خط متغیر فقر ـ روی خط ایران

ایران، کشوری است که بر دریای نفت و گاز و سرشار از منابع طبیعی نشسته؛ اما مردمانش هرروز به‌ زیر خط فقر سقوط می‌کنند!!

سایت حکومتی بهار در اعترافی به فاجعه‌ی فقر در ایران نوشت: «آمار‌های رسمی نشان می‌دهد در دولت گذشته شدت فقر به میزان قابل‌توجهی افزایش یافت. مطابق آمار‌ها حدود ۹ میلیون نفر از سال ۹۲ تا ۹۸ به زیر خط فقر رفتند و جمعیت زیر خط فقر از ۲۳ درصد در سال ۹۲ به ۳۲ درصد در سال ۹۸ افزایش یافت»

این آمار یک فاجعه‌ی تمام‌عیار است زیرا نشان می‌دهد روزانه بیش از ۴هزار و ۱۰۰نفر از مردم ایران به‌ زیر خط فقر سقوط می‌کنند!!
متوسط دلار در سال ۱۳۹۸ حدود ۱۶هزار تومان بود و حقوق یک کارگر ۱میلیون ۵۰۰هزار تومان بود؛ یعنی یک کارگر ۲۴۰دلار حقوق می‌گرفت؛ اما سال ۱۴۰۰ حقوق کارگر ۲میلیون ۶۵۰هزار تومان اعلام شد که با دلار ۲۵ تا ۲۸ هزار تومان به کمتر از ۱۰۰دلار رسید. 

در اسفند ۱۴۰۰ آخوند رئیسی دستور داد تا پایان سال ۱۴۰۰ خط فقر مطلق ریشه‌کن شود؛ اما چنان فقری در سال ۱۴۰۰ ایجاد کرد که در تاریخ اقتصادی ایران با رکوردهای بی‌سابقه ثبت شد. افزایش ۳۰۰ تا ۴۰۰ درصدی قیمت مواد خوراکی، تورم بی‌سابقه در ۱۰۰ سال گذشته در تیرماه، ورود دلار به کانال ۳۳هزار تومان، لاکچری شدن نان و پنیر، ساندویچ فلافل ۱۵هزار تومان و قیمت‌هایی که کمر اقشار فقیر جامعه را شکسته و هرروز فشار اقتصادی و معیشتی بیشتری تحمل می‌کنند. و البته این فقری است که حکومت آخوندی بر مردم ایران تحمیل کرده است. فقری که آن‌قدر عیان است که مهره‌های حکومتی هم مجبورند به آن اعتراف کنند. 

فقر مادی اگر در حد متعارف و متعادل باشد و همه مردم احساس تبعیض نکنند قابل‌تحمل است اما نه فقری که یک رئیس‌جمهور ارز ۲۰۰۰تومانی را ۴۰۰۰ تومان می‌کند و در آخر می‌شود ۲۵هزار تومان. رئیس‌جمهور بعدی می‌آید و می‌شود ۳۲هزار تومان. کالایی که دیروز ۵۰هزار تومان بوده می‌شود ۱۰۰هزار تومان. 

 آخوند رئیسی در چپاول و غارت سفره‌های مردم ایران، گوی رقابت را از تمام رئیس‌جمهوران نظام ولایت ربوده و دزدی از سفره‌ی مردم را به نان، همان قوت لایموت رسانده. سیاست خامنه‌ای و رئیسی این است، همه‌چیز مردم را فدای حفظ نظام جنایتکارشان کنند و این نقطه‌ی رویارویی مردم و حکومت را در چشم‌انداز نزدیک‌تری قرار می‌دهد. چشم‌اندازی که روز رهایی مردم از این ظلم و جور را به دنبال خواهد داشت. 

مطالب مرتبط

 

لطفا به اشتراک بگذارید: