تصویب شصت ونهمین قطعنامه ملل‌متحد در محکومیت رژیم آخوندی و پیام خانم مریم رجوی

رژیم ایران باید سرکوب قهرآمیز تظاهر کنندگان را متوقف کند.

عاملان این سرکوب باید مورد حسابرسی قرار بگیرند.

تحقیقات مستقل و بی‌طرفانه در مورد قربانیان باید صورت بگیرد.

کلیه دستگیرشدگان باید آزاد شوند.

خانم مریم رجوی:

رژیم از ۴دهه قبل همواره دست‌اندرکار جنایت علیه بشریت بوده و سردمداران کنونی آن مستقیماً در این جنایت‌ها درگیر بوده‌اند.

این پرونده باید به شورای امنیت ارجاع و سردمداران رژیم در برابر عدالت قرارگیرند.

قطعنامه کمیته سوم مجمع عمومی ملل‌متحد که توسط کانادا و حمایت بیش از ۴۰کشور آمریکایی، اروپایی و آسیایی ارائه شده بود با ۷۹ رأی مثبت به تصویب رسید.

خانم مریم رجوی، رئیس‌جمهور برگزیده شورای ملی مقاومت ایران، ضمن استقبال از تصویب این قطعنامهٔ گفت: هر چند این قطعنامه تنها بخش کمی از جنایات رژیم ضدبشری حاکم بر ایران را منعکس می‌کند و به‌خصوص فرصت کافی برای بررسی جنایات رژیم در هفته‌های اخیر را نداشته است، با این‌حال به‌خوبی نشان می‌دهد که این رژیم تمامی اصول و استانداردهای به‌رسمیت شناخته شده حقوق‌بشری را به‌طور سیستماتیک نقض کرده است. حق حیات، آزادی بیان، حقوق اقلیت‌های قومی و دینی، حقوق زنان، هیچ حوزه‌ای وجود ندارد که حقوق مردم ایران به وخیم‌ترین شکل ممکن توسط لگدمال نشده باشد.

خانم رجوی گفت، رژیم آخوندها بیش از ۴دهه است که مستمراً دست‌اندرکار جنایت علیه بشریت و نسل کشی است، از قتل‌عام مردم کردستان و اعدام دسته‌جمعی زندانیان سیاسی در دهه۶۰ تا قتل‌عام‌۱۳۶۷، کشتار آبان‌۱۳۹۸ و کشتار تظاهرکنندگان بی سلاح در دو ماهه گذشته شامل قتل دست کم ۶۰‌کودک و نوجوان ۲ساله تا ۱۷ساله، قتل‌عام زاهدان در ۸مهر، حمله وحشیانه به زندان اوین در ۲۳مهر و کشتار مردم خاش در ۱۳آبان، همه از مصادیق بارز جنایت علیه بشریت است. سردمداران کنونی این رژیم از جمله خامنه‌ای، رئیسی، اژه‌ای، قالیباف همه از دهه۶۰ تاکنون در این جنایت‌ها مستقیماً دست داشته‌اند. رژیم آخوندها رژیم قتل‌عام و جنایت علیه بشریت است و باید از .جامعه جهانی طرد شود

خانم رجوی ضمن استقبال از تشکیل جلسه فوق‌العاده شورای حقوق‌بشر ملل‌متحد درباره وخامت وضعیت حقوق‌بشر در ایران گفت بعد از ۶۹قطعنامه ملل‌متحد درباره نقض حقوق‌بشر در ایران و در حالیکه هر روز وضعیت حقوق‌بشر در ایران وخیم‌تر می‌شود، زمان آن است که پرونده جنایات این رژیم به شورای امنیت ملل‌متحد ارجاع شده و سردمداران آن در برابر عدالت قرارگیرند.

این قطعنامه نسبت به افزایش شدید و هشداردهنده مجازات اعدام توسط رژیم ایران برخلاف تعهدات بین‌المللی، از جمله اعدام بر مبنای اعترافات اجباری ابراز نگرانی جدی می‌کند و خواستار لغو مجازات اعدام است.

قطعنامه هم‌چنین از رژیم ایران خواستار توقف شکنجه یا سایر رفتارها و مجازات‌های ظالمانه، غیرانسانی یا تحقیرآمیز  است.

قطعنامه ارائه شده کمیته سوم مجمع عمومی در ماده ۱۵ خود به قیام سراسری مردم ایران می‌پردازد و از قانون سرکوبگرانه حجاب و اجرای خشونت‌آمیز آن توسط گشت ارشاد ابراز نگرانی می‌کند و می‌افزاید:

این قانون حقوق‌بشر زنان و دختران از جمله حق آزادی بیان و عقیده را تضعیف می‌کند

رژیم ایران باید استفاده بیش از حد از نیروی قهری که شامل نیروی مرگبار و اعمال هر سیاستی که مغایر باحقوق بشر زنان و دختران است و نیز استفاده از نیروی قهری و نیروی کشنده را که منجر به مرگ می‌شود در رابطه با تظاهرات کنندگان که شامل زنان و کودکان است متوقف کند. به مانند نمونه پس از دستگیری خودسرانه مهسا امینی که در پی آن منجر به مرگ او در بازداشت شد و نیز بر اهمیت تحقیقات دقیق، کامل، مستقل و بیطرفانه و شفاف در خصوص چنین نمونه‌هایی تأکید می‌کند تا کسانی که مسئول آن بودند را مورد حسابرسی قرار بگیرند.

در ادامه قطعنامه کمیته سوم مجمع عمومی آمده است: افراد بازداشت‌شده به‌خاطر اجرای حقوق‌بشر و آزادی‌های اساسی خود، از جمله آنهایی که تنها به‌دلیل شرکت در تظاهرات نوامبر ۲۰۱۹، ژانویه ۲۰۲۰، نوامبر ۲۰۲۱، مه ۲۰۲۲ و سپتامبر تا نوامبر ۲۰۲۲ بازداشت شده‌اند را آزاد کند.

 

مطالب مرتبط

محکومیت سرکوب خشونت‌آمیز حقوق زنان توسط رژیم ایران توسط وزرای خارجه زن از ۱۲ کشور

تصویب شصت ونهمین قطعنامه ملل متحد در محکومیت نقض حقوق‌بشر در ایران

 

لطفا به اشتراک بگذارید: