مصاحبه مسعود رجوی با آسوشیتدپرس در سال ۱۳۶۲ ـ ضربه استراتژیک به سیاست جنگ طلبانه خمینی

سیاست صلح و آزادی ـ فصلی درخشان از راهگشایی تاریخی با یک خاطره ماندگار از کارزار درهم شکستن طلسم جنگ ضد میهنی با قطع بمباران ـ یک ضربه استراتژیک به سیاست جنگ‌طلبانه خمینی ـ۱بهمن ۱۴۰۰

مصاحبه مسعود رجوی با آسوشیتدپرس ـ  ۲۷ بهمن۱۳۶۲

مسعود رجوی:

شما از تهدیدات اخیر در رابطه با شهروندان غیرنظامی هر دو کشور ایران و عراق مطلع هستید. و یک ضرب‌الاجل اعلام شده در رابطه با برخی شهرهای ما از جانب نیروهای عراقی وجود داشت. یک روز قبل از این ضرب‌الاجل در پنجم فوریه، من به‌عنوان مسئول شورای ملی مقاومت و نماینده مجاهدین خلق ایران، از طریق وزیر خارجه، آقای [طارق] عزیز از رئیس‌جمهور عراق درخواست کردم که بمباران شهرها و شهروندان بیگناه ما را متوقف کند.

سپس در یازدهم فوریه من همین درخواست را از طریق سفارت عراق در اینجا، پاریس، تکرار کردم. دیروز صبح پاسخی دریافت کردم. نامه‌یی از آقای طارق عزیز که در آن گفته شده بو که رئیس‌جمهور عراق پذیرفت که تمام شکلهای بمباران علیه شهرها و شهروندان ایران را به مدت یک هفته متوقف کند. بنابراین هم‌اکنون یک ضرب‌الاجل یک هفته‌یی داریم.

من امروز تلگرامهای مختلفی برای دبیرکل سازمان ملل، کنفرانس غیرمتعهدها، آقای سکوتوره، اولاف پالمه و سایر شخصیتهایی که در پرونده صلح دستی دارند ارسال کردم. هم‌چنین تلگرام‌های مختلفی برای گروهی از رؤسای کشورها و هم‌چنین وزرای خارجه از جمله اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل ارسال کردم. و اینک راه‌حلی برای بمبارانها در دست داریم. در حال حاضر تمام مردم ایران و عراق از آن خبر دارند.

اولاً قطع بمباران شهرها و شهروندان کاملاً امکان‌پذیر است، اگر خمینی بپذیرد. هم‌چنین من می‌توانم نامه مکتوب دولت عراق در مورد طرح صلح شورای ملی مقاومت را که دریافت کرده‌آیم به شما نشان بدهم. آنها این طرح را به‌عنوان یک مبنای مناسب برای آغاز گفتگوهای صلح پذیرفته‌اند. ولی خمینی که خواهان استمرار جنگ است آماده پذیرش صلح نیست.

هم‌چنین در ماه می‌گذشته دولت عراق پیشنهاد انعقاد یک معاهده محدود برای توقف همه اشکال حمله علیه شهروندان دو کشور را ارائه داد. در ۲۶ماه مه دولت خمینی این پیشنهاد را رد کرد. در حال حاضر میلیونها نفر در هر دو کشور در معرض خطر قرار دارند و هم‌چنانکه گفتم یک هفته فرصت داریم که تمام تلاشمان را بکنیم و ببنیم آیا می‌توان این قطع موقت را به قطع دائم تبدیل کرد. منظورم مصونیت و امنیت دائم شهروندان و تأسیسات اقتصادی هر دو کشور است.

خبرنگار: آقای رجوی می‌توانید بگویید محتوای نامه چیست؟

 مسعود رجوی: بله می‌توانم بخشی از آن را برایتان بخوانم.

خبرنگار: آیا این موضع شما در قبال جنگ است؟ پیشنهاد شما به عراقی‌ها در رابطه با جنگ است؟

مسعود رجوی :

بله. من در اینجا خطاب به آقای [طارق] عزیز نوشته‌ام «با در نظر داشتن تأکید بیانیه مشترک ۹ژانویه ۱۹۸۳ بر مصونیت و امنیت شهروندان دو کشور و محکومیت هر شکلی از حمله به شهرها، روستاها و جمعیت بی‌دفاع مستقل از طرفی که مرتکب آن شود، نگرانی عمیق خود را نسبت به هر نوع تهدید علنی در رابطه با بمباران شهرهای کشورم ابراز می‌کنم. واضح است که خسارات انسانی و مادی چنین تهدیداتی، به‌گونه‌یی بسیار تأسف بار، هموطنان بیگناه ما را که به قدر کافی از سیاستهای جنگ و سرکوب خمینی رنج دیده‌اند در معرض مصیبتهای باز هم بزرگتر و فشار مضاعف قرار می‌دهد. بایستی هم‌چنین تأکید کنم که هر نوع حمله علیه اتباع غیرنظامی ایران دقیقاً در راستای منافع و بسیج جنگ‌طلبانه خمینی است. حقیقت این نظریه را می‌توان با آمار و ارقام و مستندات واقعی اثبات کرد.

در پایان، بدینوسیله شخصاً از طریق شما از رئیس‌جمهور و رهبری کشور شما درخواست می‌کنم که راههای اثبات حسن‌نیت دولت شما برای صلح را در انظار ایرانیان و مردم جهان مورد بررسی قرار دهید و به هر شکل، مصونیت اتباع غیرنظامی، مشخصاً هموطنان بیگناه ایرانی ما را رعایت کنید».

قسمت‌هایی از جواب طارق عزیز نایب نخست‌وزیر و وزیر خارجه عراق

سپس این پاسخ را دریافت کردم... . «... . شهرها و روستاها و تأسیسات اقتصادی عراقی، از ابتدای جنگ مورد بمباران قرار گرفت و هنوز هم قربانی حملات مستمر توسط رژیم خمینی است».

و سپس: «عراق مفاهیمی را که در رابطه با شهروندان مورد توجه قرار می‌دهید تحسین می‌کند... احساس ما در رابطه با قربانیانی که در اثر بمبارانها مجروح می‌شوند مشابه شما است. عراق با توجه بسیار خواهان آن است که به مردم ایران و به رهبر مقاومت مشروع آنها که به صلح و حسن همجواری معتقد است، تمایل حقیقی خود برای دستیابی به یک راه‌حل عادلانه و شرافتمندانه برای این درگیری و برقراری و تعمیق روابط حسن همجواری با ایران را ابراز دارد.

اگر چه عراق به‌رغم خسارات عظیمی که به شهرهای ما از قبیل بصره، خانقین، مندلی، زرباطیه، سیدصادق در نتیجه حمله وحشیانه رژیم خمینی در دوازدهم فوریه و روزهای متعاقب آن وارد شد، هرگز تصمیم اعلام شده‌اش را نقض نکرد. در نتیجه این حملات رژیم بسیاری کودکان، زنان و شهروندان بی‌دفاع به‌شهادت رسیدند و علاوه بر این خسارات مادی گسترده‌یی هم وجود داشته است. نامه حاوی درخواست شما از ما، موضوع توجه جدی رئیس‌جمهور صدام حسین و رهبری عراق بوده است و مایلم در این فرصت، به شما اطمینان بدهم که به‌نظر عراق توقف بمباران شهرها مشکل نیست. زیرا با سیاست واقعی عراق و احساسات مردم عراق منطبق است. عراق برای توقف این عملیات علیه اهداف ایرانی آمادگی کامل دارد، اگر رژیم خمینی تشدید حملات و آسیب رساندن به شهرها، روستاها و اهداف غیرنظامی را متوقف نماید. اگر‌چه   بمبارانها را از ساعت پانزده روز چهاردهم فوریه ۱۹۸۴ به وقت بغداد به مدت یک هفته قطع خواهد کرد.

علاوه بر این ما ملاحظات انسانی خود را محقق کرده‌ایم و به درخواستهای دوستانه پاسخ داده‌ایم.

خبرنگار: اگر ایران به بمبارانها در خلال این یک هفته ادامه بدهد چه می‌شود؟ آیا عراقیها در هر حال بمباران را متوقف می‌کنند؟

مسعود رجوی: تا جایی که به من مربوط می‌شود من همواره گفته‌ام که خواهان توقف همیشگی آن هستم. زیرا هم‌چنانکه به آقای [طارق] عزیز نوشتم هر حمله‌یی به غیرنظامیان ایران به سود خمینی است. به او امکان بسیج مردم و نیروهایش را می‌دهد. ولی حتی اگر خمینی ادامه بدهد لااقل اینک برای همه جهان به‌خصوص برای هموطنان ما واضح است که ادامه جنگ توسط خمینی برای مردم و برای این کشور نیست. زیرا صلح عادلانه بر طبق طرح صلح در دسترس است. توقف همه انواع حمله به غیرنظامیان اینک در چشم‌انداز و در دسترس است و این یک ضربه استراتژیک به سیاست جنگ‌طلبانه خمینی است.

تسلیت به خانواده‌ها، همه خانواده‌های قربانیان غیرنظامی بیگناه.

مطالب مرتبط

طلسم جنگ - نگاهی به تاریخچه جنگ ضدمیهنی - مهدی ابریشمچی - قسمت هشتم

۳۰دی آزادی «کاشفان فروتن شوکران»...

لطفا به اشتراک بگذارید: