کنفرانس ان.پی.تی ـ توسعه برنامه اتمی رژیم ایران نگران‌کننده است

ابراز نگرانی از گسترش برنامه اتمی رژیم ایران در ادامه کنفرانس بازنگری ان پی تی ـ ۱۹مرداد۱۴۰۱

در کنفرانس بازنگری معاهده منع گسترش تسلیحات اتمی (ان.پی.تی) نمایندگان کشورهای فرانسه-آلمان-سوئیس-ایرلند- استرالیا- اسپانیا هلند –سوئد – اتریش- کره جنوبی طی سخنرانی‌هایی اعلام کردند:

توسعه برنامه اتمی رژیم ایران و همکاری نکردن آن با آژانس نگران‌کننده است

نماینده فرانسه:

فرانسه هم‌چنان مصمم است تضمین کند رژیم ایران هرگز به سلاح هسته‌یی دست پیدا نکند. ما متأسفیم که به‌رغم تلاش‌های دیپلماتیک قابل توجهی که بیش از یک سال برای بازگشت به برجام انجام شده است، رژیم ایران هنوز از فرصت برای انعقاد توافقی که روی میز است، استفاده نکرده است و به کاهش چشمگیر همکاری خود با آژانس ادامه داده است. این وضعیت نگران‌کننده است زیرا رژیم ایران فعالیت‌های موازی را دنبال می‌کند که به این رژیم اجازه می‌دهد برخلاف مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل در تولید سامانه‌یی که قادر به حمل سلاح اتمی است پیشرفت کند.

نماینده استرالیا:

ما نسبت به ذخایر فزاینده اورانیوم غنی شده رژیم ایران عمیقاً نگران هستیم. ما هم‌چنین از خودداری درازمدت رژیم ایران به پاسخ آژانس در مورد مواد هسته‌یی پیدا شده در مکانهای اعلام‌نشده نگران هستیم. ما از رژیم ایران می‌خواهیم بدون تأخیر برای رسیدگی به نگرانی‌های باقی مانده، با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همکاری کند.

نماینده لهستان:

بسیار مهم است که رژیم ایران تمام فعالیت‌های مغایر با برجام را متوقف و در مسیر عکس حرکت کند. این رژیم هم‌چنین باید به‌طور کامل اقداماتی را برای شفاف‌سازی برنامه اتمی خود انجام دهد.

نماینده اسپانیا:

به‌دلیل تصمیم رژیم تهران برای توقف پایبندی به تعهدات برجام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در زمینه فعالیت‌های راستی‌آزمایی با مشکل رویرو شده است. این رژیم باید به پروتکل الحاقی متعهد بوده و با آژانس و مدیرکل آن به‌طور کامل همکاری کند.

نماینده سوئیس در کنفرانس خلع‌سلاح سازمان ملل متحد:

رژیم ایران به مدت دو سال نتوانسته است پاسخهای رضایت بخشی به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارائه دهد. این وضعیت پادمان جهانی را به خطر می‌اندازد. ما از رژیم ایران می خواهیم که فوراً همکاری کامل و فعالانه با آژانس را از سر بگیرد. ما به‌شدت نگران تعلیق اجرای پروتکل الحاقی توسط رژیم ایران هستیم.

نماینده هلند:

هلند از این‌که رژیم ایران به‌سرعت غنی‌سازی و ذخایر اورانیوم غنی شده خود را افزایش می‌دهد، نگران است. ما از این رژیم می‌خواهیم تمام فعالیتهایی را که با برجام مغایرت دارد، لغو کرده و با آژانس همکاری کند.

نماینده اتریش:

ذخیره‌سازی مستمر اورانیوم غنی شده توسط رژیم ایران و گسترش سانتریفیوژها، همراه با خودداری این رژیم از اجازه دسترسی به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، نقض آشکار تعهدات پادمانی و هم‌چنین برجام است. ما از رژیم ایران می‌خواهیم که به متابعت خود بازگردد.

نماینده ایتالیا:

ما از رژیم ایران می‌خواهیم بدون تأخیر به اجرای کامل تعهدات خود در برجام بازگردد و از غنی‌سازی اورانیوم، ذخیره‌سازی مواد هسته‌یی و توسعه بیشتر آن، با قابلیت‌های فنی با سرعت بالا دست بردارد.

نماینده آلمان:

رژیم ایران هیچ توجیه غیرنظامی قابل قبولی برای تولید اورانیوم با غنای بالا و هم‌چنین تولید فلز اورانیوم ندارد. غنی‌سازی اورانیوم تا ۶۰درصد برای یک کشور غیرهسته‌یی بی‌سابقه است. آلمان از رژیم ایران می‌خواهد که از این مسیر خطرناک دست بردارد و به تعهدات خود بر اساس ان.پی.تی n. p. t پایبند باشد. ما هم‌چنین از رژیم ایران می‌خواهیم که به‌طور کامل با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همکاری کند و پاسخ‌های فنی معتبری را با هدف شفاف‌سازی و حل و فصل همه مسائل باقی مانده پادمانی ارائه دهد.

نماینده سوئد:

وضعیت در رابطه با موافقتنامه پادمانی با رژیم ایران هم‌چنان یک موضوع نگران‌کننده است. این رژیم فعالیت‌های بسیار حساس در رابطه با گسترش تسلیحات اتمی را دنبال می‌کند و راستی‌آزمایی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی محدود شده است. مدیرکل آژانس در آخرین گزارش خود به کشورهای عضو اطلاع داد که علائمی از مواد هسته‌یی و تجهیزات مربوطه که به مکانهای ناشناخته منتقل شده، وجود دارد. آژانس دیگر قادر به راستی‌آزمایی صحت و کامل بودن گزارش مواد هسته‌یی رژیم ایران نیست، مگر این‌که این رژیم به‌طور جدی به آژانس کمک کند تا سرنوشت چنین مواد و تجهیزاتی را تعیین کند. سوئد از رژیم ایران می‌خواهد که تمام اطلاعات مورد نیاز خود را در اختیار آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار دهد و قطعنامه‌ای را که شورای حکام آژانس در اوایل تابستان امسال به تصویب رساند، اجرا کند.

نماینده ایرلند:

عمیقاً مایه تأسف است که رژیم ایران اقداماتی را انجام داده است که نگرانی‌های بسیار جدی در مورد گسترش سلاح اتمی را برانگیخته است. این کنفرانس باید از رژیم ایران بخواهند با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای نظارت و راستی‌آزمایی، بدون تأخیر و به‌طور کامل همکاری کند.

نماینده کره جنوبی:

ضروری است که رژیم ایران به‌صورت فوری و به‌طور کامل و بدون محدودیت با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همکاری کند. نظارت و راستی‌آزمایی آژانس بر برنامه اتمی رژیم ایران از اهمیت زیادی برخوردار است.

 

مطالب مرتبط

سومین روز کنفرانس ان.پی.تی ـ نگرانی از توسعه برنامه اتمی رژیم ایران

تد دویچ: رژیم ایران بزرگترین حامی تروریسم در جهان

 

لطفا به اشتراک بگذارید: