حذف سامانه نیمایی
روز دوم بهمن رسانههای حکومتی از پایان کار سامانهی نیما خبر دادند؛ یعنی ارز نیمایی جمع شد، چنین تصمیمی چه تبعاتی بهدنبال دارد؟
قرار بود ارز ترجیحی، ارز نیمایی، بهاصطلاح برای پایین نگهداشتن قیمت کالاهای اساسی ارائه بشود؛ اما بیشتر از کنترل قیمتها فساد را گسترش داد!
یک قلم در رابطه با همین ارز نیمایی که قرار تعطیل بشود، روزنامهی حکومتی آرمان امروز اینطور تیتر زده: «حذف ارز نیمایی» پایان رانت ۲۰۰۰ همتی؟» یعنی در همین ارز نیمایی که مثلاً برای کنترل قیمت کالاهای اساسی ارائه میشده ۲ هزار هزار میلیارد تومان فساد و دزدی وجود داشته!!!
آخوند رئیسی هم وقتی سر کار اومد گفت چه معنی داره که ارز، چند نرخ داشته باشه و گفت این بهضرر مردم و اقشار پایین جامعه است و باید ارز تکنرخی بشود؛ نهایتاً در بهار ۱۴۰۱ ارز ترجیحی را حذف کرد و وعده داد که کالاهای اساسی بهویژه مواد غذایی گرون نمیشه و دارو هم نهتنها گرون نمیشه بلکه با نرخ شهریور ۱۴۰۰ به مردم ارائه خواهد شد. اما نتیجه شد آنچه که شد و مردم دیدن، یک قلم داروهای وارداتی تا ۶۰۰ درصد و داروهای تولید داخل ۳۰ تا ۱۰۰ درصد نسبت به بهار همون ۱۴۰۱ گرون شدن. مواد غذایی و کالاهای اساسی هم که همه دیدن چه شد! در خرداد همون سال ۱۴۰۱ بعد از حذف ارز ترجیحی سایت حکمتی اقتصاد ۲۴ نوشت: «رکورد ۲۵ سال اخیر شاخص فلاکت شکست»
و یک دومینوی وحشتناک از گرانی، تورم، رشد نقدینگی، کاهش قدرت خرید، کاهش ارزش ریال و فهرستی از آمارهای منتشر شده که نشان میداد حذف ارز ترجیحی فقط دزدی از فقیرترین اقشار مردم ایران بود.
حالا پزشکیان ارز نیمایی را تعطیل کرده. مدعی است که اینطوری جلوی رانت ۲هزار هزار میلیارد تومانی را میگیرد؛ اما واقعیت چیست؟
خالقی دبیرکل خانهی صمت رژیم گفته: «کالاهایی که با ارز نیمایی بهدست مردم میرسید دچار افزایش قیمت خواهند شد، از این را بدیهی است که ممکن است، گرانی پیش خواهد آمد و شاهد شوک قیمتی خواهیم بود» البته این نفر از مدافعین این طرح حذف ارز نیمایی است؛ یعنی رژیم معتقد است مردم باید فقیرتر بشوند، با حقوق کمتر و کالاهای گرانتر زندگی کنند تا بلکه مشکلات اقتصادی رژیم حل بشود. البته با هزارتوی فاسد حکومت ولیفقیه که تمامی عرصههای اقتصادی را قبضه کرده چنین اتفاقی نخواهد افتاد.
محاسن این طرح را اینطور بررسی کردن. سادگی در تبادلات تجاری در کار واردکنندگان و صادرکنندگان
تأثیرات منفی آن هم افزایش هزینههای واردات و قیمت کالاها و در نهایت فشار بر مصرفکنندگان.
پزشکیان در عرصهی اقتصادی جز کلاشی و دروغگویی هیچ کار دیگری انجام نداده، تنها حرف راست پزشکیان این بود که برنامهای ندارد و منویات خامنهای را دنبال میکند؛ البته به بهای هرچه فقیرتر شدن مردم ایران