پیروزی یا پیشتازی جمهوری‌خواهان در آخرین نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری، سنا، مجلس نمایندگان و فرمانداری‌ها

اخبار ایران و جهان در یک نگاه

۱-بر اساس آخرین نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری و سنا و مجلس نمایندگان و فرمانداران، جمهوریخواهان در همه آنها برنده شده یا پیشتاز هستند.

بر اساس آماری که تاکنون شمارش شده است ترامپ ۲۹۵ الکترال و هریس ۲۲۶ الکترال به‌دست آورده‌اند. پیش‌بینی می‌شود ترامپ تا ۳۱۲ الکترال به‌دست بیاورد.

در سنای آمریکا جمهوریخواهان ۵۲ کرسی و دموکراتها ۴۴ کرسی کسب کرده‌اند.

هم‌چنین جمهوریخواهان فرمانداران ۲۷ایالت و دموکراتها فرمانداران ۲۳ ایالت را به‌دست آورده‌اند.

۲-به گزارش رویترز جو بایدن، در تماسی تلفنی، پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری را تبریک گفت و از او برای دیدار در کاخ‌سفید دعوت کرد.

۳-در بیانیه کاخ‌سفید آمده است: بایدن متعهد به «تضمین انتقال آرام» است و بر اهمیت تلاش برای متحد کردن کشور تأکید کرد و روز پنجشنبه برای ملت سخنرانی خواهد کرد.

کامالا هریس گفت: امروز من با رئیس‌جمهور منتخب ترامپ صحبت کردم و پیروزی را به او تبریک گفتم. من هم‌چنین به او گفتم به تیم او کمک می‌کنیم تا این دوره انتقال انجام شود و ما در این زمینه درگیر یک انتقال صلح‌آمیز قدرت می‌شویم.

۴-آنتونیو گوترز دبیرکل سازمان ملل متحد طی بیانیه‌یی اعلام کرد: من به رئیس‌جمهور منتخب دونالد ترامپ تبریک می‌گویم و مجدداً تأکید می‌کنم همکاری بین آمریکا و سازمان ملل متحد یک ستون اساسی روابط بین‌الملل است. سازمان ملل آماده همکاری سازنده با دولت آینده برای رسیدگی به چالشهای چشمگیری است که جهان ما با آن مواجه است.

۵-اولاف شولتز صدراعظم آلمان گفت: من به دونالد ترامپ انتخابش به‌عنوان رئیس‌جمهور آمریکا را تبریک می‌گویم. برای مدت طولانی، آلمان و آمریکا در هر دو سوی اقیانوس اطلس با موفقیت همکاری می‌کنند. ما به این کار ادامه خواهیم داد.

۶-به‌دنبال پیروزی ترامپ، مطهرنیا کارشناس حکومتی گفت: با پیروزی ترامپ نظام و اسراییل وارد جنگ مینیاتوری می‌شوند، این معنی خطرناکی دارد. ترامپ حرکت پیش‌دستانه خود را در جنگ مینیاتوری تشدید خواهد کرد و تلاش خواهد کرد تهران را تحت هجوم بسیار گسترده هدف‌مند قرار دهد. به عبارت دیگر حملات هوشمندتر و تا حدود زیادی سخت‌تری را نسبت به ایران دنبال کند.

۷-علی ماجدی، سفیر سابق رژیم در آلمان گفت: باید از وزیر خارجه بپرسید واقعاً برایشان فرقی نمی‌کند چه کسی در آمریکا رئیس‌جمهور است؟ وقایعی که در منطقه رخ داده تماماً به ضرر ما بوده است.

۸-فلاحت‌پیشه عضو پیشین مجلس ارتجاع گفت: خروج ترامپ از برجام به فرضیه بی‌تأثیر بودن انتخابات آمریکا و سیاست‌های خارجی ایران خط بطلان کشید و نشان داد بسته به این‌که چه کسی سر کار باشد، مناسبات سیاست خارجی آمریکا و ایران تحت تأثیر قرار می‌گیرد.

۹-حسام‌الدین آشنا مهره امنیتی و از اصلاحاتیهای حکومتی در پستی نوشت: نه فقط آمریکای ترامپ در سال ۲۰۲۴ با آمریکای ترامپ در سال ۲۰۱۶ تفاوت‌های کلیدی دارد، بلکه پویایی‌های جهانی و منطقه‌یی هم به کلی متفاوت شده است. آیا تنها جمهوری اسلامی ایران است که تغییری نکرده است؟

 

 

لطفا به اشتراک بگذارید: