"نگرانی جهانی از نقض حقوق بشر توسط رژیم آخوندی در چهل‌وهشتمین اجلاس شورای حقوق‌بشر"

اجلاس شورای حقوق بشر سخنرانی نمایندگان کشورها

اجلاس شورای حقوق‌بشر سازمان ملل

چهل و هشتمین جلسه بررسی دوره‌ای جهانی حقوق بشر

ابراز نگرانی شماری از کشورهای عضو نسبت به نقض حقوق‌بشر توسط رژیم آخوندی

در جریان اجلاس شورای حقوق‌بشر سازمان ملل که برای بررسی دوره‌ای وضعیت حقوق‌بشر در ایران روز جمعه برگزار شد نمایندگان شماری از کشورهای جهان نگرانی کشور متبوع خود را از نقض حقوق‌بشر و سرکوب مردم ایران ابراز کردند.

نماینده اسپانیا گفت اسپانیا از اوضاع کلی حقوق‌بشر در ایران نگران است و خواستار توقف اعدام و حذف تمامی اشکال تبعیض و سرکوب زنان است.

نماینده سوئد در سخنان خود گفت:

سوئد نسبت به وضعیت حقوق‌بشر در جمهوری اسلامی عمیقاً نگران می‌ماند. از جمله نسبت به وضعیت زنان و دختران و استفاده گسترده از مجازات.

نماینده سوئد خواستار توقف مجازات اعدام به‌ویژه اعدام نوجوانان و توقف دستگیریها و بازداشتهای خودسرانه مطابق ماده نهم کنواسیون ملی حقوق مدنی و سیاسی و آزادی کلیه کسانی که به‌طور خودسرانه بازداشت شده‌اند گردید.

نماینده اوکراین در شورای حقوق‌بشر گفت:

رژیم ایران ضمن حمایت از تجاوز به اوکراین پهپادهای آن کماکان به کشتن مردم بیگناه اوکراین ادامه می‌دهند و زیرساختهای اوکراین را تخریب می‌کنند که در مغایرت با قانون بشردوستانه بین‌الملل است؛ ایران مسئولیت کامل دارد. اوکراین از ایران می‌خواهد تا التزاماتش به قانون بین‌الملل را محترم بشمارد. با هیاتهای حقیقت‌یاب به‌طور کامل همکاری کند و مجازات اعدام و نقض حقوق‌بشر و آزادیهای بنیادین را متوقف کند.

نماینده انگلستان و ایرلند شمالی گفت:

انگلستان نسبت به کوتاهی ایران در رعایت التزامات حقوقی بین‌المللی خود به حقوق‌بشر به‌خصوص در اعمال خشونت‌آمیز حجاب اجباری و تهدید علیه مدافعان حقوق‌بشر و خبرنگاران و تبعیض علیه اقلیتها عمیقاً نگران هستیم.

نماینده آلمان گفت:

آلمان عمیقاً در مورد وضعیت حقوق‌بشر در ایران، به‌ویژه تعداد بسیار بالای افرادی که به اعدام محکوم شده‌اند و متعاقباً اعدام شده‌اند، تبعیض جنسیتی فراگیر و فقدان محاکمات قضایی عادلانه، نگران است. نماینده آلمان خواستار لغو مجازات اعدام و پایان دادن به تبعیض جنسیتی علیه زنان و پایان دادن به تبعیض علیه اقلیتهای مذهبی و قومی شد.

نماینده استونی در سخنان خود گفت:

ما از ادامه عدم همکاری ایران با هیأت حقیقت‌یاب مستقل بین‌المللی سازمان ملل متأسفیم. ما نگران گزارشهای مربوط به خشونت گسترده علیه زنان و دختران و محدودیت‌های بیشتر بر حقوق مدنی و سیاسی هستیم.

شمار دیگری از کشورهای عضو شورای حقوق‌بشر از جمله فرانسه، ایتالیا، جمهوری ایرلند، فنلاند و سوئیس نیز نگرانی کشور متبوع خود را استمرار نقض حقوق‌بشر در ایران و اعدامهای فزاینده از جمله اعدام نوجوانان و نقض حقوق زنان در ایران را ابراز کردند

لطفا به اشتراک بگذارید: