انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا رقابت فشرده و تنگاتنگ بین هریس و ترامپ

۵ نوامبر (۱۵ آبان)

ریختن آرا به صندوقها از صبح سه‌شنبه به‌وقت محلی در سراسر آمریکا

بیش از ۸۱ میلیون نفر پیشاپیش رأی داده‌اند

چالش اجتناب‌ناپذیر برای هر دو کاندیدا

هر رئیس‌جمهوری روی کار بیاید

در مورد خاورمیانه به‌ویژه ایران و فلسطین و لبنان

باید قبل از هر چیز به موضوع جنگ و نیروهای نیابتی رژیم ایران بپردازد

انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا که رسانه‌های خبری آن‌را از فشرده‌ترین رقابتهای تاریخ سیاسی این کشور توصیف کرده‌اند، از صبح امروز به‌وقت محلی در ایالت‌های سراسر آمریکا در حال برگزاری است.

رسانه‌های آمریکا گزارش دادند که رأی‌گیریهای زود هنگام و از طریق پست در این دوره از انتخابات افزایش یافته و تا قبل از انتخابات، ۸۱ میلیون نفر به این طریق رأی دادند.

در انتخابات ریاست‌جمهوری هر یک از کاندیداها برای برنده‌شدن بایستی دست‌کم ۲۷۰ رأی الکترال را از آن خود کند.

شب گذشته هریس در پنسیلوانیا و ترامپ در میشیگان آخرین برنامه‌های کارزار انتخاباتی خود را برگزار کردند.

ان‌. بی. سی نیوز آمریکا گزارش داد: «میلیون‌ها آمریکایی به پای صندوق‌های رأی می‌روند تا به معاون رئیس‌جمهور کامالا هریس یا رئیس‌جمهور سابق دونالد ترامپ رأی بدهند. هر کدام از آنها که برنده شود تاریخ‌ساز خواهد بود؛ یکی می‌تواند اولین زنی باشد که به‌عنوان رئیس‌جمهور انتخاب شده و دیگری دومین رئیس‌جمهوری خواهد بود که در دو دورهٔ غیرمتوالی انتخاب شده است».

نیویورک‌تایمز: «دو چیز در مورد رقابتهای ریاست‌جمهوری درست است: اول این‌که نظرسنجی‌ها در حال حاضر نشان می‌دهد کامالا هریس معاون رئیس‌جمهور و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق، عملاً برابر هستند و دوم این‌که بسته شدن نظرسنجی‌ها لزوماً به‌معنای آن نیست که نتیجه رقابت نزدیک خواهد بود. این ممکن است خلاف واقع به نظر برسد، اما واقعیت این است که ما با پیروزی قطعی هر یک از نامزدها به‌خصوص در کالج الکترال فقط یک خطای بسیار عادی در نظرسنجی فاصله داریم».

ای‌بی‌نیوز: «انتخابات احتمالاً در هفت ایالت چرخشی کلیدی تعیین‌تکلیف خواهد شد؛ (این ایالتها عبارتند از) آریزونا، جورجیا، میشیگان، نوادا، کارولینای شمالی، پنسیلوانیا و ویسکانسین که در آنها نظرسنجی‌ها بسیار نزدیک است. بر اساس پیش‌بینی (سایت نظرسنجی) ۵۳۸، هر دو نامزد برای برنده‌شدن تقریباً از شانس مساوی برخودارند».

انتظار می‌رود اولین نتایج ایالتی بعد از بسته شدن حوزه‌های رأی‌گیری از ساعت ۷ بعدازظهر به وقت استاندارد شرقی ایالات‌متحده (ساعت ۴ بامداد چهارشنبه به وقت ایران و ساعت یک و نیم شب به وقت اروپا) اعلام شود.

خبرگزاری فرانسه دربارهٔ اعلام نتایج، گزارش داد که هم‌زمان با انتخابات «مقامات خواستار صبر و شکیبایی هنگام جمع‌آوری آرا در یک رقابت ریاست‌جمهوری هستند که به‌طور تاریخی نزدیک است. آنها هشدار می‌دهند که ممکن است چند روز طول بکشد تا مشخص شود چه کسی برنده شده است.

در سیستم ایالات متحده، شهروندان مستقیماً به رئیس‌جمهور خود رأی نمی‌دهند. بلکه با آرایشان ۵۳۸ عضو گروهی به نام الکترال‌ کالج را انتخاب می‌شوند که سپس رئیس‌جمهور و معاون وی را رسماً معرفی می‌کنند.

در رقابتهای امسال کارشناسان به خطر فزاینده تأخیر و عوارضی مانند چالشهای قانونی بر سر شمارش آرا اشاره می‌کنند.

حدود ۸۱ میلیون نفر پیش از روز سه‌شنبه رأی دادند که بیش از نیمی از کل رأی‌های انتخابات در سال ۲۰۲۰ است.

هم‌زمان با انتخابات ریاست‌جمهوری، انتخابات بر سر ۳۳ کرسی در سنا و تمامی ۴۳۵ کرسی مجلس نمایندگان آمریکا نیز برگزار می‌شود. در این رابطه نیز نظرسنجی‌ها و ارزیابی‌های مطبوعات از رقابتی فشرده حکایت دارد.

رویترز نوشت: «احتمال می‌رود جمهوری‌خواهان در سنا برنده بشوند و دموکراتها می‌توانند در مجلس نمایندگان برنده شوند»...

این منبع اضافه کرد: «این نتیجه در تعیین این‌که برنده انتخابات ریاست‌جمهوری. تا انتخابات بعدی کنگره در سال ۲۰۲۶ چقدر آسان حکومت خواهد کرد، نقش مهمی دارد. تحلیلگران غیرحزبی می‌گویند جمهوری‌خواهان شانس خوبی برای پس‌گرفتن سنا دارند، جایی که دموکراتها (هم‌اکنون) از اکثریت ۵۱ به ۴۹ برخوردارند. اما جمهوری‌خواهان نیز ممکن است کنترل خود را بر مجلس نمایندگان از دست بدهند، جایی که دموکراتها (برای کسب مجدد اکثریت) فقط باید چهار کرسی کسب کنند».

به گزارش آسوشیتدپرس کامالا هریس در آخرین روز کمپین خود در فیلادلفیا گفت: «جنبش مردمی ما منعکس‌کننده یک حقیقت ساده و غیرقابل انکار است. این‌که ما همه در کنار هم هستیم.

در همین حال ترامپ ساعات پایانی کمپین خود را با برگزاری گردهمایی در شهر گراند رپیدز میشیگان سپری کرد که تا ساعت ۲ بامداد ادامه داشت. وی در سخنرانی خود گفت: «ما به تک ستاره نیاز نداریم، زیرا دارای سیاست و مشی بزرگی هستیم». وی سپس ضمن مباهات به شخصیتهای حامی خود به وزیر خارجه سابق خود مایک پمپئو اشاره کرد و گفت: «این‌همه افراد مشهور در اینجا باور نکردنی است. مایک لطفاً برخیز».

از این پیش‌تر دموکراتها ترامپ را فاشیست خوانده بودند. به گزارش ای.بی.سی نیوز ترامپ هم متقابلاً در آخرین گردهمایی انتخاباتی خود در میشیگان گفت که او صرفاً در برابر کامالا هریس، رقابت نمی‌کند بلکه در حال رقابت با یک سیستم شیطانی است.

لطفا به اشتراک بگذارید: