تاریخچه قیامهای مردم ایران از دهه هفتاد تاکنون ـ روی خط ایران
روی خط ایران ـ تاریخچه قیامهای مردم ایران از دهه هفتاد تاکنون ـ ۳۱اردیبهشت۱۴۰۱
نهم خرداد سال ۱۳۷۱ تصمیم به تخریب بخشی از محله معروف به «کوی طلاب مشهد»، توسط بولدزرها، با مخالفت ساکنان خیابان «طبرسی» روبرو شد. بنا بر گزارشها، در جریان این درگیری از سوی ماموران به یک دانش آموز شلیک شد و این مقدمهای برای یک اعتراض گسترده و پرخشونت بود.
روز بعد نیروهای سپاه پاسداران به منطقه اعزام شدند و با یک سرکوب خونین، این قائله سرانجام پایان یافت. مقامهای رسمی هیچگاه آماری از مجروحان و کشته شدگان این حادثه اعلام نکردند.
مردم اسلامشهر که از قشر کم در آمد جامعه به حساب میآمدند، نسبت به گرانیها، بخصوص گرانی کرایه تاکسی معترض بودند. اما جرقه این حرکت، از روستای «اکبر آباد» و در اعتراض به جیرهبندی آب آغاز شد و به سرعت به سایر روستاها و شهرک رسید. مردم معترض، که پاسخی قانعکننده از فرمانداری و شهرداری نگرفته بودند، مسیر جاده ساوه به چهار دانگه را مسدود کردند.
پس از دو روز تقابل مردم و نیروی انتظامی، سرانجام لشکر ثارالله سپاه و پلیس ضد شورش وارد میدان شدند و به سرکوب این اعتراض پرداختند. یکی از شاهدان عینی ماجرا به «العربیه فارسی» در مورد این این واقعه گفته بود: «از ساعت ۷ – ۸ شب منطقه شبیه منطقه جنگی شده بود. دود حاصل از آتش زدن لاستیکها و تکیههای خون که روی زمین بود و صدای مسلسلها. از دستفروشهای چهاردانگه، خبری نبود. حتی رانندگان تاکسی خطی هم نبودند… این درگیری سه چهار روز به طول کشید و نیروهای امنیتی از آسمان و زمین به سرکوب مردم پرداختند.»
مطالب مرتبط
ابراز وحشت از خیزش و تنفر مردم ایران از آخوندهای حاکم بر میهن ـ روی خط ایران