بازتاب رسانه‌های بین‌المللی: اشک تمساح رقت انگیز اتحادیه اروپا برای مرگ رئیسی جلاد

به گزارش نیوز مکس: ۶ خرداد ۱۴۰۳، دان بیکن نماینده کنگره آمریکا گفت، این‌که رئیس‌جمهور جو بایدن و آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه، پس از درگذشت ابراهیم رئیسی، ابراز تسلیت کردند، "غیر عقلانی"و"انزجارآور" بود.

این نماینده جمهوری خواه از ایالت نبراسکا به گزارش یکشنبه نیوزمکس گفت: «رئیسی صدها و صدها نفر را که خواهان آزادی در ایران بودند، کشت.

این نماینده کنگره گفت: تا زمانی که رژیم فعلی از بین نرود، "آنها دشمنان ما خواهند بود."ما باید در مخالفت با آنها قوی باشیم و نباید اجازه دهیم آنها یک قطره نفت وارد یا صادر کنند. ما باید منابع مالی آنها را قطع کنیم. " .

تلگراف انگلستان ۶ خرداد ۱۴۰۳ نوشت: رژیم پوسیده ایران در آستانه فروپاشی است غرب به جای مماشات با رهبران این رژیم، باید به سقوط آن کمک کند. در حالی که ولی‌فقیه خامنه‌ای، رهبر رژیم ایران، به‌شدت تلاش می‌کند وانمود کند که «همه چیز بر وفق مراد است»، این واقعیت که آخوندها حتی نمی‌توانند امنیت اولیه رئیس‌جمهور خود را تأمین کنند، تنها این باور فزاینده در میان ایرانیان از رژیمی که در حال زوال نهایی است، را تأیید می‌کند.

در چنین شرایطی، مرگ رئیسی در برهه‌ای حساس برای رژیم ایران قرار می‌گیرد. غرب به جای نشان دادن حسن‌نیت و اظهار تأسف برای یکی از بدنام‌ترین قاتلان رژیم ایران، باید تمام تلاش خود را برای برجسته کردن این واقعیت انجام دهد که روزهای رژیم به پایان رسیده است.

بروس مک کولم رئیس مؤسسه راهبردهای دموکراتیک نوشت: مرگ رئیسی بحرانهای موجود رژیم را تشدید و آسیب‌پذیریهای خامنه‌ای را آشکار می‌کند. واکنش فوری رژیم قابل پیش‌بینی است: افزایش سرکوب داخلی و تهاجم خارجی.

رئیسی به‌عنوان معاون دادستان تهران در قتل‌عام ۱۳۶۷، نقش کلیدی در کمیسیون مرگ داشت که هزاران زندانی سیاسی را اعدام کرد. بیش از ۹۰ درصد قربانیان، اعضا و هواداران اپوزیسیون اصلی، سازمان مجاهدین خلق بودند.

بروس مک کولم در ادامه نوشت: نسل جوان ایران مرگ او را لحظه‌ای از تغییر بالقوه می‌داند. اعتراضات مستمر مردم ایران بازتاب میل عمیق آنها برای عدالت و پاسخگویی است.

تکثیر تیم های فعالان شجاع که به کانون‌های شورشی شناخته می‌شوند، نهادهای سرکوبگر رژیم را به‌شدت به چالش کشیده است.

جامعه بین‌المللی باید این لحظه مهم را بشناسد و موضعی قاطع در برابر حکومت دینی ایران اتخاذ کند.

حمایت از مردم ایران در مبارزه برای آزادی فقط یک وظیفه اخلاقی نیست. بلکه، یک ضرورت راهبردی است.

سایت خبری پولیتیکو در گزارشی به تاریخ یکشنبه ششم خرداد، پیرامون مرگ رئیسی جلاد و واکنش کشورهای اتحادیه اروپا، با محکوم کردن دیپلماسی مماشات و سازش با رژیم ایران نوشت: «اشک تمساح رقت‌انگیز اتحادیه اروپا برای جلاد ایرانی. اروپا کمرش را خم می‌کند تا به ملاهای قاتل که بیشتر به بازگشایی تجارت علاقه‌مند هستند تا حقوق‌بشر، توهین نکند».
پولیتیکو در گزارش خود با اشاره به پیامهای تسلیت مقامات اتحادیه و شورای اروپا درباره مرگ رئیسی ادامه می‌دهد: «همان‌طور که یک روزنامه‌نگار آمریکایی در قرن بیستم می‌گوید، دیپلماسی "این است که بدترین چیزها را به بهترین شکل انجام داده و بگوییم."
مرگ ناگهانی و غیرقابل تأسف این هفته ابراهیم رئیسی ملقب به «جلاد تهران» ثابت کرد، یک شمشیر دولبه دیپلماتیک که در نثر منظم یک یادداشت شفاهی پوشانده شده، هنر گمشده‌ای در اروپا است.
در حالی که چارلز میشل، رئیس شورای اروپا در شبکه ایکس «تسلیت صمیمانه» برای مردی که به‌عنوان رهبر کمیته به‌اصطلاح مرگ روح‌الله خمینی دستور اعدام صدها، اگر نگوییم هزاران نفر از مخالفان را صادر کرد، که بسیاری از آنها در میادین عمومی از جرثقیل بدار آویخته شدند بیان می‌کند و در کنار امثال حماس و جهاد اسلامی اشکهای خودشان را پاک می‌کردند، مردم سراسر ایران پشت درهای بسته جشن گرفتند، رقصیدند و حتی آتش‌بازی کردند.
پولیتیکو در ادامه گزارش خود با اشاره به گروگانگیری رژیم از اتباع غربی برای باج‌خواهی اضافه می‌کند: «فقط از میشل بپرسید که قبل از ریاست شورا به‌عنوان نخست‌وزیر بلژیک خدمت می‌کرد. یکی از مهم‌ترین پرونده‌های گروگان‌گیری ایرانی در خاطرات اخیر مربوط به امدادگر بلژیکی اولیویه واندکاستیل است که در سال ۲۰۲۲ در ایران بازداشت و به اتهامات جعلی جاسوسی به نزدیک به سه دهه زندان محکوم شد.
پس از کمپین خانواده وی، دولت بلژیک با مبادله یک افسر اطلاعاتی ایرانی محکوم به تلاش برای انجام یک حمله تروریستی در فرانسه موافقت کرد. این توطئه به‌دنبال یک سرنخ اطلاعاتی آمریکا خنثی شد. اگر این توطئه پیش می‌رفت، ممکن بود دهها نفر کشته شوند».

 

لطفا به اشتراک بگذارید: