پیچیدهتر شدن شرایط مذاکرات ـ روی خط ایران
خبرگزاری حکومتی چند ثانیه به نقل از سخنگوی وزارت خارجهی رژیم نوشت: «پس از دریافت پاسخ آمریکا درباره پیشنویس برجام، آن را بهدقت بررسی کرده و پاسخهای ایران پس از ارزیابی در سطوح مختلف، جمعهشب به هماهنگکننده تحویل داده شد»
خبرگزاری حکومتی مهر هم در همین رابطه به نقل از کنعانی نوشت: «متن ارسالی دارای رویکردی سازنده باهدف نهایی کردن مذاکرات است»
اکنون سؤال این است که این رویکرد بهاصطلاح سازندهی رژیم در رابطه با پادمان چه نکاتی مطرح میکند؟ آیا خط کار آن همان صحبتهای آخوند رئیسی است؟ آیا برخلاف صحبتهای آخوند رئیسی به پرسشهای آژانس پاسخ خواهند گفت؟
این در شرایطی است که با گذر هرروز شرایط برای ورود آمریکا به توافق با رژیم آخوندی سختتر میشود. تد تویچ نمایندهی کنگرهی آمریکا موضوع برجام را به جنگ روسیه و اکراین مرتبط دیده و در رشته توییتی نوشت: «برجام را نمیتوان مستقل از منافع احتمالی آن برای روسیه و جنگ مداوم روسیه علیه اوکراین دید درحالیکه ایالاتمتحده به مقابله با تهاجم غیرقانونی و ناعادلانه روسیه به اوکراین ادامه میدهد و بازگشت احتمالی به توافق هستهای ایران را در نظر میگیرد، ما باید بررسی کنیم که روسیه و ایران چگونه برای تضعیف نظم مبتنی بر قوانین بینالمللی و پیشبرد برنامههای معاندانه خود با یکدیگر همکاری میکنند»
جیسون برادسکی مدیر سایت یوآنی نوشت: «یک گروه دوحزبی متشکل از ۵۰ عضو کنگره ایالاتمتحده - ۳۴ دموکرات و ۱۶جمهوریخواه - در نامهای به رئیسجمهور آمریکا درباره احیای برجام ایران ابراز نگرانی کردهاند. توجه داشته باشید که ۱۹دموکرات در مجلس نمایندگان در سال ۲۰۱۵با برجام مخالفت کردند»
اما پاسخ رژیم آخوندی به آمریکا و اظهار ناامیدی آمریکا از پاسخ رژیم، حاکی از بنبستی است که خامنهای و نظامش در آن گرفتار شدهاند. واقعیت این است که گذر هرروز، هزینهی رسیدن به توافق را افزایش میدهد، سؤال این است که خامنهای با اشراف به چنین وضعیتی چرا این موضوع را تعیین تکلیف نمیکند؟ مشکل خامنهای کجاست؟
مطالب مرتبط
ادعای آخوند رئیسی در رابطه با حل شدن بحران آب ـ روی خط ایران