مصاحبهٔ سیمای آزادی با لئو داتسنبرگ رئیس کمیته آلمانی همبستگی برای ایران آزاد

مصاحبهٔ سیمای آزادی

با لئو داتسنبرگ رئیس کمیته آلمانی همبستگی برای ایران آزاد‌

هم‌زمان با کنفرانس «راه‌حل بحران ایران و نقش آلترناتیو دموکراتیک» در پاریس

 

سؤال: آقای داتسنبرگ، به‌این مصاحبه خوش آمدید. این جلسه چطور بود؟

داتسنبرگ: «جلسه به‌واقع دوباره بسیار خوب بود، آن‌هم در ادامهٔ جلسات قبلی، امروز نیز به‌ویژه از طریق سخنرانی خانم رجوی و دیگران مشخص شد که وضعیت فعلی در ایران تحت‌حاکمیت رژیم آخوندها چگونه است. آنها با مشکلات بسیاری مواجهند و به‌همین دلیل، سرکوب علیه آلترناتیو دموکراتیک، یعنی شورای ملی مقاومت و سازمان مجاهدین، هم‌چنان به‌شکلی سخت‌تر ادامه دارد، با اعدامها و احکام صادر شده. وقتی می‌بینیم که زندانیان سیاسی در برخی زندانها به‌مقاومت فراخوان داده‌اند و سپس اعدام شده‌اند. حتی رئیس‌جمهور فعلی نیز مجبور شد اعتراف کند که وضعیت اقتصادی ایران در واقع به‌یک ویرانه تبدیل شده است، با بیش از ۴۰درصد تورم در طول پنج سال. آنها نمی‌توانند امنیت انرژی کشور را تأمین کنند. باید تصور کنید، در کشوری با منابع انرژی غنی مانند ایران، پرسش این است که این منابع تاکنون به‌کجا رفته‌اند و در آینده به‌کجا می‌روند و چرا به‌مردم خودشان داده نمی‌شوند؟ در حالی که سرکوب روزبه‌روز بیشتر می‌شود و در بسیاری از مناطق، به‌ویژه در میان مردم عادی، مشکلات اقتصادی شدید است. این خود اعترافی است از سوی رئیس‌جمهور فعلی که نشان‌دهندهٔ ورشکستگی اقتصادی است. اکنون تحولات جدیدی نیز به‌وضعیت اضافه شده است، وقتی به تحولات سوریه نگاه می‌کنیم، جاهایی که تاکنون بخشی از منابع مالی را ارسال کرده‌اند، این هم دیگر امکان‌پذیر نیست. جنگهای نیابتی نیز کاهش یافته است. منابع غنی کشور در واقع از مردم دریغ شده و یک تحول کاملاً متفاوت که می‌تواند به‌خاطر سطح بالای فرهنگی و علمی مردم ایران وجود داشته باشد، اساساً نادیده گرفته شده است. بنابراین مهم است که شورای ملی مقاومت به‌عنوان آلترناتیو دموکراتیک، به‌طور مستمر این مسیر را ادامه بدهد. در برنامهٔ ۱۰ماده‌یی بسیاری از موارد پیشاپیش وجود دارد و خانم رجوی امروز توضیح دادند که چگونه یک انتقال با یک دولت موقت و سپس انتخابات می‌تواند تحقق یابد».

سؤال: چه کارهایی می‌شود و باید در اروپا، آلمان و دیگر کشورها انجام داد تا از حقوق مردم ایران حمایت شود؟

داتسنبرگ: «دولت‌های اروپایی و نیز کشورهای آزاد غربی، باید تحریم‌ها را بیش‌از‌پیش تقویت کنند. هم‌چنین باید روابط مالی و اقتصادی قطع شود تا امکان تغییر و جایگزینی این رژیم فراهم شود؛ زیرا هنوز برخی فکر می‌کنند که می‌توانند با برخی مزایای اقتصادی به‌طور کوتاه‌مدت در ایران پول کسب کنند. باید در نظر داشت که بخش بزرگی از اقتصاد ایران در دست بخش خصوصی نیست، بلکه شامل نهادهای رژیم و سپاه پاسداران است که در واقع تصمیم می‌گیرند چه می‌شود و چگونه اجرا می‌شود. این روند نیز باید متوقف شود».

سؤال: پیام شما به‌مردم ایران که این مصاحبه را تماشا می‌کنند چیست؟

داتسنبرگ: «مهم است که این تغییر فقط می‌تواند از درون بیاید. اما نیروهای دموکراتیک و آزادیخواه در ایران، به‌ویژه شورای ملی مقاومت با مجاهدین خلق به‌عنوان بزرگ‌ترین سازمان که تلاش می‌کند گروه‌های جمعیتی بسیاری تا اقوام را در بر بگیرد تا هر چه گسترده‌تر بشود، آنها باید اطمینان حاصل کنند که نیروهای دموکراتیک و نیروها در غرب و مردم تا نمایندگی سیاسی در کشورهای غربی از آنها در این رابطه حمایت می‌کنند. این نیز می‌تواند کمکی باشد برای تعداد بالای ایرانیان تحصیل کردهٔ مقیم در کشورهای غربی که می‌توانند در این حمایت و تغییر نقش داشته باشند».

 

لطفا به اشتراک بگذارید: