دعوا در مجلس ارتجاع بر سر حذف ارز ترجیحی ـ روی خط ایران ـ قسمت اول و دوم

روی خط ایران ـ نگاهی به بحرانهای گریبانگیر نظام ولایت فقیه ـ قسمت اول ـ ۷اسفند۱۴۰۰

گفتگو با زینت میرهاشمی سردبیر نشریه نبرد خلق و عضو شورای ملی مقاومت ایران

دعوا در مجلس و بین باندهای حکومتی بر سر حذف ارز ترجیحی چه خاستگاهی دارد؟

زینت میرهاشمی: چند نرخی شدن ارز در ایران از سال ۹۶ تصمیم گیری شده و از سال ۹۷ آنرا اجرایی کردند. ارز ترجیحی به این دلیل بود که ارزش پول ملی کاهش زیادی پیدا کرده و قدرت خرید مردم بسیار کاهش پیدا کرده بود. دولت تصمیم می‌گیرد که به برخی واردکنندگان کالاهای اساسی ارز را با نرخ ترجیحی می‌دهد که کالاهای اساسی را وارد کرده و با قیمت ارزانتر به مردم عرضه کنند.

در آن زمان این برای ۲۵ نوع کالا بود. در این دوره این ارز ۴۲۰۰تومانی که به مافیای وارد کنندگان یعنی برادران قاچاقچی که اصطلاح آن معروف است. کسانی که دست‌اندکار واردات هستند وابسته به حکومت هستند. کالاهایی که با ارز ترجیحی وارد می‌شد عملا وقتی به دست مردم می‌رسید با همان قیمت ارز تعملی بود و قیمت هم مستمر بالا می‌رفت.

دولت رئیسی می‌خواهد کسری بودجه خودش را با حذف این ارز ترجیحی حل کند. از آن ۲۵ کالا که مشمول ارز ترجیحی می‌شد الان فقط ۲ یا ۳ مورد آن باقیمانده است. خیلی از یارانه‌هایی که در این رابطه به مردم پرداخت می‌شد حذف شده است.

یکی از گره‌های کور بودجه موضوع حذف ارز ترجیحی و اختلاف این دو نهاد ضدمردمی بر سر آن است.

دولت در لایحه بودجه، ارز ترجیحی برای واردات کالاهای اساسی را حذف کرده است،

اماکمیسیون تلفیق مجلس ۹میلیارد دلار ارز ترجیحی را برای واردات کالاهای اساسی در نظر گرفت که دولت رئیسی و عده‌یی از اعضای مجلس با آن مخالف هستند.

البته در نظر گرفتن این مبلغ برای واردات کالاهای اساسی توسط مجلس نه به‌خاطر حمایت از معیشت مردم و در نظر گرفتن مصالح مردم فقیر است، بلکه به‌خاطر نگرانی آنها از خیزش و قیام مردمی است، مانند آنچه در سال۹۸ با گران کردن بنزین به‌وقوع پیوست.

روی خط ایران ـ ریشه بحران درونی نظام آخوندی و یکدست نبودن آن ـ قسمت دوم

گفتگو با محسن نادی

مطالب مرتبط

نگاهی به بحرانهای گریبانگیر نظام ولایت فقیه ـ روی خط ایران ـ قسمت اول و دوم

رخداد- بودجه در تنگنای غارت و امنیت!

لطفا به اشتراک بگذارید: