بازتاب بیانیه تاریخی ۱۰۸تن رهبران جهان در رسانههای بینالمللی
سایت برایت بارت – آمریکا
در نامه سرگشاده بیش از صد رهبر سابق جهان آمده است: مردم ایران از طریق شعارهای خود به صراحت اعلام کردهاند که همه اشکال دیکتاتوری را اعم از شاه مخلوع یا رژیم مذهبی کنونی
رد میکنند وهر گونه ارتباط با هر کدام از آنها را مردود میدانند. چهار دهه است که ائتلاف دمکراتیک شورای ملی مقاومت ایران پیوسته و خستگیناپذیر تغییرات دمکراتیک در ایران را دنبال کرده است
برایت بارت، ۳خرداد: بیش از صد رهبر سابق جهان در نامهیی سرگشاده به سران ایالات متحده، کانادا، اتحادیه اروپا و انگلستان، از آنها خواستند رژیم جمهوری اسلامی را بهخاطر جنایات طولانیمدت علیه بشریت پاسخگو بداند.
این نامه با یادآوری اعدامها میافزاید: «دهها هزار معترض و زندانی سیاسی» طی چند دهه، با بیش از ۳۰هزار زندانی سیاسی - که عمدتاً از اعضای مجاهدین خلق بودند – در سال۱۹۸۸ بهطور وحشیانه قتلعام شدند. از این رو پاسخگو کردن سران رژیم ایران بهخاطر جنایات خود مدت هاست که به تأخیر افتاده است. در این نامه سرگشاده آمده است: «مردم ایران از طریق شعارهای خود به صراحت اعلام کردهاند که همه اشکال دیکتاتوری را اعم از شاه مخلوع یا رژیم مذهبی کنونی، رد میکنند و بنابراین هر گونه ارتباط با هر کدام از آنها را مردود میدانند. همچنین اذعان دارد که «چهار دهه است که ائتلاف دمکراتیک شورای ملی مقاومت ایران (NCRI) پیوسته و خستگیناپذیر تغییرات دمکراتیک در ایران را دنبال کرده» و از «برنامه ده ماده ای» مریم رجوی، رئیسجمهور منتخب شورای ملی مقاومت، حمایت میکند که هدف آن تضمین آزادی بیان و تجمع و همچنین حق انتخاب رهبران منتخب خود بخشی از مسیر به سوی یک ایران آزاد، مبتنی بر جدایی دین و دولت و دمکراتیک برای مردم ایران است. .
در این نامه همچنین آمده است: تعهد شورای ملی مقاومت به انتخابات آزاد، آزادی اجتماعات و بیان، لغو مجازات اعدام، برابری جنسیتی، جدایی دین از دولت، خودمختاری قومیتهای ایران و یک ایران غیرهستهیی منطبق با ارزشهای دمکراتیک جهانشمول است.
هفته گذشته، یک جلسه استماع مشترک مجلس نمایندگان پس از موجی از اعدامهای اخیر توسط رژیم ملاها در تلاش برای مهار ناآرامی در کشور، از قیام مردم ایران حمایت کرد.
از زمان شروع قیام در ایران تاکنون، در بحبوحه سرکوب مداوم اعتراضات، موارد متعدد بدرفتاری و ضربوشتم و حتی مرگ به دست رژیم، با پخش کلیپهایی که نشان میدهد مأموران رژیم ایران بهطور وحشیانه به معترضان حمله میکنند، ثبت شده است. قوه قضاییه رژیم ایران روز جمعه سه مرد را به اتهام کشتن شرکت در اعتراضات سال گذشته و گشتن مأمور انتظامی رژیم اعدام کرد که با محکومیت گروههای حقوقی بینالمللی مواجه شد. در ماه مارس، اکثریت دو حزبی مجلس نمایندگان قطعنامهیی را تأیید کردند که در آن حمایت کنگره از جمهوری دمکراتیک ایران را اعلام میکرد و درعینحال خواستار یک سیاست جدید در ایران با توجه به تداوم اعتراضهای مردم ایران و سرکوب فزاینده توسط «اراذل و اوباش دینسالار رژیم ملاها» بود که بیش از حد آنها را سرکوب کردهاند».
لوسا - خبرگزاری پرتغال: ۱۰۷رئیسجمهور و نخستوزیر پیشین یک نامهٔ سرگشاده بهرهبران قدرتهای جهانی ارسال کردند و از آنها خواستند از قیام جاری در ایران حمایت کنند
امضاکنندگان رهبران غربی را ترغیب میکنند تا در همبستگی با مردم ایران برای یک جمهوری مبتنی بر جدایی دین و دولت و دمکراتیک بایستند
آنها معتقدند برنامه ۱۰مادهیی خانم مریم رجوی پرزیدنت منتخب شورای ملی مقاومت ایران شایستهٴ حمایت است
در این متن که مستقیماً خطاب بهرئیسجمهور ایالات متحده جو بایدن، رهبران ۲۷کشور عضو اتحادیهٔ اروپا و نخستوزیر انگلستان ریشی سوناک و نخستوزیر کانادا جاستین ترودو ارسال شده، امضاکنندگان خاطرنشان میکنند که «اگر چه هر تغییری باید توسط مردم ایران انجام شود، اما جامعهٔ جهانی موظف است از حقوق انسانی آنها حمایت کند».
آنها تأکید میکنند که «از سپتامبر۲۰۲۲، جهان شاهد یک خیزش مردمی بزرگ در ایران با خواست آزادی و دموکراسی بوده است» و از آن زمان، گزارشها حاکی از کشتهشدن بیش از ۷۵۰معترض و دستگیری ۳۰۰۰۰نفر از معترضان بوده است. سکوت و انفعال جامعهٔ بینالمللی بهدامنزدن بهفرهنگ مصونیت از مجازات در ایران کمک کرده است که باید پایان یابد».
امضاکنندگان خاطرنشان میکنند که «از دههٔ ۱۹۸۰، مقامات در ایران دهها هزار معترض و زندانی سیاسی را اعدام کردهاند». امضاکنندگان یادآوری میکنند که فقط در تابستان۱۳۶۷، بیش از ۳۰۰۰۰زندانی سیاسی بهطرز وحشیانهیی قتلعام شدند که اکثر آنها از مجاهدین خلق ایران بودند».
امضاکنندگان این نامهٔ سرگشاده با تأکید بر اینکه زمان آن رسیده است که سران جمهوری اسلامی بهخاطر جنایاتشان مورد حسابرسی قرار گیرند، رهبران غربی را ترغیب میکنند تا با در همبستگی با مردم ایران برای یک جمهوری مبتنی بر جدایی دین و دولت و دمکراتیک بایستند که در آن هیچ فردی، صرفنظر از مذهب یا نسبت خانوادگی، نسبت بهدیگران امتیازی نداشته باشد.
آنها تأکید میکنند: «مردم ایران از طریق شعارهای خود بهصراحت اعلام کردهاند که همهٔ اشکال دیکتاتوری را اعم از شاه مخلوع یا رژیم مذهبی حاکم و لاجرم هر گونه ارتباط با هر یک از آنها را رد میکنند». «ما معتقدیم این بر عهدهٔ مردم ایران است که در مورد آینده خود تصمیم بگیرند. با این حال، میدانیم که بهمدت چهار دهه، ائتلاف دمکراتیک شورای ملی مقاومت ایران پیوسته و خستگیناپذیر برای تغییر دمکراتیک مبارزه کرده است» آنها معتقدند که «برنامهٔ ۱۰مادهیی که توسط پرزیدنت (منتخب) شورای ملی مقاومت ایران، خانم مریم رجوی تدوین شده، شایستهٴ حمایت است».
پولیتیکو - ۲۳می۲۰۲۳: بیش از ۱۰۰تن از رهبران پیشین جهان با ارسال یک نامهٔ مشترکبهریشی سوناک و دیگر رهبران کنونی جهان از آنها خواستهاند از قیام در ایران حمایت کنند
اینفوبائه آرژانتین: در نامهٔ سرگشادهٴ دستکم ۱۰۷تن از رهبران پیشین جهان آمده است: بهمدت ۴دهه ائتلاف دمکراتیک شورای ملی مقاومت ایران پیوسته و خستگیناپذیر بهدنبال تغییر دمکراتیک بوده است
در این راستا ما معتقدیم که برنامهٔ ۱۰مادهیی ارائهشده توسط خانم مریم رجوی پرزیدنت (منتخب) شورای ملی مقاومت ایران شایستهٴ حمایت است
در این نامه از رهبران کانادا، اتحادیهٔ اروپا، انگلستان و آمریکا خواسته شده که «سران جمهوری اسلامی را بهخاطر جنایاتشان مورد حسابرسی قرار بدهند»
این نامه میافزاید: «ما شما را ترغیب میکنیم که در همبستگی با خواست مردم ایران برای یک جمهوری مبتنی بر جدایی و دمکراتیک بایستید که در آن هیچ فردی، قطعنظر از مذهب یا نسبت خانوادگی، هیچ امتیازی بر دیگران نداشته باشد».
«مردم ایران با شعارهای خود بهروشنی اعلام کردهاند که تمامی اشکال دیکتاتوری اعم از شاه مخلوع یا رژیم مذهبی حاکم و لاجرم هر گونه ارتباط با هر یک از آنها را رد میکنند».
«ما معتقدیم این برعهده مردم ایران است که در مورد آینده خود تصمیم بگیرند. با این حال، اینرا بهرسمیت میشناسیم که بهمدت ۴دهه، ائتلاف دمکراتیک شورای ملی مقاومت ایران پیوسته و خستگیناپذیر بهدنبال تغییر دمکراتیک بوده است. در این راستا، ما معتقدیم که برنامهٔ ۱۰مادهیی ارائهشده توسط خانم مریم رجوی پرزیدنت (منتخب) شورای ملی مقاومت ایران، شایستهٴ حمایت است. تعهد این (برنامه) بهانتخابات آزاد، آزادی اجتماعات و بیان، لغو مجازات اعدام، برابری زنان و مردان، جدایی دین و دولت، خودمختاری ملیتهای ایران و یک ایران غیراتمی با ارزشهای دمکراتیک خودمان منطبق است».
در این نامه همچنین آمده است که «دههها سکوت و بیعملی آشکار جامعهٔ بینالمللی نسبت بهفرهنگ مصونیت از مجازات در ایران کمک کرده است. از دههٔ ۱۹۸۰، مقامات (رژیم) ایران دهها هزار معترض و زندانی سیاسی را اعدام کردهاند. فقط در تابستان۱۳۶۷ بیش از ۳۰۰۰۰زندانی سیاسی که اکثریت عظیم آنها (از) مجاهدین خلق بودند، بهطرز وحشیانهیی قتلعام شدند.
ما از ملتهای شما میخواهیم که از مردم ایران در تلاش برای تغییر حمایت کنند و علیه رژیم حاکم اقدامات قاطعی انجام بدهند. این شامل قرار دادن سپاه پاسداران در لیست سیاه و حسابرسی از مقامات رژیم بهخاطر جنایات علیه بشریت است».