از ۲۰۰۰ کارگر معدن معدنجوی طبس ۷۰۰ نفر استعفا داده‌اند

رسانه  حکومتی رویداد ۲۴

از ۲۰۰۰ کارگر معدن معدنجوی طبس ۷۰۰نفر استعفا داده‌اند.

وعده افزایش حقوق ۳میلیون تومانی کارگران معدن هنوز عملی نشده است.

کارگرانی از بلوک B معدن طبس که از دوم مهرماه سر کار نرفتند جریمه شده‌اند.

۴۰روز از فاجعهٔ جانگداز معدن زغال‌سنگ طبس گذشت. فاجعه‌یی که در آن ۵۳معدنکار شریف و زحمتکش در اعماق زمین مظلومانه جان باختند.

درباره وضعیت کارگرانی که از این حادثه مرگبار جان سالم به‌در برده‌اند، روزنامهٔ حکومتی شرق (۱۰ آبان) می‌نویسد: «۴۰ روز پس از فاجعهٔ جان باختن ۵۲ معدنکار در معدن طبس قربانیان معدنجو این روزها در حال تجربه دردهای شدید ریوی و تنفسی هستند. جوانهایی که به‌دلیل سردردهای مداوم امکان هیچ کاری حتی یک رانندگی ساده را هم ندارند، برخی از آنها هم‌چنان بعد از ۴۰روز با سطح هوشیاری بسیار پایین و فراموشی دست‌ و‌ پنجه نرم می‌کنند».

وضعیت خانواده‌های قربانیان فاجعه معدن طبس هم که نان آور خود را از دست داده‌اند، ناگفته روشن است.

پس از وقوع حادثه معدن طبس، مسئولان معدن بدون آن‌که مورد کمترین بازخواستی قرار بگیرند و بدون آن‌که اقدامی در مورد رفع عواملی که فاجعه را رقم زد به‌عمل بیاورند، کارگران را با زور و اجبار روانهٔ دخمه‌های هولناک مرگ کردند و وقتی با اعتراض و اعتصاب کارگران مواجه شدند، معدن را تعطیل کردند و به کارگران گفتند بروید مستمری خود را از بیمهٔ کارگری بگیرید! به زبان ساده آنها را بین مرگ در معدن یا مرگ بر اثر گرسنگی مخیر کردند. چون خوب می‌دانستند که بیمهٔ کارگری حتی اگر پرداخت هم بشود، کمتر از نیمی از دستمزد کارگران است دستمزدی که کمتر از یک چهارم خط فقر است. و کارگران ناگزیر تحت همان شرایط مرگبار روانهٔ اعماق تیره و تار و مسمومی بشوند که چند روز پیش از آن اجساد درهم کوبیده شدهٔ ۵۳تن از برادران و عزیزانشان را از آن بیرون بکشند.

معدن «معدنجو» در طبس زیرمجموعه هولدینگ اقتصادی «معدنی و صنعتی گل گهر» از بزرگ‌ترین شرکت‌های معدنی و صنعتی و زیر مجموعه بانک سپه است. این بانک متعلق به بنیاد مستضعفان است که زیر نظر خامنه‌ای اداره می‌شود و اعضای اصلی این بنیاد را پاسداران تشکیل می‌دهند.

بنا‌به گزارش منابع حکومتی، معادنی در کشور وجود دارد که شرایط آنها «صدبار بدتر و خطرناکتر از معدن طبس است». کما‌ این‌که از سال۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰ نزدیک به ۸هزار حادثه معدنی گزارش‌شده که بیانگر آن است که هیچ نظارتی بر معادن و ایمنی کارگران وجود ندارد.

دختر یک معدنکار جان‌باخته – ۱۰ آبان ۱۴۰۳

پدرهای ما که رفتند، اما سخنی با مسئولان دارم. شما می‌دانید چه بر سر این خانواده‌های آمده؟ شما می‌دانید ما قرار است چگونه بدون پدر و بدون سرپرست بزرگ شویم؟

دادخواهی آتشین معدنکاران مظلوم طبس

از آخوندها و پاسداران ستمگر و معدنخوار

معدن 

 

لطفا به اشتراک بگذارید: