تهران صدر نشین آمار کمبود مدرسه در ایران
سایت حکومتی دیدهبان اعلام کرد تهران صدرنشین آمار کمبود مدرسه در ایران است .
با اینکهکلاسها ۴۸ نفره شدهاند اما با این وصف ۱۳ هزار کلاس کمبود وجود دارد.
همین رسانه رژیم افزوده است:
سالانه ۳۰ درصد دانشآموزان در استان سیستان و بلوچستان مجبور به ترکتحصیل میشوند.
بیشتر بخوانید :
از وضعیت مدارس پایتخت، مدارس استانهای محروم را تا حدودی میتوان تصور کرد. هزاران کلاس درس در سراسر کشور در کپرها، آغلها، کانکسها، اتاقکهای خشت و گلی و فاقد کمترین امکانات زیستی، تشکیل میشود.
کیفیت آموزش در مدارس دولتی بهمراتب اسفبارتر از وضعیت فیزیکی است. یک قلم، آموزش و پرورش با کمبود ۲۰۰هزار معلم مواجه است. بههمین علت دانشآموزان طی سال تحصیلی نمیتوانند چیز زیادی بیاموزند. بهگفتهٔ سخنگوی وزارت آموزش و پرورش، میانگین معدل دانشآموزان در سیستان و بلوچستان در سال تحصیلی گذشته حدود۷ بوده است (آرمان امروز ـ۲۵مرداد ۴۰۳). معنای آن افت وحشتناک تحصیل و افزایش آمار مردودیهاست. میانگین معدل در کل کشور اندکی بیش از ۱۰ است.
این وضعیت مربوط بهمدارس دولتی است. در آموزش و پرورشی که بهشدت طبقاتی شده، وضعیت برای فرزندان طبقهٔ برتر و وابستگان رژیم، دارندگان «ژن خوب» متفاوت است. در مدارس غیردولتی، شهریه از ۵۵میلیون تومان شروع میشود و تا ۱۵۰ و ۲۰۰میلیون تومان و حتی بیشتر بالا میرود. «آمارها نشان میدهد ۹۳درصد رتبههای برتر کنکور۱۴۰۳ را دانشآموزان مدارس غیردولتی تشکیل میدهند» (دیدهبان ایران ـ ۳۱شهریور). بهاین ترتیب فرزندان کارگران و اقشار زحمتکش راهی بهدانشگاه و تحصیل عالی ندارند.
از همین جاست که مدارس همچون دانشگاهها کانون بالقوهٔ اعتراض و قیاماند. در قیامهای دی۹۶، آبان۹۸ و قیام چندماهه و سراسری۴۰۱، دانشآموزان در صفوف مقدم بودند.