فروپاشی حتمی است

این روزها وضعیت اقتصادی و اجتماعی مردم ایران بحرانی است و هر روز بر عمق و دامنه‌ی این بحران افزوده می‌شود؛ اما راه‌حل حکومت آخوندی برای این مشکلات چیست؟

پزشکیان روز ۷ دی در رابطه با راه‌حل رژیم برای مشکلات گفت: «باید کشور را به‌جایی برسانیم که خواسته رهبری است. باید در منطقه الگو بشویم» بله قراره که پزشکیان و خامنه‌ای، ایران را به الگویی در منطقه تبدیل کنن!!!! یک نمونه وضعیت ارزش پول ملی را بررسی کنیم

سال ‍۱۴۰۳ با دلار ۵۹ هزار تومان شروع شد، روز ۹ آذر دلار به کانال ۸۲ هزارت تومان رسید؛ این یعنی تقریباً در همین یک‌سال ۳۸درصد ارزش ریال سقوط کرده. خب این سقوط چه تبعاتی به‌دنبال داره؟ چند عرصه‌ی تحت تأثیر سقوط ریال را بررسی کنیم.

واردات و صادرات

افزایش نرخ دلار، هزینه واردات کالاها و مواد اولیه را به‌طور قابل‌توجهی افزایش داده. این امر به‌ویژه در صنایعی که وابستگی بالایی به واردات دارن، منجر به افزایش هزینه‌های تولید و درنهایت افزایش قیمت محصولات شده. البته کاهش ارزش ریال به‌نفع واردکننده‌ها و صادرکننده‌های حکومتی تموم می‌شه و فشار اقتصادی آن را مردم تحمل می‌کنند، حالا سؤال اینه که واردات و صادرات در ایران دست چه کسانیه؟ خامنه‌ای با ۹۰ اسکله‌ی سپاه پاسداران و نهادهایی مثل آستان قدس رضوی بنیاد مستضعفان و دستگاه بیتش و ارگان‌های وابسته به دولت صادرات و واردات را قبضه کردن.

تورم و قدرت خرید

کاهش ارزش ریال به افزایش تورم منجر شده. چون افزایش قیمت کالاهای وارداتی و هزینه‌های تولید، به‌طور مستقیم بر قیمت نهایی کالاها و خدمات تأثیر گذاشته و قدرت خرید مردم را کاهش داده. این وضعیت به‌ویژه برای اقشار کم‌درآمد جامعه، فشارهای اقتصادی بیشتری را به همراه داشته.

بازار سرمایه و سرمایه‌گذاری

یکی دیگه از نتایج نوسانات نرخ ارز و کاهش ارزش ریال، افزایش بی‌ثباتی در بازار سرمایه است. سرمایه‌گذاران به دلیل عدم اطمینان از ثبات اقتصادی، تمایلی به سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت ندارن. این وضعیت به کاهش سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی منجر شده و رشد اقتصادی را تحت تأثیر قرار داده.

غلامرضا مصباحی مقدم عضو مجمع تشخیص مصلحت رژیم روز شنبه ۸ دی گفته: «قریب به ۳۰ میلیارد دلار ارز و ۴۰ میلیارد دلار طلای خانگی در دست مردم است. عدد بسیار شگفت‌انگیزی که گویای بی‌اعتمادی کامل عمومی به پول ملی و ثبات و امنیت اقتصادی است»

بازار کار و اشتغال

دومینوی افزایش هزینه‌های تولید و کاهش تقاضا به دلیل افزایش قیمت‌ها، بازار کار و اشتغال را هم در برمی‌گیرد، چون کاهش تولید به کسادی بازار و درنتیجه به کاهش اشتغال منجر می‌شه که در افزایش نرخ بیکاری هرچه بیشتر خودش را نمایان می‌کنه و مشکلات اجتماعی و اقتصادی بیشتری را به مردم ایران تحمیل می‌کنه.

اما چشم‌انداز چیست؟ لطف‌الله سیاهکلی، عضو سابق مجلس رژیم گفته:‌ «با این شیوه‌ای که دلار بالا می‌رود و نمی‌توانیم کنترل کنیم، فروپاشی اقتصادی قطعی است، اگر دلار به ۹۰ هزار تومان برسد فروپاشی اقتصادی حتمی است!»

نتیجه این‌که افزایش نرخ دلار و سقوط ارزش ریال، تأثیرات گسترده‌ای بر بخش‌های مختلف اقتصادی ایران داشته. راه‌کار چیه؟  برای مقابله با این چالش‌ها، نیاز به

سیاست‌های اقتصادی پایدار و برنامه‌ریزی‌های دقیق در جهت تقویت تولید داخلی

کاهش وابستگی به واردات و مدیریت بهینه منابع ارزی

ایجاد ثبات در بازار ارز و بهبود روابط تجاری با سایر کشورهاست!!

آنچه در حکومت آخوندی یافت می‌نشود. تنها چشم‌انداز همون فروپاشی اقتصادی حتمی هست که کارشناس‌های حکومتی به آن اعتراف می‌کنند و هشدار می‌دهند.

لطفا به اشتراک بگذارید: