پارلمان اروپا- محکومیت اعدامها و فراخوان مجدد به لیستگذاری تروریستی سپاه پاسداران
محکومیت اعدامها و فراخوان مجدد
بهلیستگذاری تروریستی سپاه پاسداران
و وارد کردن خامنهای، پزشکیان و اژهای در لیست تحریمها
روز پنجشنبه ۴ بهمن پارلمان اروپا قطعنامهای را به تصویب رساند که سرکوب بیحد و حصر زنان توسط رژیم آخوندی را محکوم میکند و خواستار نامگذاری تروریستی سپاه پاسداران و گنجاندن خامنهای، پزشکیان و اژهای در لیست تحریمهای اتحادیه اروپا میشود.
پارلمان اروپا در این قطعنامه خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط تمامی مدافعان حقوقبشر و زندانیان سیاسی به ناحق زندانی شده شامل پخشان عزیزی، و ریشه مرادی و حداقل ۵۶ زندانی سیاسی دیگر میشود که در انتظار اعدام به سر میبرند.
قطعنامه مخالفت شدید خود را با مجازات اعدام تأکید کرده و از رژیم ایران میخواهد که فوراً حکم اعدام را لغو کند. قطعنامه استفاده رژیم ایران از دیپلماسی گروگانگیری را بهشدت محکوم میکند و از اتحادیه اروپا و کشورهای عضو میخواهد که تلاشهای دیپلماتیک مشترکی را برای آزادی اتباع اروپایی که در ایران زندانی هستند بهعمل بیاورند.
قطعنامه از شورای اتحادیه اروپا درخواست میکند که سپاه پاسداران را بهعنوان یک سازمان تروریستی معرفی کند و تحریمهای اتحادیه اروپا را برای همه کسانی که مسئول نقض حقوقبشر هستند از جمله خامنهای، پزشکیان، محسنی اژهای، رئیس قوه قضاییه، موحدی، دادستان کل کشور و قاضی ایمان افشاری گسترش دهد.
بحثهای نمایندگان پارلمان اروپا درباره این قطعنامه و تصویب آن، در جلسه رسمی شب قبل چهارشنبه شب سوم بهمن انجام شد.
سخنان نمایندگان در بخشی از جلسه رسمی پارلمان صورت گرفت و به بحث پیرامون نقض حقوقبشر و اعدامهای فزاینده در ایران اختصاص داشت. شماری از نمایندگان خواستار رویکرد قاطع اتحادیه اروپا با رژیم ایران شدند و همچنین خواستار اقدام فوری برای آزادی مهدی حسنی و بهروز احسانی گردیدند که حکم اعدام آنها به اتهام عضویت در سازمان مجاهدین اخیراً توسط دیوانعالی آخوندها تأیید شده است.
فرانسیسکو آسیس نماینده پارلمان اروپا از پرتغال
من در این مناظره صحبت میکنم تا بهطور خاص به وضعیت اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران اشاره کنم.
همانطور که میدانید چند تن از اعضای این سازمان در زندان اوین تهران نگهداری میشوند. بسیاری از آنها بازماندگان و شاهدان اعدامهای دستهجمعی هستند که در اواخر دهه ۱۹۸۰ در ایران توسط هیأتهای بدنام مرگ انجام شد.
اعضای مجاهدین بهطور سیستماتیک نقض حقوقبشر، شکنجه و اتهامات بیاساس علیه مخالفان رژیم را محکوم کردهاند. حتی از زندان، آنها همیشه همبستگی خود را با تمام زندانیان محکوم به اعدام ابراز میکنند و خواستار پایان دادن به مجازات اعدام از جمله از طریق اعتصاب غذا هستند.
اکنون، در هفتم ژانویه، دو تن از اعضای مجاهدین بار دیگر احکام اعدام خود را توسط دیوان عالی دریافت کردند: بهروز احسانی، ۶۹ساله، و مهدی حسنی، ۴۸ساله. هر دو تحت شکنجههای شدید جسمی و روانی قرار گرفتند.
عفو بینالملل پیش از این از مقامات ایرانی خواسته بود که اعدام این دو مخالف را لغو کنند
خاویر سارسالخوس رئیس کمیسیون آزادیهای مدنی، عدالت و امور داخلی پارلمان اروپا
باز هم ایران، مرگ و سرکوب توسط حکومت دینی. گروگانگیری، از جمله شهروندان اروپایی و اعدامهای دستهجمعی ابزارهای سرکوبی هستند که توسط یک رژیم متزلزل استفاده میشود.
دیوان عالی کشور توسط همان قاضی حکم اعدام پخشان عزیزی و همچنین بهروز احسانی و مهدی حسنی را تأیید کرد. در سال۲۰۲۴، گفته میشود بیش از۱۰۰۰ اعدام، ۱۲زندانی در روز سال نو میلادی بهدار آویخته شدند. بنابراین در تغییر شکل کنونی سناریوی استراتژیک در خاورمیانه، زمان آن فرا رسیده است که رویکرد جدیدی در قبال ایران تعریف و اجرا شود، رویکردی جدید که باید با ایستادن قاطع پشت مردم ایران و مقاومت دموکراتیک مبتنی بر جدایی دین و دولت در ایران آغاز شود.
پتراس آستراویچیوس نماینده پارلمان اروپا از لیتوانی
آقای کمیسر، همکاران عزیز. رژیم ملاها در ایران بهقیمت سرکوب بیپایان زنده میماند. دادگاههای ایران بهمحلی برای رسیدگی به مجازاتهای طولانیمدت حبس و اعدام تبدیل شده است. اعترافات زندانیان و بازداشت شدگان با فشار و شکنجه روحی و جسمی گرفته میشود. ما همچنان خواستار توقف اعدام پخشان عزیزی، و ریشه مرادی، بهروز احسانی، مهدی حسنی و حداقل ۵۴ زندانی سیاسی دیگر محکوم بهاعدام، هستیم. ما همچنین خواستار آزادی دهها شهروند اتحادیه اروپا که در ایران به گروگانگرفته شدهاند هستیم. سیاست اتحادیه اروپا در قبال ایران باید متناسب با جنایات رژیم ایران باشد.
من از اتحادیه اروپا میخواهم که سپاه پاسداران را بهعنوان سازمان تروریستی معرفی کند. من از اتحادیه اروپا میخواهم که نفوذ لازم را بر رژیم ایران برای توقف اعدامهای دستهجمعی و بازگرداندن شهروندان ما به خانهها اعمال کند. متشکرم.
کارلو چیچولی نماینده پارلمان اروپا از ایتالیا
خیلی ممنون. این قطعنامه گامی رو به جلو در مبارزه با احکام اعدام در ایران است، اما ما باید کارهای بیشتری انجام دهیم. ما باید به مصونیتی که این رژیم مذهبی از آن برخوردار است پایان دهیم و باید فشار لازم را وارد کنیم.
هفته گذشته، عفو بینالملل از مقامات ایرانی خواست تا حکم اعدام بهروز احسانی و مهدی حسنی را به تعویق بیندازند. سرکوب وحشیانه مخالفان سیاسی توسط رژیم و اعدام همه این زندانیان باید متوقف شود. قدرت باید در دست مردم ایران باشد که در جستجوی آزادی هستند. ما باید محکم و شفاف باشیم. باید یک چارچوب زمانی برای انتخابات آزاد در ایران وجود داشته باشد و ما از مردم ایران حمایت میکنیم.
ایزابل بن خومئا نماینده پارلمان اروپا از اسپانیا
این مجلس یک بار دیگر صدای خود را بهصورت متحد برای محکوم کردن جنایات رژیم ایران بلند میکند. رژیمی که بر اساس دادهها، هزارنفر را در سال۲۰۲۴ اعدام کرده است، رژیمی که در درجه اول زنان را سرکوب میکند، اما هر کسی را که با دستوراتی که از جانب خود رژیم میآید مخالفت کند نیز سرکوب میکند.
بنابراین سؤال مهم این است که چه مدت ما در اروپا از کمیسیون، از کشورهای عضو، از دولتهای نمایندگیهای دیپلماتیک مان را در ایران حفظ میکنیم؟ تا کی اجازه میدهیم سفرای رژیم ایران در کشورهای عضو ما حضور داشته باشند؟ و تا چه مدت قرار است از تقویت تحریمها علیه ایران خودداری کنیم؟ ما صدای خود را در مورد آنچه اتفاق میافتد بلند میکنیم. ما در درد قربانیان شریک هستیم، اما باید کارهای بیشتری انجام دهیم و من مایلم که اینطور باشد.
جسیکا ون لیوون نماینده پارلمان اروپا از هلند-گروه احزاب مردم اروپا
در اینجا بهعنوان یک زن صحبت میکنم و صحبت آزادانه هم حق و هم یک امتیاز است. پخشان عزیزی، و ریشه مرادی، بهروز احسانی، مهدی حسنی، چهار نام، اما خیلی خیلی بیشتر هستند. این افراد جنایتکار خشن نیستند. اینها افراد شجاعی هستند. برای آنهاست که امروز اینجا ایستادهام.
سکوت باعث رشد ظلم میشود. صحبت کردن آن را بهچالش میکشد. اگر آنها آنقدر شجاع بودند که حرفشان را بزنند، ما نمیتوانیم بهسادگی ساکت بمانیم. زیرا اگر ما صحبت نکنیم، مقامات ایرانی میتوانند به خاموش کردن صدای آنها ادامه دهند. بیایید از قدرت خود برای متحد شدن استفاده کنیم و اعدامها و سرکوبهای مقامات ایرانی را بهشدت محکوم کنیم و حمایت از مدافعان حقوقبشر ایرانی را افزایش دهیم. متشکرم. بله خیلی ممنون.
رینولد لو پاتکا نماینده پارلمان اروپا از اتریش- گروه احزاب مردم اروپا
رژیم ایران از جمله بیرحمترین رژیمهای روی زمین است. این رژیم بهسختی تلاش میکند از هر طریق، از جمله قتل و شکنجه، جامعه مدنی و اعتراضات سراسری را سرکوب کند.
تظاهر کنندگان بیشماری دستگیر شدهاند و احکام اعدام مرتباً اجرا میشود. اقدامات مقامات ایران تکاندهنده و مطلقاً غیرقابل قبول است. ما باید اقدامات محدودکننده علیه رژیم ایران را گسترش دهیم.
ماگنوس برونر- نماینده پارلمان اروپا از اتریش-کمیسر امور داخلی و مهاجرت در کمیسیون اروپا
اتحادیه اروپا قویاً از آرمان اساسی مردم ایران برای آیندهای که در آن حقوقبشر و همچنین آزادیهای اساسی آنها رعایت شود، حمایت میکند. در دولت جدید ایران متعهد شد که سیاستهای ایران را تغییر دهد، اما متأسفانه تا به امروز، این تعهدات با اقدامی مشخص دنبال نشده است. برعکس، در واقع فضای جامعه مدنی روزبهروز کمتر میشود و سرعت اعدامها نیز نگرانکننده است. و در این زمینه بسیار حساس، دو فعال زن، پخشان عزیزی و ورشیه مرادی، اخیراً به اعدام محکوم شدند و این واقعاً وحشتناک است.
هیچ موردی وجود ندارد که استفاده از مجازات اعدام برای سرکوب مخالفان داخلی توجیه شود. و بسیار مهم است که مقامات ایرانی را در قبال نقض حقوقبشر و البته اقدامات غیرانسانی نیز پاسخگو بدانیمبهحمایت قاطعانه از سازوکارهای سازمانملل برای پاسخگویی از جمله ارگان مستقل حقیقتیاب در زمینه اعتراضات سراسری ادامه خواهیم داد.