بحران برق همچنان ادامه دارد
رژیم آخوندی میگوید اگر مازوت نسوزاند نمیتواند برق کشور را تأمین کند، اما هم مازوت میسوزاند، هم هوا آلوده و سمی است و هم برق تأمین نیست، هزینه قطعی برق روزانه به ۸ هزار میلیارد تومان بالغ میشود، علاوه بر آن درمان، آموزش، خدمات، صنعت و تقریباً تمام شئون زندگی مردم را تحت تأثیر قرار داده است
بحران برق هر روز ابعاد گستردهتری به خود میگیرد. در سرزمینی که اولین پایتخت انرژی نفتی ـ گازی جهان محسوب میشود، مردم ساعتهای متمادی در روز باید بدون برق زندگی کنند.
اما مشکل نبود برق، صرفاً یک مشکل برای تأمین روشنایی منازل یا حتی مشکل تأمین برق لازم برای وسایل گرمایشی و یخچال و مانند آنها نیست، مشکلات ناشی از نبود برق، اکنون راه به فلج کردن اقتصاد خرد و کلان مملکت برده است، چرا که؛
کارگاههای تولیدی و کسبه با قطع برق، زندگی و کسب و کارشان دستخوش ضرر و زیانهای هنگفت میشود
و صنایع میانی و صنایع بالادستی حتی با زیانهای میلیاردی روبهرو میشوند
بحران حاکم بر صنعت برق ایران آخوندزده اکنون فراتر از ایران، در جهان به یک مضحکه برای تحقیر دیکتاتوری آخوندها تبدیل شده است.
روز ۴ دی ۱۴۰۳ سایت فاکس نیوز در همین زمینه نوشت: «امشب، برخورد دولت ایران با بحران انرژی سراسری زیرساختهای فرسوده، آسیبی به بخش انرژی این کشور وارد کرده است. تحلیلگران انرژی اکنون میگویند حکومت ایران قادر به تولید برق به اندازه نیاز خود نیست. در پاسخ به بحران کمبود برق، مقامات با مجبور کردن ادارات دولتی و بانکها به تعطیلی یا کار در ساعات کمتر، منابع خود را جیرهبندی کردهاند. و بر اساس گزارش نیویورک تایمز، حداقل ۱۷ نیروگاه بهطور کامل خاموش شدهاند و بقیه تا جمعه گذشته فقط بهطور جزیی به بهرهبرداری رسیدهاند».
از سوی دیگر منابع داخل همین حکومت نکاتی درباره عمق بحران حاکم بر صنعت برق کشور میگویند که حقیقتاً تکاندهنده است.
صمدی رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی رژیم گفت: «در سه سال اخیر میزان سرمایهگذاری در تولید و انتقال و توزیع برق صفر بوده است».
روزنامه حکومتی دنیای اقتصاد نوشت؛ «قطع برق در هر روز بهطور متوسط ۸ هزار میلیارد تومان به اقتصاد مملکت زیان وارد میکند. این زیان برای بخش صنعت حدود ۲۵۰ هزار میلیارد تومان میشود».
رسانههای دیگر رژیم نوشتند: «سالانه ۲۰میلیارد دلار خسارت کمبود برق است» و همچنین «تا ۲ماه دیگر آثار قطعیهای برق را در قیمت کالاها خواهیم دید!»
البته برخی از کارشناسان در درون رژیم علت قطعیهای مکرر برق را استخراج رمزارز توسط رژیم عنوان کرد:
فرشاد مؤمنی اقتصاددان رژیم: «هر روز تو تلویزیون مینویسه بهدلیل برودت هوا کشور تعطیل شده، آقا جون چرا نمیآید اصل ماجرا رو بگید آخه این برودت برودتی نیست که ما تجربه نکرده باشیم آقا جون وقتی تو رسانههای مقامات مسؤل میگن یه بخش بزرگی از این بحران ریشه در مطامع پدیده منحوس ماینینگ داره چرا نمیآیید صاف راستش رو به مردم بگید»
اما تأمین برق برای مردم نیاز به سرمایهگذاری دارد، بهنوشته رسانههای رژیم «برای تأمین کسری ۲۰هزار مگاواتی برق نیاز به یک سرمایهگذاری ۱۰ میلیارد دلاری است و برای تعمیر و گسترش شبکه انتقال نیروی کشور که بهشدت فرسوده است هم به ۲۵ میلیارد دلار نیاز است»
اما رژیم نه چنین پولی برای سرمایهگذاری دارد و نه ارادهای برای این کار، بنابراین با وجود این رژیم هیچ چشماندازی برای بهبود وضعیت برق برای مردم وجود ندارد!