جنگ واقعی مردم ایران با رژیم آخوندی به چه مرحله‌ای رسیده است؟

گفتگوی دکتر رامش سپهراد با جی بی نیوز

دکتر رامش سپهراد استاد روابط بین الملل و پژوهشگر امنیت سایبری یکی از فعالان مقاومت ایران در امریکا هستند. و ما ایشون رو در کنفرانسهایی که مقاومت ایران بخصوص در امریکا داره بسیار دیدیم. اخیرا رسانه‌ای بنام جی بی نیوز با ایشون گفتگو کرده و موضوع بحث این است که جنگ واقعی مردم ایران با رژیم آخوندی به چه مرحله ای رسیده. با هم گوش کنیم.

مجری: اکنون با نویسنده و تحلیلگر سیاست ایران، دکتر رامش سپهر گفتگو می‌کنیم. دکتر سپهرراد، از حضور شما سپاسگزارم. نظر شما درباره این شایعات چیست

دکتر رامش سپهراد: خب، واضح است که من هم اخبار را همان‌طور که شما می‌خوانید، دنبال می‌کنم. گزارش‌های زیادی دیده‌ام که می‌گویند اما آنچه می‌توانم به شما بگویم در مورد درگیری فعلی است که در ایران با آن روبرو هستیم. آنچه واقعاً نادیده گرفته می‌شود این است که جنگ واقعی بین مردم ایران و رژیم حاکم است.

این همان چیزی است که ما در اعتراضاتی که در دسامبر (دی‌ماه) سال گذشته آغاز شد و تا اوایل فوریه (بهمن‌ماه) ادامه داشت، دیدیم؛ اعتراضاتی که در نهایت به قطع اینترنت و قتل‌عام معترضان در خیابان‌ها توسط رژیم منجر شد. ما با رژیمی روبرو هستیم که مشروعیت خود را از دست داده است. ما با رژیمی روبرو هستیم که توسط مردمش طرد شده است. ما با رژیمی روبرو هستیم که در واقع پایان خود را دیده است.

اکنون دیگر "آیت‌الله" را در تصویر نمی‌بینیم. "ولی فقیه" وجود ندارد. نهادی وجود ندارد که در حال حاضر کشور را آن‌گونه که به عنوان جمهوری اسلامی می‌شناختیم، اداره کند. بنابراین فکر می‌کنم آنچه واقعاً باید درباره‌اش صحبت کنیم، آن درگیری [داخل ایران] است من معتقدم مردم ایران در واقع منبع مشروعیت برای پایان بازی سیاسی هستند.

فکر می‌کنم هر راه خروجی که ایالات متحده به دنبال آن است، باید شامل حمایت از مقاومت مسلحانه علیه این رژیم باشد. من از اعلامیه "شورای ملی مقاومت ایران" مبنی بر اعلام دولت موقت بسیار دلگرم شدم؛ اینکه آن‌ها آماده ایستاده‌اند تا دولت موقت را برای انتقال حاکمیت به مردم ایران تشکیل دهند. فکر می‌کنم این پیامی است که باید به شنیدن و درک آن ادامه دهیم، زیرا نماینده صدای مردم ایران است. آن‌ها چه می‌گویند؟ ما یک جمهوری سکولار می‌خواهیم.

مجری: پوزش می‌خواهم رامش، ادامه دهید. داشتید به سوالی که می‌خواستم بپرسم پاسخ می‌دادید. می‌خواستم بپرسم آن‌ها چه می‌خواهند؟

دکتر رامش سپهراد:  عالی است. پس فکر می‌کنم آنچه آن‌ها می‌گویند این است که یک جمهوری سکولار می‌خواهند. آنچه می‌گویند به وضوح یک ایران غیرهسته‌ای است. و آنچه می‌گویند یک سیستم قضایی مدرن است؛ صندوق رأی. این همان برنامه ۱۰ ماده‌ای است که در واقع بیش از ۲۰ سال پیش توسط مریم رجوی ارائه شد. و اکنون زمان آن است که واقعاً از نظر سیاسی به عنوان یک پایان بازی برای درگیری‌هایی که در ایران می‌بینیم، پشت آن بایستیم.

دوباره، دو نکته‌ای که می‌خواهم برای بینندگان شما به جا بگذارم این است: درگیری واقعی همان چیزی است که در داخل ایران اتفاق می‌افتد و اینکه چگونه مردم ایران در حال قیام هستند؛ و حتی اگر برای سرنگونی این رژیم نیاز به مقاومت مسلحانه باشد، ما باید آماده استقبال از یک دولت موقت در ایران باشیم و باید درک کنیم که مأموریت آن دولت موقت، انتقال حاکمیت به مردم ایران با چشم‌انداز برنامه ۱۰ ماده‌ای مریم رجوی است.

یک نکته را می‌خواهم اضافه کنم؛ برنامه او در واقع مورد حمایت پارلمان بریتانیا و همچنین اکثریت کنگره ایالات متحده است و حمایتی دوحزبی دارد. در واقع، فکر می‌کنم مریم رجوی امروز رویدادی را با اعضای پارلمان بریتانیا برگزار می‌کرد تا درباره وضعیت ایران و آنچه پس از سقوط رژیم در راه است، گفتگو کنند. فکر می‌کنم این پیامی است که واقعاً باید بیشتر درباره‌اش صحبت شود.

مجری: بسیار عالی. دکتر رامش سپهرراد، تحلیلگر سیاست ایران، از شما متشکرم

لطفاً به اشتراک بگذارید:
TelegramXFacebookEmailPinterest

خبرهای مرتبط

جنگ واقعی مردم ایران با رژیم آخوندی به چه مرحله‌ای رسیده است؟