وین - آژانس بینالمللی انرژی اتمی در آستانه صدور قطعنامه علیه رژیم
وین
در آستانه صدور قطعنامه علیه رژیم پس از زمان طولانی و با تأخیر
گروسی مدیرکل آژانس برخلاف همیشه
بعد از سفر به تهران تا ظهر سهشنبه
کنفرانسی برگزار نکرد
خبرگزاری فرانسه
ایران بهدلیل عدم همکاری
در نشست آژانس بینالمللی انرژی اتمی سازمان ملل
با تنبیهات تازهای مواجه است
دیپلماتها به خبرگزاری فرانسه گفتند
قدرتهای اروپایی با حمایت ایالاتمتحده
در حال پیشبرد طرحی برای تنبیه کردن ایران
در نشستی هستند که چهارشنبه آغاز میشود
خبرگزاری فرانسه گزارش کرد: پس از فروپاشی برجام تنشها بین ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی شعلهور شده است. تهران در سالهای اخیر با افزایش فعالیتهای هستهیی خود، همکاری با آژانس را با غیرفعال کردن دستگاههای نظارتی و ممانعت از بازرسان سازمان ملل، قطع کرده است.
طرح بریتانیا، فرانسه و آلمان - با حمایت آمریکا - برای ارائه قطعنامه جدید علیه ایران در حالی صورت میگیرد که نگرانیها در مورد گسترش سریع برنامه هستهیی این کشور نگرانیها مبنی بر اینکه تهران ممکن است بهدنبال تولید سلاح اتمی باشد را تشدید کرده است. بر اساس گزارش آژانس، تهران تنها کشور غیراتمی است که اورانیوم را تا ۶۰درصد غنیسازی میکند که فاصله کوتاهی تا غنیسازی اورانیوم تا سطح ۹۰درصدی مورد نیاز برای سلاحهای اتمی است. دیپلماتها بهخبرگزاری فرانسه گفتند که تنبیهات برنامهریزی شده بهدلیل نیاز به افزایش فشار دیپلماتیک بر ایران برای بازگشت بهتعهدات و رسیدگی به نگرانیهای دیرینه آژانس بینالمللی انرژی اتمی است.
خبرگزاری فرانسه تحت عنوان «خیلی کم، خیلی دیر» افزوده است هر چند در ژوئن گذشته قطعنامهای تصویب شد، در پیشنویس قطعنامه جدید که توسط خبرگزاری فرانسه دیده شده است، قدرتهای غربی این بار خواهان ارائه 'گزارش جامع' توسط رافائل گروسی، رئیس آژانس بینالمللی انرژی اتمی هستند. این گزارش بهدنبال روشن کردن فعالیتهای هستهیی ایران، از جمله «گزارش کامل» همکاری تهران با آژانس در مورد آثار اورانیوم یافت شده در سایتهای اعلام نشده است. این قطعنامه - که روز سهشنبه ارائه میشود - پس از سفر هفته گذشته گروسی بهتهران برای گفتگو با پزشکیان و سایر مقامات عالیرتبه اتخاذ شد.
کلسی داونپورت، کارشناس انجمن کنترل تسلیحات، بهخبرگزاری فرانسه گفت: سفر گروسی بهتهران خیلی کم و دیرتر از آن بود که بتواند از سرزنش هیأت مدیره جلوگیری کند. دیدار او فرصتی از دسترفته برای پزشکیان بود تا نشان دهد خواهان تنشزدایی جدی است. سفر گروسی بهعنوان یکی از آخرین فرصتهای دیپلماسی قبل از بازگشت دونالد ترامپ بهعنوان رئیسجمهور ایالات متحده در ژانویه تلقی میشود. ترامپ در اولین دوره ریاستجمهوری خود توافق باراک اوباما در سال ۲۰۱۵ را پاره کرد و تلاشها برای احیای این قرارداد تاکنون شکستخورده است.
آسوشیتدپرس:
گزارش محرمانه آژانس بینالمللی اتمی میگوید
رژیم ایران ذخایر اورانیوم غنیشده خود را تا حد رسیدن بهسطح تسلیحاتی افزایش داده است
آسوشیتدپرس سهشنبه ۲۹آبان خبر داد: یک گزارش محرمانه آژانس بینالمللی اتمی میگوید رژیم ایران در چالش با خواستههای جامعه بینالمللی، میزان ذخایر اورانیوم غنیشده خود تا نزدیک بهسطح تسلیحاتی را در چالش با خواستههای بینالمللی افزایش داده است. طبق این گزارش رژیم ایران تا تاریخ ۲۶ اکتبر گذشته ۱۸۲.۳ کیلو گرم اورانیوم غنی شده با غنای ۶۰درصد در اختیار دارد که نسبت به گزارش قبلی در ماه اوت، ۱۷.۶ کیلو گرم افزایش یافته است.
آسوشیتدپرس خاطرنشان کرد اورانیوم غنی شده با خلوص ۶۰درصد فقط یک گام فنی تا رسیدن بهسطح تسلیحاتی یعنی ۹۰درصد فاصله دارد. آژانس در گزارش فصلی خود همچنین تخمینزده است که تا تاریخ ۲۶اکتبر، کل ذخایر اورانیوم غنیشده ایران به ۶۶۰۴.۴ کیلو گرم(۱۴۵۶۰ پوند) رسیده است که نشاندهنده افزایش ۸۵۲.۶کیلو گرم (۱۸۷۹.۶ پوند) نسبت به گزارش قبلی در ماه اوت است.
محمد جواد لاریجانی مهره گوش بفرمان خامنهای
کارشناس ارشد مسایل راهبردی و بینالملل رژیم
وحشت از قطعنامه و تهدید به بمبسازی اتمی ظرف۲۴ساعت
اخیراً آقای گروسی آمد ایران. گروسی چهره مثبتی نیست چهره با اعتمادی نیست کارنامهاش خیلی بد است. اینها عملاً دارند یک پیشنویسی علیه ایران را تمهید میکنند شانس اینکه قطعنامه علیه ما باشد شانس کمی هم نیست
اگر آنها فکر میکنند ظرف ۴۸ ساعت میتوانیم توان نظامی هستهیی پیدا کنیم فکر بدی نکردند.ما میتوانیم این را برسانیم به ۲۴ساعت. این میشود توانمندی بازدارنده
موضع رهبری در امر سلاح هستهیی و سلاحهای کشتارجمعی از افتخارات است
اما معنایش این نیست که آنها فکر کنند ما در بازدارندگی دست بسته هستیم. مسأله هستهیی بهانه است ولی بهانه بسیار بدی است. توانمندی هستهای ما نه قابل معامله است، نه قابل اسنپ بک (ماشهکشی) ما حاضر نیستیم از پیشروی در این زمینه دست برداریم.توانمندی هستهیی ما باید روزبهروز نو شود و به جلو برود. اگر تهدیدات راجع به توانمندی هستهیی ما جدی بشود. حتماً بدانند که ما راجع بهسیاستهای بازدارنده هستهیی خودمان تجدیدنظر خواهیم کرد. غرب میداند با حمله به تجهیزات هستهیی ما آن وقت سیاست جدیدی خواهیم داشت که اصلاً دوست ندارد و برایش بسیار خطرناک است و این کار را خواهیم کرد.
اروپاییها اگر فکر میکنند جمهوری اسلامی سیاستهای اصلی خودش را در منطقه با این حرفها عوض میکند، خیلی اشتباه کردند.
مجری: اروپاییها بعد از اینکه دولت آقای پزشکیان روی کارآمد خب بهنظر میرسید که پیامهای مثبتی با روی کار آمدن آقای دکتر پزشکیان و تیمشون برای اروپاییها صادر شد و شاید اونها احساس میکردند که یک اتفاقات جدیدی خواهد افتاد ولی دیری نپایید که تحریم ایرانایر اتفاق افتاد و الآن تحریم کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران یعنی بهنظر میرسه که این پیامها خیلی واکنش مثبتی را از سمت اروپاییها بههمراه نداشته مشکل اروپا الآن با ایران چیه و فکر میکنید دولت چه رویهای رو باید با اروپا اتخاذ بکند؟
جواد لاریجانی: «اخیراً آقای گروسی آمد ایران گروسی چهره مثبتی نیست چهره با اعتمادی نیست کارنامهاش خیلی بد است یعنی هیچوقت یک چهره فنی نبوده و بر علیه ایران هم خصومتاش تقریباً رکورد خیلی خوب و کارنامه بدی داره. در این زمینه اینها که عملاً دارند یک پیشنویسی علیه ایران را تمهید میکنند در آژانس شانس اینکه قطعنامه علیه ما باشه شانس کمی هم نیست، جدید هم نیست. از این قطعنامهها خب ایشان احتمالاً آمده یک نوع مشروعیتی مقبولیتی به این بهاصطلاح موضع خصمانه آژانس بده. خب این کار خیلی غیرقابل قبولیست پرچمداریاش هم با اروپاییهاست اینکه مثلا اروپاییها زمزمه کردند که ما میخوایم بنادری را تحریم کنیم یک نوعی عملاً سیستم ماشه را بخواهند مثلاً تحریکش کنند راه بیفته، اینها اینها کارهای بسیار منفیاست از طرف اروپا اگر فکر میکنند یعنی اروپاییها اگر فکر میکنند جمهوری اسلامی سیاستهای اصلی خودش رو در منطقه و در سیاست خارجیاش با این حرفها عوض میکنه خیلی اشتباه کردند چون سیاستهای ما در منطقه سیاست بسیار معقولی است ما طرفدار مقاومت در مقابل سیطره هستیم اینکه این حرفی نیست که بتونیم ازش کنار بیاییم».
مجری: الآن فکر میکنید این تروئیکای اروپایی که دنبال این قطعنامه هستند که اشاره کردید بهپیشنویس اش مشخصاً در پس این ماجرا دنبال چه هستند یعنی این حفظ این مناقشه در موضوع هستهیی با ایران چه منفعتی برای اروپا داره؟
لاریجانی: «ببینید اینجا چند تا جهت وجود داره فرض کنیم حالا فرض میکنیم که اینها آمدند مناقشه هستهیی رو اول یک قطعنامه علیه ما دادند. بعد آمدند گفتند ما مکانیزم ماشهرو میخواهیم مثلاً راه بیاندازیم. حالا فرصت باشه راجع بهش صحبت کنیم که این مکانیزم چی هست. خب اولاً فایده این برای اونها چی هست؟ نوعی تهدید بهتهاجم به تأسیسات هستهیی مارو تهدیدش را اقلاً مقبول میکنه، در چهره صحنه بینالمللی خودشون. میخواهم بگم که یک نوع میخواهند مشروعیت بدهند بهتهدید، غرضشان از این مشروعیت چی هست؟ بهنظر من ته دل اینها از پاسخ بعدی ایران که حتمی هم هست اسمش رو بگذاریم وعده صادق۳ بسیار ترس و وحشت دارند، ترسناک هستند نمیدونند ایران میخواهد چیکار بکنه. لذا دست بهدامن این تهدیدها شدند که شاید بشه ایران را کوتاه آورد مهارش کرد بگیم حالا اگه میزنی سفتتر نزن یواشتر بزن و این تهدیدها خب این اولین فایدهاش است یعنی اگه بزنی ما تأسیسات هستهییات رو میزنیم فلان میکنیم.
مرحله بعدی این است که مسأله هستهیی بهانه است ولی بهانه بسیار بدی هست من اینجا میخوام بگم که ما در چیزی که باید ما به اروپاییها و غرب قاطعانه بفهمانیم ایناست که توانمندی هستهیی ما نه قابل معامله است نه قابل بهاصطلاح اسنپ بک است و نه اینکه ما حاضریم از پیشروی در این زمینه دست برداریم. توانمندی هستهیی ما باید روزبهروز نو بشه جلو هم برود.
البته من بهنظرم اگر این تهدیدات جدی بشه راجع بهتوانمندی هستهیی ما حتماً بدونند که ما راجع بهسیاستهای بازدارنده هستهییمون تجدیدنظر خواهیم کرد. ما ملت دست بسته نیستیم تفکرات ما هم بنبست نداره».
مجری: میشه پیشبینی کرد که چی هست این اقدامات؟
لاریجانی: «ببینید چه چیزی بازدارندگی داره؟ مثلاً بهعنوان مثال میگم اگر اونها فکر میکنند که ما در ظرف ۴۸ساعت میتونیم توان نظامی هستهیی پیدا کنیم، فکر بدی نکردند و ما میتونیم این رو برسونیم به ۲۴ساعت. این میشه توانمندی بازدارنده. من حالا نمیخوام دیگه بیشتر از این جلو بروم ولی اگر اونها فکر میکنند که ما در یک بنبستی هستیم سخت در اشتباه هستند. ما دوست نداریم که توانمندیهای هستهیی ما به این سو کشیده بشه، کشیده هم نخواهد شد، موضع رهبری در امر سلاح هستهیی و سلاحهای کشتار جمعی از افتخارات جمهوری اسلامی است ما پای این اصلاً همیشه ایستادهایم افتخار هم میکنیم اما معنایش این نیست که اونها فکر کنند ما در بازدارندگی دست بسته هستیم یعنی هر غلطی میخواستند بکنند ما اینجا نشستیم و فقط تماشا میکنیم. بنظر من حملهنظامی بهمراکز حساس ما این احتمال بالایی نداره، حمله به تجهیزات هستهیی ما مسلم غرب میدانه ما اون وقت سیاست جدیدی خواهیم داشت که اصلاً دوست نداره و برایش بسیار خطرناک است بنابراین ما شوخی هم نداریم این کار رو خواهیم کرد.
اما در مورد قسمتهای مثلاً فرض کن منابع نفتی ما اینجا هم ما یک معادل دقیق رو اعلام کردیم از تنگه هرمز یا نفت ما عبور میکنه یا نفت هیچکس عبور نمیکنه این معادله خیلی معادله دقیقی است و اون هم میدونند که این کار برای ما مثل آب خوردن است. اصلاً برای ما مشکل نداره این کار کشورهای منطقه خلیجفارس هم اصلاً دوست ندارند این اتفاق بیفته بنابراین با این محاسبات من میخوام بگم که حمله بهتجهیزات اتمی ما حمله به منابع انرژی ما محتمل نیست. یعنی احتمال بالایی نداره، محتمل است ولی احتمال بالایی نداره، من اونرو پیشبینی خیلی نزدیک نمیبینم، پیشبینی خیلی دقیق در تحقق نمیبینم. من الآن میخوام یک نکته دیگر هم اضافه کنم من دیدم خب بعضی دوستان ما از روی دلسوزی میگویند بههر صورت ما باید تحریمها را برداریم دیگه نمیشه که تحریم باشه و برای اینکه تحریمها را برداریم باید یک نوع مذاکرهای داشته باشیم. من میخوام بگم بهترین راه برای برداشتن تحریمها این است که ما راجع بهتحریم با کسی مذاکره نکنیم، چون وقتی ما مذاکره میکنیم احساس میکنند خیلی دردمون آمده و قیمت را بالا میبرند، ما باید تحریمها را بیاثر کنیم».
مجری: این موضوعی که اشاره میکنم جمله اخیر آقای رئیس جمهور مبنی بر مدارا با دشمن که البته چند شب گذشته آقای عراقچی اینجا روشن مطلب رو باز کردند اما باز میخواهم از نظر جنابعالی اظهار نظرتون رو راجع بهاین موضعی که اعلام کردند.
لاریجانی: چی؟ جملهتان را من خوب
مجری: اشاره کردند که ما با دشمنان مدارا خواهیم کرد بر مبنای با دوستان مروت با دشمنان مدارا بر مبنای اون مصرع شعری که
لاریجانی: ببینید حالا ما مدارا معنایش این هست که ما خلاف عدل و تجاوز انجام نمیدیم نه اینکه باهاشون مداهنه کنیم کوتاه بیاییم
قشقاوی عضو کمیسیون امنیت مجلس ارتجاع
اگر شورای حکام آژانس بینالمللی اتمی اقدامی انجام بدهد
ما بدون هیچگونه فوت وقت اقدام خواهیم کرد
اروپا باید بداند مطمئناِ مجلس روی اعمال قانون راهبردی جدی و قطعی است
مو به موی این قانون اجرا خواهد شد
اگر امروز با تهدید اروپا و آمریکا و اسراییل روبهرو هستیم
بیاییم از دل آن فرصت درست کنیم فرصت یعنی چه؟ از قوای دفاعیمان حمایت کنیم. ما در آفند و پدافند باید به تکنولوژیهای بسیار بالاتر دست پیدا کنیم.
مجری: الآن چندروزه که نشست شورای حکام آژانس انرژی اتمی برخی پیشبینی میکنند و گمانهزنی میکنند که بهانهجوییهای کشورهای اروپایی موجب یک قطعنامهیی علیه کشور بشه، این رفتارهای اروپاییها که بخشش در رفتار آژانس انرژی اتمی در حقیقت متبلور میشود شما چطور ارزیابی میکنید؟
حسن قشقاوی: «فشارها ممکن است ایجاد بشه ممکن است در چهارشنبه باز مواجه بشیم در ادامه همین برخورد غلط و اشتباهی که اروپا با ما داره. کار روشنه
ما منتظر چهارشنبه یا پنجشنبه هستیم بلافاصله اگر اینها اقدامی انجام بدهند ما بلافاصله اقدام خواهیم کرد. یعنی بدون هیچگونه فوت وقت و اینها باید مطمئناً مجلس روی اعمال قانون راهبردی جدی و قطعی است و مو به موی این قانون اجرا خواهدشد تا بگوییم تنگه هرمز میگویند آبراه بینالمللی است. کشتیرانی آزاد است تا میگوییم آقا شما چرا اینکار را میکنید میگویند میکشیم جیغ و همین داد که آزادی نیست.
اگر امروز ما با تهدید صهیونیستها با تهدید آمریکا با تهدید اروپا یا جای دیگه روبهرو هستیم خب بیاییم از دلش فرصت درست کنیم فرصت یعنی چه؟ از قوای دفاعیمون حمایت کنیم همین الآن تو مجلس باید این مسألهرو ما دفاع کنیم مخصوصاً از حوزههایی مثل پدافندمون آفندمون این یک دو جوونها را سریع بیاریم رو کار که روی تکنولوژیها کار کنند. خوب اگر از ما که طرفدار مقاومتیم خوب باید اقتصادمان درست کنیم دیگه. ناترازی انرژی باشه، ناترازی بین هزینه جاری و هزینه عمرانی باشه، تقدم رابطه بر ضابطه باشه فساد اداری و پارتیبازی باشه چجوری شما میخواید از مقاومت حمایت کنید ما الآن باید دانشگاههای ما اون ابعاد دانشبنیان شونرو تقویت کنند ما در آفند و پدافند باید به تکنولوژیهای بسیار بالاتر دست پیدا کنیم بودجه بذاریم کمک بکنیم ما این ناترازیها رو باید از بین ببریم. هزینه رو کم کنیم همهمان تصمیم بگیریم بهخاطر گل روی مقاومت، همه دستگاهها از مجلس قوه قضاییه و قوه مجریه یکسوم هزینهرو کم کنیم میتوانیم این کار را بکنیم. یکسوم هزینه جاری را کم کنیم دیگه. یکسوم بیشتر که نمیگویم. مردم ما عادت دارند معذرت میخواهم اسراف را کم کنند. برق را کم کنند دیگه یکسوم، بعد شما میشوید حاج قاسم بعد میشوید طرفدار مقاومت اما نه بحثهای بیهوده سیاسی این چیزها که از دلش حمایت از مقاومت درنمیآید».
نورنیوز منتسب به شورای عالی امنیت رژیم
ابزار تحریم سالهاست بیتأثیر شده است
اگر اتحادیه اروپا هنوز با توهم وارد کردن فشار بهایران
اقدام بهتحریم خطوط هوایی و کشتیرانی کشورمان کرده
باید آماده پذیرش تبعات این اقدام ستیزهجویانه و ضدانسانی نیز باشد
کلوخانداز را پاسخ سنگ است
پایان رسمی پروازهای ایرانایر به لندن
بهدنبال اعمال تحریمها تمام پروازهای ایرانایر بهلندن لغو شد
خدمه پرواز نیز با خطوط غیرایرانی به کشور بازخواهند گشت
از این پس دیگر پروازی توسط هواپیماهای ایران به اروپا صورت نخواهد پذیرفت.