تصویب قطعنامه علیه رژیم آخوندی در شورای حکام آژانس در وین

 

۱۹ کشور به قطعنامه رأی مثبت دادند

رأی ۱۲ کشور ممتنع و رأی ۳ کشور روسیه و چین و بورکینافاسو منفی بود

رویترز:

شورای ناظر هسته‌یی سازمان ملل از مدیرکل آژانس می‌خواهد

تا بهار ۲۰۲۵ گزارش «جامع» درباره ایران تهیه کند

منظور از گزارش جامع موارد نقض و سرپیچی رژیم ایران

و مقدمه برای کشیدن ماشه و فعال کردن ۶ قطعنامه قبلی شورای امنیت

در مورد تحریم‌های گسترده رژیم ایران است

به گزارش رویترز شورای حکام مجدداً به رژیم ایران دستور داد همکاری با آژانس را بهبود بخشد

قدرتهای غربی که متن پیشنهادی را ارائه کردند، قصد دارند ایران را برای ورود به مذاکرات درباره محدودیت‌های جدید فعالیت‌های هسته‌ای‌اش تحت فشار قرار دهند.

تردیدهایی در مورد مذاکرات با رژیم ایران وجود دارد مبنی بر این‌که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده، پس از روی کار آمدن در ژانویه از مذاکرات با این رژیم حمایت خواهد کرد یا خیر؟

قطعنامه مصوب شورای حکام، عدم شفافیت رژیم در مقابل آژانس، عدم همکاری با آژانس و عمل نکردن به قطعنامه‌های پیشین آژانس را محکوم می‌کند

قطعنامه از همکاری نکردن رژیم در پاسخ به سؤالات در مورد ذرات اورانیوم پیدا شده در ۴ مرکز در ایران و توضیح ندادن رژیم راجع به این‌که این ذرات به کجا منتقل شده است، شدیداً ابراز نگرانی می‌کند.

گزارش مورد درخواست شورای حکام، شامل ارزیابی کامل از برنامه هسته‌یی رژیم ایران، چگونگی همکاری با آژانس، رعایت تعهدات پادمانی رژیم شامل عدم انحراف مواد هسته‌یی است

قطعنامه از پایبند نبودن رژیم ایران به تعهدات پادمانی ابراز نگرانی کرده و بر ضرورت همکاری کامل و به موقع رژیم ایران با آژانس و شفاف‌سازی برای حل و فصل مسایل پادمانی تأکید کرده است

قطعنامه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، قطعنامه‌های این شورا در ژوئن ۲۰۲۰، ژوئن ۲۰۲۲، نوامبر ۲۰۲۲ و ژوئن ۲۰۲۴ را یادآوری می‌کند که رژیم ایران به مفاد آن عمل نکرده و هیچ توضیح فنی معتبر نیز در مورد ذرات پیدا شدهٔ اورانیوم که کاربرد نظامی دارد، به آژانس ارائه نکرده است

وزارت‌خارجه و سازمان انرژی اتمی رژیم پس از دریافت ضربه‌ٔ قطعنامه شورای حکام، در یک بیانیه مشترک و ترسان آمادگی خود را برای «تعامل سازنده با جهات ذیربط» در «توسعه برنامه هسته‌یی صلح‌آمیز و بومی» اعلام کردند

‌در بیانیهٔ خفت‌بار مشترک آمده است که دولت پزشکیان از ابتدای تشکیل، ادامه و ارتقای همکاریها با آژانس را با هدف حل و فصل موضوعات فی مابین در دستور کار خود قرار داده است!

وزارت‌خارجه و سازمان انرژی اتمی به‌گونه‌یی ماتم‌زده اما مسخره اعلام کردند که تصویب قطعنامه شورای حکام ثابت کرد سه دولت اروپایی و آمریکا به هیچ‌وجه صداقت ندارند!

در تلافی قطعنامه، رژیم خط کار قبلی خود را ادامه داده و در بیانیه اعلام کرده است: رئیس سازمان انرژی ایران دستور انجام اقدامات مؤثر، از جمله راه‌اندازی مجموعه معتنابهی از سانتریفوژهای جدید و پیشرفته از انواع مختلف را صادر کرد.

وزارت‌خارجه و سازمان انرژی اتمی رژیم از ترس عکس‌العملهای بعدی افزوده‌اند که راه‌اندازی سانتریفوژهای جدید در راستای توسعهٔ هر چه بیشتر صنعت هسته‌یی صلح‌آمیز، در چارجوب حقوق و تعهدات ایران، وفق موافقتنامه پادمان جامع انجام می‌شود!

خانم مریم رجوی:

تصویب قطعنامه در شورای حکام که باید بسیار زودتر از این انجام می‌شد.

بیانگر صحت و دقت و حقانیت مواضع مقاومت ایران درباره مقاصد و پنهان‌کاریهای اتمی رژیم آخوندهاست.

خانم مریم رجوی در سخنرانی در کنفرانس در پارلمان اروپا در روز چهارشنبه ۳۰ آبان اعلام کرد: رژیم با نقض کامل توافق اتمی و پنهان‌کاری و فریبکاری به پروژه ساختن بمب اتمی که آن را تضمین استراتژی بقای خود می‌داند ادامه می‌دهد.

خانم رجوی افزود: به کار انداختن بند ماشه و فعال کردن قطعنامه‌های ششگانه شورای امنیت که باید مدتها پیش انجام می‌شد اولین گام فوری و ضروری است هر چند که خلاصی نهایی از شر یک دیکتاتوری تروریستی اتمی تغییر رژیم توسط مردم و مقاومت ایران است.

پنجشنبه شب اول آذر رئیس‌جمهور برگزیدهٔ مقاومت پس از تصویب قطعنامه در شورای حکام که یک روز پس از قطعنامه کمیته سوم مجمع عمومی در بارهٔ نقض شدید حقوق‌بشر در ایران صورت می‌گیرد به هموطنان و یاران اشرف‌نشان که در این ایام هم‌چون سال‌های گذشته به‌طور مستمر در برابر آژانس، فریاد رسای مردم ایران بودند، درود فرستاد و از پشتکار و ایستادگی آنها قدردانی کرد.

خانم رجوی گفت: تصویب قطعنامه در شورای حکام که باید بسیار زودتر از این انجام می‌شد، به‌روشنی بیانگر صحت و دقت و حقانیت مواضع مقاومت ایران درباره مقاصد و پنهان‌کاریهای اتمی رژیم آخوندهاست.

خوشبختانه تشبثات و ترفندها و تلاش‌های فشرده و همه‌جانبه رژیم برای ممانعت از تصویب قطعنامه به جایی نرسید و اکنون رژیم باید پاسخگو باشد.

خانم رجوی افزود: شورای امنیت به‌خاطر صلح و امنیت بین‌المللی نباید منتظر بماند و بایستی در اسرع وقت ذیل فصل هفتم منشور ملل متحد در مورد رژیم ایران اقدام کند.

علاوه بر این درهای زندانهای رژیم هم باید بعد از ۷۱ بار محکومیت به‌خاطر نقض سبعانه حقوق‌بشر به روی هیأت‌های حقیقت‌یاب بین‌المللی گشوده شود.

نمایندگان مقاومت ایران برای همراهی با این هیأتها در داخل ایران و جلوگیری از تقلبات و صحنه‌سازیهای رژیم آماده‌اند.

مقاومت ایران که از خرداد ۱۳۷۰ نخستین افشاگر برنامه‌ها و تأسیسات پنهان تسلیحات کشتار جمعی دیکتاتوری دینی حاکم بر ایران بوده است، هم‌چنین برای همراهی با بازرسان آژانس و رسیدن آنها به منشاء ذرات اورانیوم برای ساختن بمب اتم و پیدا کردن دست‌اندرکاران آن آمادگی دارد.

در تمامی سه دهه گذشته رژیم آخوندها با پنهان‌کاری، فریبکاری و دروغگویی پروژه تولید بمب اتمی را ادامه داده است و تاکنون به‌خاطر این پروژه ضدمیهنی بیش از ۲۰۰۰ میلیارد دلار هزینه به مردم ایران تحمیل کرده است.

از ۳۳ سالی که از افشای برنامه هسته‌یی رژیم توسط مقاومت ایران می‌گذرد و به‌ویژه ۲۲ سال پس از افشای مراکز اصلی نطنز و اراک رژیم هیچیک از پروژه‌های غیرقانونی اتمی خود را داوطلبانه به آژانس اعلام نکرده است.

در یک نمونه مشخص علی‌اکبر صالحی وزیر خارجه و رئیس سابق آژانس اتمی رژیم در ابتدای سال ۲۰۱۹ در مورد ترفندهای رژیم در اجرای مفاد برجام اعتراف کرد: «غیر از بالاترین مقام ارشد نظام (خامنه‌ای) کس دیگری نمی‌دانست. حضرت آقا (خامنه‌ای) فرموده بودند که مواظب باشید اینها بدعهد و بدقول هستند. یکسری لوله بود به قطر دو سه سانت به طول سه چهار متر. ما مشابه اون لوله‌ها را هم خریده بودیم به همان تعداد، اون لوله‌ها را گفتند تویش سیمان بریزید ما اون لوله‌ها را ریختیم. اما دیگه نگفته بودیم که لوله‌های دیگه داریم چون اگر می‌گفتیم می‌گفتند آقا توی آن لوله‌ها هم بایستی (سیمان) بریزید. ما الآن می‌رویم همان لوله‌ها را (استفاده می‌کنیم) الآن ما داریم آن لوله‌ها را» (تلویزیون رژیم- ۲ بهمن۱۳۹۷)

صالحی:

متأسفانه متأسفانه الآن سه سال است هر چی می‌گوئیم آقا ما در چاله رأکتور آب سنگین اراک سیمان نریختیم اگر ریخته بودیم دیگه رأکتور اراک که از بین می‌رفت.

مجری: ولی گفتید توی لوله‌هایش ریختید.

صالحی: آهان نه توی لوله‌های اینجا توی آن کالانداریهایی که داشتیم در آوردیم آن؛ کالانداری چیه؟ یکسری لوله است که سوخت ها میره توی آن لوله ما مشابه آن لوله‌ها را هم خریده بودیم ولی من آن زمان نمی‌توانستم اعلام بکنم فقط یک نفر در ایران می‌دانست و حالا بالاترین مقام ارشد نظام گفتیم کسی دیگه‌ای نمی‌دانست ما برای این‌که وقتی که مذاکره می‌کردند دوستان می‌دانستیم که اینها بالاخره بد عهدی می‌کنند بد قول می‌کنند حضرت آقا فرموده بودند که مواظب باشید اینها بدعهد هستند و بدقول هستند خب ما بایستی با یک فراستی با یک هوشمندی کارمان را انجام می‌دادیم یعنی علاوه بر این‌که پل‌های پشت سرمان را خراب نمی‌کردیم پل هم می ساختیم که اگر قرار بود برگردیم سریع‌تر برگردیم...

خب ما یکسری لوله بوده یک لوله‌هایی که مثلا به قطر دو سه سانت به طول سه چهار متر مجسم کنید این لوله‌ها را که یکسر داره و یک ته ما مشابه اون لوله‌ها را هم خریده بودیم به همان تعداد اون لوله هارا گفتند تویش سیمان بریزید ما اون لوله‌ها را ریختیم گفتیم باشه.

مجری: این را آژانس گفت آقای دکتر؟

صالحی: نه نه توی مذاکره، گفتیم باشه ما میریزیم اما دیگه نگفته بودیم که لوله‌های دیگه داریم چون اگر می‌گفتیم می‌گفتند آقا توی آن لوله‌ها هم بایستی بریزید ما الآن خیلی چیزها خب ما الآن می‌رویم همان لوله‌ها را

مجری: الآن که دارید می‌گید الآن چی؟

صالحی: الآن ما داریم آن لوله‌ها را ما هر چی می‌گوئیم اونوقت توی فتوشاب با فتوشاب آمدند چاله رأکتور را سیمان ریختند بعد هی می‌گویند سیمان ریختند توی چاله رأکتور این فتوشاب است این همان است.

خبرگزاری فرانسه:

تظاهرات ایرانیان مقابل مقر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در وین

هم‌زمان با نشست شورای حکام

مایکل مک کال رئیس کمیته خارجی مجلس نمایندگان آمریکا:

روز پنجشنبه قطعنامه محکومیت رژیم ایران در شورای حکام آژانس بین‌المللی اتمی به تصویب رسید

این پاسخی است که مدتها پیش باید به تحریکات هسته‌یی این رژیم داده می شد

مایکل مک کال:

هیچ تردیدی وجود ندارد که ارزیابی آژانس تا بهار آینده نشان خواهد داد

رژیم ایران قطعنامه ۲۲۳۱ ملل متحد را نقض کرده

و باید تحریم‌های سازمان ملل متحد علیه این رژیم دوباره اعمال شوند

آسوشیتدپرس:

شورای حکام آژانس هسته‌یی سازمان ملل برای دومین بار در سال جاری

رژیم ایران را به‌دلیل عدم همکاری کامل محکوم کرد

آسوشیتدپرس:

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هم‌چنین حکومت تهران را فراخواند

در تحقیقات طولانی‌مدت درباره ذرات اورانیوم یافت‌شده در دو مکان

که تهران در اعلام آنها به‌عنوان سایت‌های اتمی کوتاهی کرده پاسخ‌هایی را ارائه کند

آسوشیتدپرس:

این قطعنامه توسط فرانسه، آلمان و انگلستان با حمایت ایالات متحده ارائه شد

این امر در زمانی حساس و پیش از بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید اتفاق می‌افتد

آسوشیتدپرس:

این قطعنامه در پی گزارش محرمانه‌یی در اوایل این هفته منتشر شد که در آن

آژانس گفت رژیم ایران از خواسته‌های بین‌المللی برای مهار برنامه اتمی خود سرپیچی کرده

و ذخایر اورانیوم غنی‌شده خود را به سطوح نزدیک به درجه تسلیحاتی افزایش داده است

خبرگزاری فرانسه

‌شورای دیده‌بان هسته‌یی سازمان ملل قطعنامه‌ای را تصویب کرد

که رژیم ایران را محکوم می‌کند

نیویورک‌تایمز:

دیده‌بان ملل متحد رژیم ایران را به‌دلیل مخفی‌کاری در برنامه اتمیش محکوم کرد

این اقدام می‌تواند منجر به تحریم‌هایی علیه حکومت تهران شود

که نظارت بین‌المللی بر تلاش‌های تسریع‌شده غنی‌سازی اورانیوم را ممنوع کرده است

نیویورک‌تایمز:

شورای حکام آژانس به‌رغم لابی‌گری شدید رژیم ایران و وزیر امور خارجه آن عباس عراقچی

با ۱۹ رأی موافق، ۳ رأی مخالف و ۱۲رأی ممتنع، به این قطعنامه رأی داد

عراقچی با مقامات کشورهای عضو شورای حکام

از جمله برزیل، آفریقای جنوبی، بنگلادش، الجزایر، بورکینافاسو و پاکستان صحبت کرد

و از آنها خواست با قطعنامه‌یی که توسط انگلستان، فرانسه، آلمان و ایالات متحده

ارائه شده بود مخالفت کنند

نیویورک‌تایمز:

عراقچی وعده داد که در صورت تصویب قطعنامه

ایران تلافی خواهد کرد و به‌احتمال زیاد تصمیم خواهد گرفت

به‌جای تعیین حد غنی‌سازی، غنی‌سازی اورانیوم خود را

به سطوح نزدیک به درجه بمب سرعت بخشد

رویترز:

بخشهایی از قطعنامه تصویب شده شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

وین، ۲۱ نوامبر (رویترز) - در بخش‌های کلیدی قطعنامه‌یی درباره ایران، آمده است:

شورای حکام در ۱۹ ژوئن ۲۰۲۰. ، ۸ ژوئن ۲۰۲۲. ، و ۱۷ نوامبر ۲۰۲۲. ایران را به همکاری کامل با آژانس فراخواند و تصمیم گرفت که ضروری و فوری است که از راستی‌آزمایی نسبت به عدم انحراف مواد هسته‌یی اطمینان حاصل گردد و ایران برای شفاف‌سازی همه مسائل باقی مانده، بلادرنگ تمامی اقدامات لازم را انجام دهد،

قطعنامه شورای حکام از این‌که به‌رغم قطعنامه‌های قبلی توسط هیأت مدیره و فرصت‌های فراوان ارائه شده توسط مدیرکل در طول پنج سال، ایران هیچ توضیحی از نظر فنی معتبر برای وجود ذرات اورانیوم با منشاء انسانی در چندین مکان اعلام نشده در ایران به آژانس ارائه نکرده است عمیقاً ابراز تأسف می‌کند.

. قطعنامه شورای حکام نگرانی عمیق خود را تکرار می‌کند که ایران هنوز همکاری لازم، کامل و بدون ابهام را به آژانس ارائه نکرده و اقدامات ضروری و فوری همان‌طور که در قطعنامه ژوئن ۲۰۲۴ توسط شورای حکام تصمیم گرفته شد، انجام نداده است.

قطعنامه شورای حکام تصمیم خود را مجدداً تأیید می‌کند که اطمینان از راستی‌آزمایی عدم انحراف مواد هسته‌یی ضروری و فوری است که ایران برای انجام تعهدات قانونی خود عمل کند و با توجه به روشن شدن همه مسائل پادمان باقی مانده، اقدامات زیر را بدون تأخیر انجام دهد.:

۱-. ارائه توضیحات فنی معتبر برای وجود ذرات اورانیوم با منشاء انسانی در دو مکان اعلام نشده در ایران،

۲-آژانس را از مکان (های) فعلی مواد هسته‌یی و/یا تجهیزات آلوده مطلع کند،

۳-. ارائه کلیه اطلاعات، اسناد و پاسخهای مورد نیاز آژانس برای این منظور،

۴- دسترسی به مکانها و موادی که آژانس برای این منظور نیاز دارد و هم‌چنین برای نمونه‌برداری آژانس مناسب تشخیص می‌دهد،

قطعنامه از مدیرکل می‌خواهد تا یک ارزیابی جامع و به روز در مورد وجود یا استفاده احتمالی از مواد هسته‌یی اعلام نشده در ارتباط با مسائل باقی مانده گذشته و حال برنامه هسته‌یی ایران، تهیه کند.

 

 

لطفا به اشتراک بگذارید: