وال استریت ژورنال « رژیم ایران با سالی سخت از رودررویی با دولت آتی ترامپ روبه‌روست

وال استریت ژورنال:

رژیم ایران با سالی سخت از رودررویی با دولت آتی ترامپ روبه‌روست

شکست‌ها و ضربات سال گذشته این نگرانی را ایجاد کرده

که رژیم ایران ممکن است برنامه اتمی خود را به‌منظور بازدارندگی تسریع کند

بحران اقتصادی تهدید ناآرامی اجتماعی را افزایش داده است

تجار بازار بر سر تورم شدید دست به اعتراض زده‌اند

بازنشستگان و کارمندان صنعت نفت به‌خاطر تعویق در پرداخت حقوق

و یا کاهش حقوقشان دست به اعتراض زده‌اند

یک بنر که توسط معترضان بازنشسته در شهر اهواز حمل می‌شد

می‌گفت: جنگ افروزی کافیه، سفره ما خالیه

 

وال استریت ژورنال ۱۶ دی نوشت: رژیم ایران با سالی سخت از رودررویی با دولت آتی ترامپ روبه‌روست و بعد از سال ۲۰۲۴ که آنرا در یک وضعیت وخیم اقتصادی در داخل و واگشتهای متعدد در خاورمیانه قرار داد، آنچه برای بازی در دست دارد خیلی ضعیف است.

دولت جدید آمریکا قصد دارد به‌عنوان بخشی از یک تلاش تهاجمی، تحریم‌های ایران را افزایش دهد تا حمایت آن از گروه‌های شبه‌نظامی در خاورمیانه را مهار کند.

اقتصاد ایران هم‌اکنون بواسطهٔ ترکیبی از سوءمدیریت، فساد فلج شده است. قطعی برق موجب تعطیلی دفاتر دولتی، مدارس و دانشگاهها شده و تولید در دهها کارخانه را دچار اختلال کرده است.

بحران اقتصادی تهدید ناآرامی اجتماعی را افزایش داده که یک موضوع نگرانی مقامات ایران است. تجار بازار بر سر تورم شدید دست به اعتراض زده‌اند در حالی‌که بازنشستگان و کارمندان صنعت نفت به‌خاطر تعویق در پرداخت حقوق و یا کاهش حقوقشان دست به اعتراض زده‌اند.

ارز ایران که بیانگر حال و هوای اقتصادی است سال ۲۰۲۴ را با ارزش پایین و بی سابقه ۸۲۱۵۰ تومان در مقابل دلار به پایان برد که ۴۰% کمتر از آغاز سال بود. تولید ناخالص ملی سرانه به نسبت سال ۲۰۱۲ که تحریم‌ها بر سر برنامه اتمی ایران تشدید شد ۴۵% سقوط کرده است .

اعتراضات بر سر مسائل اقتصادی در سراسر کشور و در سراسر صنایع متداول‌تر شده است.

نارضایتی به بخش نفت، استراتژیک‌ترین صنعت کشور که بالاترین عامل کسب ارز خارجی است نیز در حال گسترش است.

اعتراضات هر چه بیشتر سیاسی می‌شود و برخی به رژیم به‌خاطر تمرکز بیش از حد روی برنامه‌های جنگ‌افروزی و عدم تمرکز کافی روی اقتصاد، انتقاد دارند. یک بنر که توسط معترضان بازنشسته در شهر اهواز حمل می‌شد می‌گفت: ”جنگ‌افروزی کافیه، سفره ما خالیه“ .

بنا به اتاق بازرگانی، حدود ۳۲ میلیون ایرانی یعنی بیش از یک‌سوم جمعیت کشور، حالا در زیر خط فقر به‌سر می‌برند در حالی‌که در سال ۲۰۱۷ تنها ۱۸ میلیون نفر زیر خط فقر بودند.

شکست‌ها و ضربات سال گذشته این نگرانی را ایجاد کرده که رژیم ایران ممکن است برنامه اتمی خود را به‌منظور ابقای میزانی بازدارندگی در مقابل حملات خارجی تسریع کند.

ترامپ هم‌چنین در حال بررسی راههای متوقف کردن ایران از ساخت بمب اتمی، از جمله با حملات هوایی بازدارنده است که برخلاف سیاست طولانی آمریکا در مهار تهران از طریق دیپلماسی و تحریم‌ها خواهد بود

ایدئولوگ‌ها در کمپ ترامپ خواهان مصالحه‌هایی از جانب تهران هستند که ممکن است تهران حاضر به قبول آنها نباشد. لذا درد خیلی بیشتری برای رژیم  ایران در راه است“ .

لطفا به اشتراک بگذارید: