حذف ارز ترجیحی در لایحه بودجه آخوند جلاد رئیسی ـ روی خط ایران ـ قسمت اول و دوم
روی خط ایران ـ حذف ارز ترجیحی در لایحه بودجه آخوند جلاد رئیسی ـ قسمت اول ـ ۱بهمن۱۴۰۰
گفتگو با پروفسور سیامک شجاعی از آمریکا
رئیسی تلاش کرد که حذف ارز ترجیحی را از ماه دی شروع کند ولی امروز در پایان ماه دی هستیم ولی رژیم هنوز دست به عصاست. چرا؟
پروفسور شجاعی: آنها خاطرات سال ۹۸ را از یاد نبردند. آنها خوب به خاطر دارند که وقتی قیمت بنزین را ناگهان بالا بردند مردم در سراسر کشور در بیش از شهر عمده ایران به خیابانها ریختند و نه فقط اعتراض کردند به گران کردن بنزین و سایر حاملهای انرژی بلکه گریبان خامنهای و کل سران رژیم را هم گرفتند و شعارهای ساختارشکنانه برای برانداختن ولیفقیه و حکومت ولایت فقیه را سر دادند.
این بار هم اینها بسیار وحشتزده هستند که با حذف ارز ۴۲۰۰تومانی قیمت ارزاق و حتی دارو در کشور ۵ یا ۷ برابر آنچیز که امروز هست بشود. آنها میدانند که فقط بنزین نیست کسانی که مستقیم بنزین میخرند نیستند بلکه تمامی مردم ایران هستند که باید نان بخرند، دارو بخرند و هیچ طبقهای از مردم نخواهد ماند که اعتراض نکند.
اما از طرف دیگر افزایش قیمت دلارهای ۴۲۰۰تومانی را از نظر بودجه نیاز بسیار شدیدی دارند مصمم هستند که این کار را انجام دهند. لذا به مردم میگویند که ما قیمت کالاها را بالا میبریم ولی بجای اینکه به شما برای ارز ۴۲۰۰تومانی به شما سوبسید بدهیم به شما کارت خرید کالا میدهیم. مانند این که یک قرص آسپرین میدهند تا فعلا سردرد مریض آرام شود ولی مشکل حل نمیشود.
دولت آخوند رئیسی تنها با حذف ارز ترجیحی بهدنبال افزایش درآمد و تأمین هزینههایش نیست بلکه طرح فروش بنزین به مردمی که حتی خودرو ندارند نیز در پی کسب مقادیر قابل توجهی پول و در واقع خالی کردن جیب مردم است. تا شاید بتواند به زخمهای لاعلاج حکومتش مرهمی بزند.
بر اساس این طرح هر نفر بهطور ماهانه ۱۵لیتر بنزین دریافت میکند تا با فروش آن به هر خریداری درآمدی کسب کند و دولت هم بتواند با فروش آن درآمد ۳۲۰هزار میلیارد تومانی بهدست بیاورد
روی خط ایران ـ نگاهی به مذاکرات هستهیی در وین و عملکرد رژیم در آن ـ قسمت دوم
گفتگو با اسحاق علینژاد
مطالب مرتبط
نگاهی به مذاکرات وین و رویکردهای متفاوت به آن ـ روی خط ایران ـ قسمت اول و دوم