بیانیه بیش از ۱۰۰تن از نمایندگان پارلمان اروپا از تمام گروه‌های سیاسی در حمایت از قیام سراسری

پارلمان اروپا ـ بیانیه بیش از ۱۰۰تن از نمایندگان پارلمان از تمام گروه‌های سیاسی در حمایت از قیام سراسری مردم ایران و محکومیت سرکوب وحشیانهٴ قیام کنندگان

کانون‌های‌شورشی و مقاومت سازمان‌یافته خطرات جدی را می‌پذیرند تا در سازماندهی و تداوم این اعتراضات و تشکیل جبهه مقاومت در برابر سرکوب نقش حیاتی کنند.

فراخوان اعضای پارلمان اروپا به‌اتحادیهٔ اروپا و سازمان ملل‌متحد برای محکومیت کشتار در ایران و ارجاع پرونده جنایات رژیم به شورای امنیت

بیش از ۱۰۰تن از نمایندگان پارلمان اروپا از تمامی گروههای سیاسی، طی بیانیه‌یی سرکوب وحشیانه اعتراضات در ایران را محکوم کردند. دو معاون پارلمان اروپا، ۷ تن از روسا و معاونان گروههای سیاسی، ۱۳ تن از روسا و معاونان کمیسیون های پارلمانی و ۱۴ عضو کمیسیون خارجی و هم‌چنین دو نخست‌وزیر و ۳ معاون و مشاور نخست‌وزیر پیشین و ۱۱ تن از وزرای پیشین دولتهای اروپایی درمیان امضا کنندگان این بیانیه هستند.

این بیانیه امروز چهارشنبه ۱۳ مهرماه برای شارل میشل، رئیس شورای اتحادیه اروپا، و جوزب بورل، نماینده عالی اتحادیه اروپا در سیاست خارجی و امور امنیتی، ارسال شد،

این بیانیه ضمن تأکید بر گسترش قیام به ۱۷۰ شهر در ۳۱ استان و کشته شدن ۴۰۰ تن و دستگیری ۲۰ هزار نفر توسط رژیم تصریح می‌کند:

«کانون‌های‌شورشی و اپوزیسیون سازمان‌یافته با پذیرش ریسک زیاد، نقش حیاتی در سازمان دادن و استمرار این اعتراضات دارند و یک جبهه مقاومت در قبال سرکوب ایجاد کرده‌اند.

نمایندگان پارلمان اروپا از دولتهای اروپایی می‌خواهند خواست مردم ایران و مقاومت سازمان‌یافته آنها برای استقرار یک ایران آزاد، دمکراتیک و مبتنی بر جدایی دین و دولت را به‌رسمیت بشناسند.

کشتار در ایران را قویاً محکوم و پرونده جنایات رژیم را به شورای امنیت ارجاع دهند و روابط با رژیم را به توقف اعدام، سرکوب و آزادی دستگیرشدگان مشروط کنند و به مردم ایران کمک کنند که دسترسی آزادانه و بدون مانع به اینترنت داشته باشند.

متن بیانیهٔ بیش از ۱۰۰تن از نمایندگان پارلمان اروپا در حمایت از قیام مردم ایران و محکومیت سرکوب وحشیانهٴ قیام‌کنندگان از این قرار است:

از اواخر شهریور، اعتراضات و قیامهای ضد رژیم، سراسر ایران را فراگرفته است. اعتراضات زنان و جوانان در تمامی ۳۱استان گسترش یافته است. تظاهرات در ۴۵دانشگاه بزرگ در حال برگزاری است. معترضان با سر دادن فریاد «مرگ بر خامنه‌ای» به‌دنبال سرنگونی دیکتاتوری مذهبی هستند. نیروهای سرکوبگر به‌سمت معترضان گاز اشک‌آور و گلوله‌های جنگی شلیک می‌کنند.

دور جدید قیام‌ها زمانی آغاز شد که مهسا امینی، زن ۲۲سالهٔ اهل کردستان ایران به‌بهانهٔ بدحجابی در تهران دستگیر شد و در اثر ضرب‌وشتم پلیس به‌قتل رسید. تا ۱ اکتبر، دست‌کم ۴۰۰تظاهر کننده کشته و تعداد بی‌شماری مجروح شده‌اند و بیش از ۲۰۰۰۰نفر دستگیر شده‌اند. رژیم با ایجاد اختلال و قطع اینترنت در بخش‌های وسیعی از ایران سعی دارد از مخابره و انتشار اخبار و تصاویر اعتراضات و ابعاد واقعی قیام و در نهایت افشای دامنهٴ کشتار و سرکوب آن جلوگیری کند. جامعهٔ جهانی باید دسترسی رایگان مردم ایران به‌اینترنت را تضمین کند.

کانون‌های‌شورشی و مقاومت سازمان‌یافته خطرات جدی را می‌پذیرند تا در سازماندهی و تداوم این اعتراضات و درعین‌حال تشکیل جبهه مقاومت در برابر سرکوب نقش حیاتی ایفا کنند.

در ۴۰سال گذشته، اعدامها و سرکوب توسط سران (رژیم) ایران مانند علی خامنه‌ای و رئیس‌جمهور کنونی رژیم، ابراهیم رئیسی انجام شده است. عفو بین‌الملل بارها خواستار محاکمهٔ رئیسی به‌دلیل نقش وی در کشتار زندانیان سیاسی در سال۱۳۶۷ شده است. در آن سال ۳۰۰۰۰زندانی سیاسی که ۹۰درصد آنها از مجاهدین خلق بودند، طبق فتوای خمینی اعدام شدند. در جریان قیام مردم ایران در آبان‌ماه۱۳۹۸ بیش از ۱۵۰۰تظاهر کننده توسط سپاه پاسداران کشته شدند.

چشم‌انداز تغییر در ایران هرگز به‌این اندازه در دسترس نبوده است. زمان آن فرا رسیده است که حق مردم ایران را برای دفاع از خود و سرنگونی این رژیم و برقراری یک ایران آزاد و دمکراتیک به‌رسمیت بشناسیم.

عطف به‌نکات ذکر شده، ما امضاکنندگان، این فراخوان را به‌اتحادیهٔ اروپا، نمایندهٔ عالی در امور خارجی و معاون کمیسر اروپا، سازمان ملل‌متحد و کشورهای عضو آن صادر می‌کنیم:

۱- کشتار تظاهر کنندگان در ایران را شدیداً محکوم کنید و اقدامات عاجل برای توقف این سرکوب انجام دهید. پروندهٴ جنایات این رژیم باید به‌شورای امنیت ملل‌متحد ارجاع شود و مسؤلان ارتکاب این جنایات باید به‌دست عدالت سپرده شوند.

۲- هر گونه رابطه با (رژیم) ایران را به‌توقف اعدام، سرکوب داخلی و سرکوب اعتراضات و مخالفتها و آزادی همهٔ دستگیر شدگان قیام اخیر مشروط کنید.

۳-کمک به‌مردم ایران برای دسترسی آزاد و بدون مانع به‌اینترنت در واکنش به قطع اینترنت توسط رژیم و مسدود کردن شبکه‌های اجتماعی.

۴- اعمال تدابیر تنبیهی برای مسؤلان تازه‌ترین سرکوب مرگبار و سران رژیم مانند رئیسی بر اساس قوانین اتحادیهٔ اروپا مطابق قوانین به‌سبک مگنیتسکی که توسط پارلمان اروپا خواسته شده است.

۵- به‌رسمیت‌شناختن خواست دمکراتیک مردم ایران، جنبش مقاومت سازمان‌یافته و حق آنها برای برقراری یک ایران آزاد، دمکراتیک و مبتنی بر جدایی دین و دولت.

 

مطالب مرتبط

دیوید آلتون نماینده پارلمان انگلستان:‌ غرب باید از شورش مردم ایران حمایت کند

استمرار حمایت‌های بین‌المللی با قیام سراسری

 

 

لطفا به اشتراک بگذارید: