نامه فوری بیش از ۱۵۰شخصیت به ولکر تورک کمیسر عالی حقوق‌بشر و مای ساتو گزارشگر ویژه سازمان ملل

نامه فوری بیش از  ۱۵۰ شخصیت سیاسی و بین‌المللی

به کمیسرعالی حقوق بشر ملل متحد

با رونوشت به گزارشگر ویژه ایران و گزارشگر ویژه اعدام‌های خودسرانه 

یکشنبه شب ۷ بهمن ۱۴۰۳ پس از انتقال اجباری دو زندانی مجاهد

از اوین به قزلحصار برای اجرای حکم اعدام

عالیجناب ولکر تورک
کمیسر عالی حقوق‌بشر سازمان ملل
دفتر کمیساریای عالی حقوق‌بشر (OHCHR)

۲۶ ژانویه ۲۰۲۵

ما به‌طور فوری خواستار مداخله شما برای نجات بهروز احسانی، ۶۹ ساله، و مهدی حسنی، ۴۸ ساله، زندانیان سیاسی ایرانی که با خطر اعدام قریب‌الوقوع مواجه هستند، می‌باشیم. احکام اعدام آنان در تاریخ ۷ ژانویه ۲۰۲۵ توسط دیوان عالی ایران تأیید شد؛ این تأییدیه پس از محاکمه‌ای ناعادلانه به اتهاماتی مرتبط با فعالیت‌های سیاسی آنان صادر شد.

در ۲۶ ژانویه ۲۰۲۵، هر دو به‌زور از زندان اوین به زندان قزلحصار، جایی که اکثر اعدامها در آنجا انجام می‌شود، در شرایط مشکوک منتقل شدند که منجر به اعتراض هم‌بندان شد. این اقدام، همراه با قطع خطوط ارتباطی، نشان می‌دهد که مقامات در حال آماده شدن برای اعدام مخفیانه آنها هستند.

هر دو نفر در ابتدا در محاکمه‌ای ناعادلانه به ریاست قاضی ایمان افشاری از شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران در تاریخ ۱۶ سپتامبر ۲۰۲۴ محکوم شدند. اتهامات آنان شامل "بغی، محاربه، افساد فی‌الارض، عضویت در سازمان مجاهدین خلق ایران، اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، در اختیار داشتن اطلاعات محرمانه، و نگهداری غیرقانونی سلاح و مهمات" بود.

این احکام در حالی صادر شد که گزارشهای معتبری از شکنجه‌های جسمی و روانی آنان در بند ۲۰۹ زندان اوین پس از بازداشت‌شان در اواخر سال ۲۰۲۲ منتشر شده است. آنان از محاکمه عادلانه محروم شدند و درخواست تجدیدنظر آنان به‌طور خلاصه رد شد که این موارد نقض تعهدات ایران تحت قوانین بین‌المللی حقوق‌بشر است. به‌طور هشداردهنده‌ای، مقامات ایرانی سال گذشته حدود ۱۰۰۰ زندانی را اعدام کردند و از اعدام‌های جمعی برای ایجاد رعب و وحشت و سرکوب اعتراضات استفاده کردند.

ما با احترام از شما می‌خواهیم که از رهبری و توان اخلاقی خود برای موارد زیر استفاده کنید:

  • اعدام قریب‌الوقوع بهروز احسانی و مهدی حسنی را محکوم کنید و از مقامات ایرانی بخواهید که فوراً اجرای این احکام اعدام را متوقف کنند.
    • جامعه بین‌المللی را برای اعمال فشار بر ایران جهت پایبندی به تعهدات حقوق‌بشری خود و توقف استفاده از مجازات اعدام به‌عنوان ابزاری برای سرکوب سیاسی بسیج کنید.
    • درخواست دسترسی فوری ناظران مستقل برای ارزیابی وضعیت زندانیان سیاسی در ایران را مطرح کنید.

جامعه بین‌المللی نمی‌تواند در برابر چنین نقض آشکار حقوق‌بشر سکوت کند. زمان بسیار حیاتی است و با احترام از شما می‌خواهیم که به‌سرعت و قاطعانه برای جلوگیری از این اعدامها اقدام کنید. از توجه فوری شما به این درخواست فوری سپاسگزاریم.

رونوشت:مای ساتو، گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق‌بشر در ایران
موریس تیدبال-بینز، گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد اعدام‌های خودسرانه، خلاصه یا فراقانونی

 

 

 
لطفا به اشتراک بگذارید: