم‌تر از تنگه هرمز اینجا تنگه خیابان هست تنگه احد خیابان هست

🔹ذاکر حسین: تداوم این جنگ ممکنه که ما رو به نسل کشی ملت ایران هم برسونه

 



ساختمان صاایران در اصفهان منهدم شد؛ چرا این مرکز هدف قرار گرفت؟

🟧در ادامه حملات به زیرساخت‌های فناورانه، یکی از مراکز وابسته به صنایع الکترونیک ایران در بلوار کاوه اصفهان هدف قرار گرفت؛ مرکزی با پیشینه‌ای در حوزه فناوری‌های اپتیکی و کاربردهای دوگانه

گزارش‌ها از هدف قرار گرفتن ساختمان اپتیک صاایران در اصفهان در جریان حملات اخیر حکایت دارد؛ مرکزی که به‌عنوان بخشی از شبکه صنایع الکترونیک و دفاعی ایران شناخته می‌شود و در حوزه فناوری‌های اپتیکی و الکترواپتیک فعالیت داشته است.

در ادامه حملات به زیرساخت‌های مرتبط با صنایع نظامی و فناورانه در ایران، گزارش‌ها از هدف قرار گرفتن ساختمان اپتیک صاایران در بلوار کاوه اصفهان حکایت دارد؛ مرکزی که به‌عنوان بخشی از شبکه صنایع الکترونیک و دفاعی کشور شناخته می‌شود.

تاریخچه:

صنایع الکترونیک ایران (صاایران) در دهه ۱۳۵۰ با هدف توسعه توانمندی‌های الکترونیکی و مخابراتی کشور تأسیس شد و به‌تدریج به یکی از مجموعه‌های کلیدی در حوزه فناوری‌های پیشرفته تبدیل شد. این مجموعه در طول سال‌ها با گسترش فعالیت‌های خود، به‌ویژه در حوزه‌های مرتبط با صنایع دفاعی، نقش مهمی در تولید تجهیزات تخصصی ایفا کرده است.

در این چارچوب، بخش اپتیک و الکترواپتیک در اصفهان از دهه ۱۳۶۰ شکل گرفت و با تمرکز بر فناوری‌های لیزری و اپتیکی توسعه یافت. این بخش در حوزه‌هایی مانند سامانه‌های دید، تجهیزات هدف‌گیری و فناوری‌های پیشرفته فعالیت داشته و در کنار آن، برخی کاربردهای غیرنظامی از جمله در حوزه تجهیزات پزشکی نیز برای آن ذکر شده است.

ساختمان صا ایران اصفهان۲ 

ساختمان واقع در بلوار کاوه اصفهان، یکی از مراکز این مجموعه به‌شمار می‌رود که در زمینه فعالیت‌های تحقیقاتی و توسعه فناوری‌های اپتیکی نقش داشته است. این مرکز بخشی از یک شبکه گسترده از زیرساخت‌های صنعتی و فناورانه محسوب می‌شود.

ساختمان صاایران اصفهان 

در تحولات اخیر، گزارش‌هایی از هدف قرار گرفتن این ساختمان منتشر شده و تصاویر موجود از وارد آمدن خسارات قابل توجه به این مجموعه حکایت دارند. اگرچه جزئیات دقیق میزان خسارات و تلفات احتمالی هنوز به‌طور کامل مشخص نیست، اما قرار گرفتن چنین مرکزی در فهرست اهداف، نشان‌دهنده تمرکز حملات بر زیرساخت‌های فنی و صنعتی با کاربری دوگانه است.

ساختمان اپتیک صاایران در بلوار کاوه اصفهان پس از حمله هوایی ساختمان اپتیک صاایران در بلوار کاوه اصفهان پس از حمله هوایی۲ ساختمان اپتیک صاایران در بلوار کاوه اصفهان پس از حمله هوایی۳ 

 👇

📊 ساختار مرکز اپتیک صاایران اصفهان

🔹 وابستگی

  • صنایع الکترونیک ایران (صاایران)
  • زیرمجموعه وزارت دفاع

🔹 موقعیت

  • اصفهان
  • بلوار کاوه

🔹 حوزه فعالیت

  • فناوری‌های اپتیکی
  • الکترواپتیک
  • سیستم‌های لیزری

🔹 کارکردها

  • سامانه‌های دید و هدف‌گیری
  • تجهیزات اپتیکی پیشرفته
  • کاربردهای صنعتی و دفاعی
  • برخی کاربردهای پزشکی

🔹 دلایل هدف قرار گرفتن

  • نقش در صنایع دفاعی
  • کاربری دوگانه (نظامی–غیرنظامی)
  • اهمیت فناورانه
  •  

مشاهدات شهروندان در اصفهان:

«این ساختمون اپتیک صاایران کاوه اصفهان رو سه سال جرثقیل کار میکرد و هنوز به همکف نرسیده بود ساختش. یعنی حداقل سه چهار طبقه زیر زمین داره این ساختمان. بعد تو دو سال یهو این همه طبقه به شکل خیلی لوکس ساخته شد. اینجا رو احتمالا باز هم میزنه. این دفعه بار سوم بود. تو دو تا حمله قبلی سوله های کارگاهیش رو زد. الان این ساختمان جدیدش رو زد که زیرش نمیدونم چی بود ولی اون بالاش که گرد بود رو میگفتن مال جلسات مهم و دعوت سران هست. الان دوتا ساختمان دیگه داره یکی اداری که هنوز نزده یکی هم پشت بانک ملت میشه دقیقا که میشه نبش خیابون فلاطوری»

«ساختمان صاایران کاوه با لایه‌های پنهان زیرزمینی بار دیگر هدف قرار گرفت/براساس روایت یک شاهد محلی، این مجموعه که سال‌ها ساخت آن در عمق زمین ادامه داشت و دست‌کم ۳ تا ۴ طبقه زیرزمینی دارد، طی ۲ سال اخیر به‌سرعت به یک ساختمان چندطبقه و به‌شدت محافظت‌شده تبدیل شده بود. به گفته این منبع، در ۲ حمله قبلی سوله‌های کارگاهی این مجموعه هدف قرار گرفته بودند و این بار ساختمان جدید با بخش فوقانی گنبدی که محل برگزاری جلسات مهم عنوان می‌شد، مورد اصابت قرار گرفته است. همچنین گزارش شده این مجموعه ۲ ساختمان دیگر نیز دارد؛ یکی اداری که هنوز هدف قرار نگرفته و دیگری در نزدیکی بانک ملت در نبش خیابان فلاطوری واقع شده است»



وال‌استریت ژورنال: حمله به بندر انزلی برای قطع مسیر انتقال تسلیحات روسیه به رژیم ایران بود

روزنامه وال‌استریت ژورنال به‌نقل از منابع آگاه گزارش داد هدف حمله هفته گذشته اسراییل به بندر انزلی در ساحل دریای خزر، قطع خط تدارکاتی انتقال مهمات، پهپادها و سایر تسلیحات از روسیه به رژیم ایران بوده است.

به‌نوشته این روزنامه، حمله ۲۷ اسفند ۱۴۰۴ نخستین حمله اسراییل به بنادر شمالی ایران محسوب می‌شود. در این گزارش آمده است که مسیر دریای خزر برای انتقال پهپادهای «شاهد» ایران که اکنون در روسیه نیز تولید می‌شوند، اهمیت زیادی پیدا کرده است.

بر اساس این گزارش، دریای خزر خارج از دسترس نیروی دریایی آمریکا قرار دارد و بنادر روسیه و ایران را به یکدیگر متصل می‌کند و به دو کشور امکان می‌دهد سلاح و کالاهایی مانند گندم و نفت را مبادله کنند.

منابع مطلع به وال‌استریت ژورنال گفته‌اند همکاری نظامی میان مسکو و تهران در طول جنگ گسترش یافته و روسیه تصاویر ماهواره‌یی و فناوری پهپادی در اختیار رژیم ایران قرار داده است.

مقام‌های رسمی آمریکا و اسراییل هنوز واکنشی به این گزارش نشان نداده‌اند، اما الیعزر ماروم، فرمانده پیشین نیروی دریایی اسراییل، به وال‌استریت ژورنال گفت هدف اصلی این حمله محدود کردن انتقال تسلیحات روسیه و نشان دادن ضعف پدافند دریایی رژیم ایران در دریای خزر بوده است.

بر اساس اعلام ارتش اسراییل، در حمله به بندر انزلی دهها هدف از جمله کشتی‌های نظامی، تأسیسات بندری، یک مرکز فرماندهی و یک کارخانه کشتی‌سازی هدف قرار گرفته‌اند.

وزارت‌خارجه روسیه این حمله را محکوم کرد و بندر انزلی را یک مرکز مهم تجاری و لجستیکی برای تجارت کالاهای غیرنظامی میان روسیه و ایران توصیف کرد.

حمله اسراییل به بندر انزلی 



به هلاکت رسیده های جنگ -نفرات رژیم کارشان شده تشییع جنازه

 ۴۲ پاسدار خامنه ای پس از بسته شدن خروجی تونل موشکی با اصابت موشک، همگی خفه شدند. 

-هلاکت محمد قنبری  سر تیم حفاظت شمخانی و جواد باقری  دو فرمانده ارشد سپاه تروریستی پاسداران

-هلاکت پاسدار  امیر محمدی فرمانده ثارالله سپاه کرمان در جریان حملات هوایی آمریکا

-آخوند پاسدار سجاد بزرگی، عضو رسمی سپاه پاسداران در حمله به عسلویه به هلاکت رسید و روز گذشته در دزفول به گور سپرده شد.

-هلاکت آخوند داوود محمدیاری، امام جمعه خیرآباد ورامین

-سجاد بزرگی، عضو رسمی سپاه پاسداران در حمله به عسلویه به هلاکت رسید.

-محمدعلی عطاریه، از فرماندهان بسیج و از قاتلان جوانان تهران، ۲۶ اسفند در ایست و بازرسی خیابان باهنر تهران به هلاکت رسید.

-فرمانده گروه تروریستی حزب الله در منطقه الخیام لبنان -محمد علی عساف،

-یک مقام ارشد در موسسه اطلاعاتی در شیراز به هلاکت رسید رسانه‌های حکومتی از جمله خبرگزاری فارس، کشته شدن مقام ارشد سپاه پاسداران به نام «ابراهیم مرتاوی» را در حملاتی که در شهر شیراز در جنوب ایران انجام شده است.

-تروریست مصیب بختیاری، از فرماندهان منطقه یکم دریایی سپاه تروریستی پاسداران در حمله به مواضع سپاه در بندرعباس به هلاکت رسید

-هلاکت جودت کاظم المحمداوی، از نیروهای گروه‌های تروریستی حشد الشعبی در استان الانبار

-هلاکت سردار پاسداروحید فاطمی‌نژاد (سرتیم حفاظت علی لاریجانی)، به‌همراه مهدی شهبازی و عیسی زارع از استان البرز

-پاسدار امیرحسین کاویانی نیا به هلاکت رسید.

 

 

کشته شده های بیست و پنجم و بیست و ششم 

 

 



حملات از بامداد چهارشنبه تاکنون

 حملات هوایی بامدادی ارتش اسرائیل به شهرهای مختلف

بمباران زاغه مهمات سپاه در کرمان توسط آمریکا

۷جنگنده بالای شهر زنجان

موشک بالستیک سپاه از خمین شلیک شد، برگشت و به خود شهر خورد!

موشک بالستیک سپاه از خمین شلیک شد، برگشت و به خود شهر خورد!

-کلانتری در خیابون کارگر به طور کامل از هوا منهدم شده و ازش هیچ چیزی باقی نمونده. اینجا همونجاست که چند ماه پیش قوای سرکوب گرشون مردم رو فتل عام کردند

 

گسترش حملات بامدادی به بندر انزلی

در ادامه موج حملات بامدادی، گزارش‌های میدانی از بندر انزلی حاکی از آن است که در حمله به مجموعه‌های وابسته به وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، «صنایع دریایی شهید تمجیدی» هدف قرار گرفته و دچار تخریب گسترده شده است. بر اساس این گزارش‌ها، میزان خسارت واردشده بسیار سنگین توصیف شده و بخش‌هایی از این مجموعه به‌طور جدی آسیب دیده است. هنوز جزئیات دقیقی از تلفات احتمالی منتشر نشده، اما منابع محلی از شدت انفجار و خسارت بالا خبر می‌دهند.

منابع رسمی به وال استریت ژورنال: اسرائیل در حملات بندر انزلی در دریای خزر، مسیر قاچاق سلاح و کمک‌های مردمی از روسیه به ایران را هدف قرار داده است

 

از بامداد امروز گزارش‌های متعددی از حملات هوایی و انفجارهای گسترده در نقاط مختلف کشور منتشر شده است. بر اساس اطلاعات میدانی، در شیراز حملات هوایی گزارش شده و هم‌زمان در کرج دست‌کم سه انفجار رخ داده است.

در قزوین و تهران نیز صدای انفجارهای شدید شنیده شده و فضای این شهرها به‌شدت امنیتی گزارش می‌شود. همچنین لحظاتی پیش، حوالی ساعت سه بامداد، پادگان نیروی هوایی تهران موسوم به «پادگان چکش» هدف حمله قرار گرفته است.

در بوشهر نیز گزارش‌هایی از وقوع انفجارهای پی‌درپی منتشر شده که نشان‌دهنده گسترش دامنه حملات به مناطق جنوبی است.

پیش‌تر و حوالی ساعت دو بامداد، در شرق تهران نیز صداهای انفجار شنیده شده و هم‌زمان گزارش‌هایی از دست‌کم پنج انفجار شدید در اصفهان منتشر شده بود. همچنین در قزوین نیز انفجارهای شدید تأیید شده است.

 

در تحولی دیگر، ساعت دو بامداد در محدوده پایین‌تر از ایستگاه فرودگاه در خیابان دماوند تهران، یک ترور هدفمند انجام شده است. تا این لحظه جزئیات بیشتری درباره هویت هدف یا عاملان این اقدام منتشر نشده است

 

تصاویر منتشرشده از حملات هوایی ارتش اسرائیل به شرق تهران – بامداد ۵ فروردین


گزارش‌ها از تخریب ساختمان‌ها و ایجاد آوار گسترده در محل‌های هدف حکایت دارند. دود غلیظ بخش‌هایی از شرق شهر را فرا گرفته .

 

ارتش اسرائیل: در قلب تهران دو سایت تولید موشک کروز دریایی هدف قرار گرفت

این سایت‌ها تحت فرماندهی وزارت دفاع ایران فعالیت می‌کردند و برای توسعه و تولید موشک‌های کروز دریایی برد بلند استفاده می‌شدند که قادر به تخریب سریع اهداف در دریا و زمین هستند.

 

هواپیمای گراز وحشی A10  در حمله به مقر حشد شعبی در حبانیه عراق

مقر  شبه نظامیان حشد شعبی پس از حمله امروز چهارشنبه  حبانیه در استان الانبار (عراق)

لحظاتی قبل مخازن فرودگاه کویت هدف گرفته شد‏

اداره کل هواپیمایی کشوری کویت اعلام کرد حمله‌های پهپادی مخازن سوخت در فرودگاه بین‌المللی کویت را هدف قرار داد و باعث آتش‌سوزی شد

حمله به سوله سپاه در شمال تبریز حوالی ربع رشیدی 

حمله به سوله سپاه در شمال تبریز حوالی ربع رشیدیایستگاه رادیویی بندر عباس

حمله ایستگاه رادیویی بندرعباس

ارتش اسرائیل به مرکز تحقیقات زیرآبی ایران در اصفهان حمله کرد، که برای طراحی زیردریایی و سیستم‌های دریایی بدون سرنشین استفاده می‌شود. IDF می‌گوید این حمله به طور قابل توجهی قابلیت‌های تولید دریایی ایران و توسعه زیردریایی را تضعیف می‌کند.

مرکز تحقیقاتی زیرآبی در اصفهان

حملات ایران به اسرائیل

   



قطع اینترنت در ایران وارد روز بیست‌وششم شد؛ بیش از ۶۰۰ ساعت خاموشی

بر اساس تازه‌ترین به‌روزرسانی گروه پایش اینترنت «نت‌بلاکس»، قطعی گسترده اینترنت در ایران اکنون وارد روز بیست‌وششم شده و از مرز ۶۰۰ ساعت گذشته است. داده‌ها نشان می‌دهد سطح اتصال همچنان در حدود یک درصد از حالت عادی باقی مانده و عملاً دسترسی مردم به شبکه جهانی قطع شده است.

این وضعیت باعث شده شهروندان به‌طور کامل از ارتباط با جهان خارج محروم شوند؛ موضوعی که از سوی نهادهای ناظر به‌عنوان نقض آشکار حق دسترسی به اطلاعات، به‌ویژه در شرایط جنگی، توصیف شده است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد این خاموشی از اوایل ژانویه آغاز شده و به‌صورت مداوم ادامه دارد و یکی از طولانی‌ترین قطع‌های اینترنت در ایران محسوب می‌شود.

قطع اینترنت بیست وششمین روز 



استقرار گسترده ایست و بازرسی‌ها در سراسر کشور؛ فضای شهرها بیش از پیش امنیتی و پادگانی شد

سخنگوی نیروی انتظامی رژیم اعلام کرد یک‌هزار و ۴۶۳ ایست‌و بازرسی ویژه در سراسر ایران مستقر شده است. به‌گفته سعید منتظرالمهدی، این ایست‌های بازرسی بر اساس «اهمیت موقعیت جغرافیایی، انتظامی و تردد شهری» در مناطق مختلف کشور مستقر شده‌اند.

پیش از اعلام رسمی این آمار نیز گزارشهای مردمی از ایجاد ایست‌های بازرسی متعدد در شهرهای مختلف حکایت داشت. هم‌زمان سخنگوی نیروی انتظامی اعلام کرد بیش از ۱۲۹ هزار نیروی پلیس در قالب یگانهای مختلف از جمله فوریت‌های پلیسی، یگان امداد، یگان ویژه و پلیس راه به‌صورت شبانه‌روزی در حال فعالیت هستند.

هم‌چنین اعلام شده نزدیک به ۱۵ هزار واحد گشت خودرویی و موتوری به‌طور دائم در شهرها و جاده‌ها در حال تردد هستند. به‌گفته مقام‌های انتظامی، با توجه به آسیب دیدن برخی مراکز انتظامی در حملات اخیر، واحدهای گشت به‌صورت تاکتیکی به کلانتریها و پاسگاههای سیار تبدیل شده‌اند.

در همین حال بسیاری از شهروندان در شبکه‌های اجتماعی از فضای سنگین امنیتی و ایجاد ترس و نگرانی در شهرها به‌دلیل افزایش ایست‌و بازرسی‌ها خبر داده‌اند. در برخی گزارشها نیز آمده است که چهره بسیاری از شهرها حالت پادگانی پیدا کرده و حضور گسترده نیروهای مسلح و خودروهای نظامی در میدانها و چهارراه‌های اصلی به چشم می‌خورد.

گزارشها هم‌چنین حاکی است که در جریان درگیریهای اخیر، برخی از ایست‌های بازرسی و مراکز امنیتی هدف حملات قرار گرفته‌اند و تعدادی از نیروهای حکومتی در این حملات کشته شده‌اند.



آتش‌سوزی در فرودگاه بین‌المللی کویت پس از حمله پهپادی

مقام‌های کویت اعلام کردند در پی اصابت یک پهپاد به مخزن سوخت در فرودگاه بین‌المللی کویت آتش‌سوزی رخ داده اما این حادثه تلفات جانی نداشته است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، اداره کل هواپیمایی کشوری کویت اعلام کرد میزان خسارتها «محدود» بوده و نیروهای امدادی بلافاصله برای مهار آتش‌سوزی وارد عمل شده‌اند.

این سومین حمله به فرودگاه کویت از زمان آغاز جنگ در ۹ اسفند به‌شمار می‌رود. پیش از این نیز حملاتی به مخازن سوخت و سامانه راداری این فرودگاه گزارش‌شده بود.

در همین حال، فعالیت این فرودگاه از زمان آغاز درگیریها متوقف شده و پروازها به فرودگاههای عربستان سعودی از جمله شهر دمام هدایت شده‌اند.

مقام‌های کویتی هم‌چنین اعلام کردند در تازه‌ترین موج حملات، ۱۳ پهپاد و شش موشک رهگیری شده و آژیرهای هشدار بیش از ۱۰ بار در طول شب به صدا درآمده است.



کشته شدن دست‌کم ۶ نفر در حملات جدید اسراییل به جنوب لبنان

رسانه‌های دولتی لبنان گزارش دادند در حملات تازه اسراییل به مناطق جنوبی این کشور دست‌کم شش نفر کشته شده‌اند.

بر اساس این گزارش و به‌نقل از وزارت بهداشت لبنان، در حمله هوایی به شهر عدلّون چهار نفر جان خود را از دست دادند.

هم‌چنین در حمله‌یی دیگر به یک آپارتمان در اردوگاه پناهجویان میه‌میه دو نفر دیگر کشته شدند.

این حملات در مناطق نزدیک به شهر صیدا در جنوب لبنان رخ داده است.



حمله هوایی به مواضع حشدالشعبی در عراق؛ هفت کشته و دهها زخمی

مقام‌های امنیتی عراق از حملات هوایی تازه به مواضع نیروهای حشدالشعبی در غرب استان الانبار خبر دادند.

یک مقام امنیتی اعلام کرد صبح چهارشنبه ۵ فروردین، دو موشک از یک جنگنده به همان پایگاهی در استان الانبار شلیک شد که روز سه‌شنبه نیز هدف حمله قرار گرفته بود.

وزارت دفاع عراق از کشته شدن هفت نفر در این حمله خبر داد. هم‌چنین گزارشها حاکی است که در نزدیکی یک مرکز درمانی ارتش در غرب استان الانبار، دو سرباز ارتش کشته و ۲۰نفر دیگر زخمی شده‌اند.

روز سه‌شنبه نیز در حمله مشابه، ۱۵نفر از شبه‌نظامیان حشد‌الشعبی جان خود را از دست دادند.

از زمان آغاز جنگ آمریکا و اسراییل با رژیم ایران، حملاتی علیه پایگاهها و سفارت آمریکا در عراق انجام شده و گروه‌های مسلح مورد حمایت ایران مسئولیت این حملات را برعهده گرفته‌اند.

پس از حمله روز سه‌شنبه که شدیدترین حمله از این نوع توصیف شد، دولت عراق به حشدالشعبی اجازه داد تا به حملات آمریکا پاسخ دهد.

رسانه‌ها هم‌چنین از پرواز گسترده هواپیماهای نظامی بر فراز بغداد در سه‌شنبه شب و بامداد چهارشنبه خبر دادند.

 

لطفاً به اشتراک بگذارید:
TelegramXFacebookEmailPinterest

خبرهای مرتبط