شانزدهم آذر روز خروش دانشجویان علیه شاه و شیخ ـ ساعت وصل
هفتاد و یکسال قبل در روز شانزدهم آذر رژیم دیکتاتوری شاه با کشتار سه دانشجوی معترض در صحن دانشگاه تهران نشان داد که صحبت دیکتاتوری سلطنتی با مردم چیزی جز گلوله و آتش نیست. از همین رو پیشتازان مردم هم یک دهه پس از آن برخاستند و از همان دانشگاهها به جنبش و خیزش برخاستند و به این نتیجه رسیدند که صحبت مردم هم با دیکتاتوری سلطنتی چیزی جز گلوله و آتش نمیتواند باشد.
این رویارویی تا سقوط دیکتاتوری پهلوی ادامه داشت، و دانشگاه بهعنوان سنگر آزادی لقب گرفت. پس از انقلاب ضدسلطنتی هم دانشگاه تمام قد به مقابله با ارتجاع تازه به دوران رسیده خمینی پرداخت و بهخصوص در کسوت هواداری از مجاهدین در نبرد مسلحانه انقلابی شرکت کرد و دهها هزار شهید راه آزادی ایران از میان همین دانشجویان تقدیم خلق قهرمان ایران شده است.
در برنامه امروز ساعت وصل همراه با شما عزیزان و بهخصوص دانشجویان عزیز به همین روز و اهمیت آن و موضوعات پیرامون دانشگاه و دانشجویان بپردازیم.
شانزدهم آذر، روزی است که خون سه دانشجوی شهید در اعتراض به کودتای سیاه ۲۸ مرداد ۱۳۳۲، هویت انقلابی دانشگاه و دانشجوی ایرانی را برای همیشه در تاریخ حک کرد. این روز، نه فقط یک مناسبت تقویمی، بلکه سنگبنای مقاومت و آزادیخواهی در برابر استبداد سلطنتی و مذهبی در ایران است. داستان این روز با «سه قطره خون» آغاز شد و در طول دههها، به جریانی پویا و تأثیرگذار در انقلابها و اعتراضات مردمی بدل گشت.
شانزدهم آذر، فراتر از یک رویداد تاریخی، روزی است که خونهای پاک دانشجویان، راه آزادی را ترسیم کرد. این روز، نماد پیوند دانشگاه با آرمانهای مردم ایران برای آزادی، دموکراسی و برقراری یک جمهوری دموکراتیک است.