واکنشهای رسانهها و سران رژیم در مورد پیروزی ترامپ
اعتمادآنلاین- ۱۷ آبان۱۴۰۳
فلاحتپیشه رئیس کمیسیون امنیت مجلس رژیم در دوره روحانی:
شنیدن عباراتی از این دست که دموکراتها با جمهوریخواهان تفاوتی ندارند
یک تعارف محض است
آمدن ترامپ بهمعنای محدود شدن بسیاری از فرصتهای مانور ایران
در منطقه و جهان و عرصههای اقتصادی است
حشمت الله فلاحتپیشه رئیس کمیسیون امنیت و سیاست خارجی مجلس رژیم در دوره روحانی در مصاحبه با اعتماد آنلاین رژیم -۱۷آبان۴۰۳ از جمله گفت:
ترامپ در گام نخست پیامی به ایران خواهد داد و در این پیام برای رفع اختلافات خود با ایران اعلام آمادگی میکند، اما در عینحال به سمت سیاست فشار حداکثری هم حرکت خواهد کرد. جدا از اینکه نباید از افراد و جریاناتی که طی سالهای گذشته فرصتهای حوزه سیاست خارجی کشور را یکییکی هدر دادند، بگذریم، اما باید از فرصتهایی که در آینده شکل میگیرد نهایت استفاده را ببریم.
شنیدن عباراتی از این دست که دموکراتها با جمهوریخواهان تفاوتی ندارند یک تعارف محض است. حداقل از زمان برجام این فرضیه که تفاوتی میان قدرت گرفتن دو حزب اصلی آمریکا وجود ندارد، رنگ باخت. اگر هیلاری کلینتون در سال ۲۰۱۶ روی کار آمده بود، کلیت مناسبات منطقهای، سیاست خارجی و اقتصاد سیاسی ایران متفاوت از شرایط فعلی بود. امروز هم آمدن ترامپ بهمعنای محدود شدن بسیاری از فرصتهای مانور ایران در منطقه و جهان و عرصههای اقتصادی است.
فلاحتپیشه همچنین گفت:
ترامپ اگر چه در ظاهر اعلام میکند تنها با برنامههای هستهیی ایران کار دارد و آماده مذاکره با ایران است، اما باید توجه داشت در عرصه تصمیمسازیهای ایالاتمتحده تنها رئیسجمهور اثرگذار نخواهد بود. در ادامه چهرههایی مانند پمپئو هم روی کار میآیند و گروهها و لابیهای قوی ضدایران در کنگره آمریکا وارد عمل میشوند تا سیاست حداکثر ترامپ را علیه ایران در قالب طرح ۱۲ مادهای پمپئو پیش ببرند. باید قبول کنیم که روی کار آمدن ترامپ یعنی از بین رفتن بسیاری از فرصتها و ایجاد تنگناهای جدید در عرصه سیاست خارجی ایران.
وی اضافه کرد: دولت پزشکیان و سایر مقامات جمهوری اسلامی باید مراقب باشند به محل تبانی قدرتهای شرقی با ترامپ بدل نشود. در واقع چین و روسیه نباید فرصت پیدا کنند با کارت بازی ایران با ترامپ معامله کنند. در گذشته هم شاهد بودیم که روسیه و چین برای اینکه از فشارهای ترامپ علیه خود بکاهند با ترامپ برای فشار بر ایران همکاری میکنند. بدون همکاری چین و روسیه ترامپ به هیچوجه نمیتوانست در سال ۲۰۱۸ فروش نفت ایران را به۳۰۰ هزار بشکه در روز برساند. در آینده هم روسیه و چین سعی خواهند کرد با برگ ایران بازی کرده و منافع خود را تأمین کنند.
مشرق نیوز سپاه پاسداران:
نمیتوان با قاطعیت گفت دور دوم ریاستجمهوری ترامپ همانند دور اول خواهد بود
امکان تغییرات در سیاستهای ترامپ وجود دارد
ظاهراً ترامپ بهدنبال کاهش هزینههای بینالمللی آمریکاست
فواد ایزدی از مهرههای خامنهای:
دشمنی ترامپ با ایران نیاز به کنکاش ندارد
ترور قاسم سلیمانی و افزودن نام سپاه پاسداران در لیست مجموعههای تروریستی
از جمله اقداماتی بود که ترامپ در دوره ریاستجمهوری خود انجام داد
سایت حکومتی دانا با تیتر «قاتل قاسم سلیمانی رئیسجمهور آمریکا شد» نوشت:
می۲۰۱۸ ترامپ رسماً خروج آمریکا از برجام را اعلام کرد و به تمامی شرکتها و تجار فرصت داد ظرف مدت ۱۸۰ روز از فعالیت در ایران خارج شوند. او ایران را "پیشقراول ناامنی در جهان نامید" و برنامه موشکی تهران و حمایت از گروههایی چون حزبالله را زمینهساز تهدیدهای جدی از سوی ایران خواند.
ترامپ ایران را "دروغگو" خواند و گفت توافق هستهیی با این کشور قادر به شناسایی کامل اقدامات مخفیانه تهران نیست.
این منبع حکومتی افزود: ۱۳ دی ۱۳۹۸، ارتش آمریکا به دستور ترامپ، قاسم سلیمانی را به همراه ابومهدی المهندس از فرماندهان حشدالشعبی عراق در فرودگاه بغداد طی یک عملیات پهپادی بهقتل رساند.
ترامپ در یک سخنرانی دست به افشای اطلاعات درباره ترور سردار حاج قاسم سلیمانی زده و ضمن تمجید از قاسم سلیمانی و حزبالله لبنان بهعنوان نظامیان باهوش، از عملیات یک ماهه مشترک آمریکا و اسراییل برای ترور فرمانده سپاه قدس پرده برداشت.
رسانه حکومتی عصر ایران روز چهارشنبه ۱۶ آبان در مطلبی با عنوان چرا ترامپ خطرناکتر از چهارسال گذشته است؟ نوشت:
میگویند اتفاق ویژهیی نیفتاده است! این مثال همان فردی است میگوید سیل و باران فرقی با هم ندارند! در ۴ سال گذشته چندین بار خبرهایی مبنی بر قصد ایران برای ترور ترامپ مطرح شد که ذهنیت او را نسبت به ایران منفیتر خواهد کرد.
ترامپ در دوره ریاستجمهوری خود در قبال ایران رفتار بسیار خصمانهای را اتخاذ کرد. اولاً از برجام خارج شد، ثانیا قاسم سلیمانی را کشت و ثالثا فروش نفت ایران را به یکسوم رساند. از سوی دیگر سعی کرد بهصورت مستقیم در منطقه کمتر دخالت کند و منطقه را به اسراییل و عربستان سپرد.
این منبع حکومتی میافزاید:
تصور من این است که ترامپ در این دوره با توجه به افزایش قدرت و تجربهاش از دور قبل، فشار را خیلی زود روی ایران زیاد خواهد کرد و این فشار از ناحیه کاهش درآمدهای نفتی به کشور اصابت خواهد کرد.
همچین دست نتانیاهو برای مقابله با ایران را باز خواهد گذاشت که ریسکهای ما در اقتصاد و در تصمیمگیری منطقهیی را بهشدت بالا خواهد برد. او بسیار خطرناکتر از ۴ سال پیش است.
روزنامه حکومتی اعتماد نوشت:
تمرکز ترامپ بر تحریمهای فشار بزرگ است که میتوانند بهسرعت روی بخش نفت ایران تأثیر بگذارند؛ به همین دلیل در صورت پیروزی او در انتخابات، احتمالاً نرخ دلار حدود ۱۰ درصد افزایش پیدا خواهد کرد».
این منبع افزود: صادرات نفت ایران در سالهای اخیر به صادرات پیش از تحریمها برگشت این در حالی است که صادرات نفت ایران در دوران ریاستجمهوری ترامپ به زیر ۵۰۰ هزار بشکه در روز رسیده بود که فشار سنگینی را بر بخش نفت ایران وارد کرد و بهخصوص شرکای نفتی ایران را وادار کرد تا واردات نفت ایران را کاهش دهند. سناریوی بعدی ترامپ هدف گرفتن صنعت پتروشیمی بود
انصاف نیوز رژیم:
اخوان نماینده دورههای پنجم، ششم و هشتم:
بازگشت ترامپ نشانهٔ خوبی نیست
نتانیاهو که ناگهان وزیر دفاعش را برکنار کرد، زودتر از همه موقعیت جدید را بوکشید
انتظار افزایش تنشها در منطقه طبیعی به نظر میرسد
روزنامه حکومتی شرق روز ۱۵ آبان همزمان با شروع رأیگیری در آمریکا بین هریس و ترامپ، در مقالهیی تحت عنوان «پیروزی ترامپ؛ آخرین شانس منافقین برای توهم احیای مجدد»، نوشت: مجاهدین با توهم استفاده از تیم اصلی و قدیمی ترامپ شامل «رودی جولیانی، مایک پنس، پمپئو و جان بولتون» که روابط نزدیکی با مجاهدین دارند، امید دارند بتوانند از فشارهای جمهوری اسلامی به کشورهای میزبان مجاهدین بکاهند و با استفاده از برگ سیاسی دولت ترامپ و نزدیکان خود در تیم او، مجدد فضای مناسب برای فعالیتهای خود فراهم کنند»
سعیدی عضو هیأترئیسه کمیسیون امنیت مجلس رژیم:
با انتخاب ترامپ تغییری در عزم ایران برای پاسخ دادن به رژیم صهیونیستی رخ نمیدهد
مسئولان درباره نحوه تصمیمگیری درباره پاسخ دادن تهران به تلآویو تدبیر میکنند
در هر صورت پاسخ ایران به رژیم صهیونیستی محدود نخواهد بود
و درسی فراموشنشدنی به صهیونیستها خواهد داد.