بحرانها و بنبستها
پزشکیان برق را قطع کرد، بعد گفت دیگه خاموشی نداریم!! گفت فیلترشکن را برمیداریم بعد گفت نه الان دوباره بحث هست که دارند نشست و جلسه میگذارند که فیلترشکن را بردارند، این سردرگمی در چه زمینههای دیگری در حکومت آخوندی وجود دارد و علت آن چیست؟
دیکتاتورها در فاز پایانی حکومتشان با انبوهی از بحرانهای پیچیده و متنوع روبهرو میشوند. این بحرانها، که معمولاً ناشی از سالها سرکوب، غارت و چپاول، فساد گسترده، ناکارآمدی اقتصادی و انزوای بینالمللی است، در کنار هم، تأثیرات همافزایی پیدا میکنند. به این ترتیب، هر تصمیم یا اقدامی که ظاهراً برای حل یکی از مشکلات اتخاذ میشود، به جای حل بحران، بحرانهای دیگری را تشدید میکند. در این شرایط، گویی دیکتاتور در چرخهای از مشکلات فرو میرود که خروج از آن به نظر ناممکن میرسد و همین امر، روند فروپاشی را سرعت میبخشد.
نظام ولایت فقیه نیز در شرایط کنونی چنین وضعیتی را تجربه میکند. بهویژه که این نظام برخی ویژگیهای استثنایی دارد که در تاریخ دیکتاتوریهای دیگر کمنظیر یا بینظیر است و یا اینکه مجموع این ویژگیها در هیچ نظام استبدادی دیگری دیده نشده است؛ از جمله اینکه بهدلیل ماهیت ارتجاعیاش مجبور است با جنگافروزی و دخالتهای منطقهای، بحرانهای داخلی را صادر کند؛ دچار فساد بینظیر و گستردهیی در تمام سلسله مراتب حکومتی است که خودشان از آن با عناوینی همچون «فساد فراسیستمی» یا «لانهٔ فساد» نام میبرند؛ با همهٔ موضوعات ریز و درشت اجتماعی و تمام آزادیها و حقوق پایهیی مردم مثل لباس و حجاب و بیان و عقیدهٔ مردم کار دارد؛ بهدلیل خصیصهٔ بارز «زنستیزی» با نیمی از افراد جامعه دشمن است و جنگ رو در رو دارد.