فقیر شدن مردم بواسطه هزینه درمان

گرانی دارو امروز در کشورمان به بحرانی بی‌سابقه تبدیل شده است. اینجا، دارو دیگر درمان نمی‌کند؛ بلکه به ویرانگر زندگی‌ها تبدیل شده است، بیماران نه فقط از درد بلکه از گرانی دارو به زانو درآمده‌اند. صدها هزار نفر تنها به دلیل ناتوانی در خرید دارو، به ورطه‌ی فقر سقوط کرده‌اند و جان بسیاری به دلیل ناتوانی از تأمین هزینه‌های درمان از دست می‌رود.

علیرضا چیذری رئیس انجمن حکومتی تأمین تجهیزات دارو به تلویزیونی حکومتی گفت با حذف ارز ترجیحی، دارو ۱۰ تا ۱۵درصد گران خواهد شد.

 مردم حتما در فشار قرار می‌گیرند. این اقدام موجب نبود کالای پزشکی و گرانی ۱۰ تا ۱۵برابری دارو می‌شود.

علیرضا چیذری رئیس انجمن حکومتی تأمین تجهیزات دارو:

«چیزی که من تو بودجه دیدم و هنوز تو مجلس تصویب نشده اثری از ارز چهار و ۲۰۰وجود نداره. متأسفانه مردم حتماً در فشار قرار می‌گیرند.

به‌هرحال این افزایش باعث کاهش توان تأمین و نبود کالای پزشکی و ضرر به مردمی میشه که گاهاً اختلافهای قیمتی ده تا ۱۵برابری را باید بپردازند. از چهار و دویست به بیست و هشت و ۵۰۰ یا (...) سی و هشت و پانصد به‌هرحال همه این پول رو کاور نمی‌کند بیمه و الآن دارید می‌بینید که ما یک چیزی بین ۵۰ تا ۶۰دارو پول رو مردم از جیبشون می‌دهند. شما فکر بکنید مثلا در یک فنر قلبی که قیمتش امروز دو میلیون تومن است و مردم ده درصد فرانشیب می‌دهند ۲۰۰هزار تومن قیمت این تبدیل می شه به ۱۵ تا۲۰میلیون تومن و یک فرانشیب ساده به دو میلیون تومن میرسه.»

معاون وزارت بهداشت رژیم هم گفت:

«اگر سال آینده ارز ترجیحی اختصاص یافته به واردات دارو به ۳۸۵۰۰ تومان برسد، حداقل ۱۷۶ هزار میلیارد تومان مابه‌التفاوت بودجه نیاز خواهیم داشت و اگر قیمت ارز به ۸۰ هزار تومان برسد، حداقل ۳۴۰ هزار میلیارد تومان مابه‌التفاوت بودجه نیاز خواهیم داشت.»

همین مقام حکومتی درباره پرداخت از جیب مردم بابت هزینه‌های سلامت، گفت:

«بر اساس قانون برنامه ششم توسعه، پرداخت از جیب مردم می‌بایست حدود ۲۵ درصد باشد. این در حالی است که اکنون برخی معتقدند این مؤلفه حدود ۴۵ درصد و برخی نیز معتقدند پرداخت از جیب مردم بیش از ۵۰ درصد است.»

لطفا به اشتراک بگذارید: