کسری بودجه در لایحه بودجه سال۱۴۰۱ دولت آخوند جلاد رئیسی ـ روی خط ایران ـ قسمت اول و دوم
روی خط ایران ـ کسری بودجه در لایحه بودجه سال۱۴۰۱ دولت آخوند جلاد رئیسی ـ قسمت اول ـ ۱۷دی۱۴۰۰
گفتگو با پروفسور سیامک شجاعی
چه چیزی باعث ایجاد کسری بودجه در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ آخوند جلاد رئیسی شده است؟
پروفسور شجاعی: اولا اینها بودجه را نسبت به بودجه سال ۱۴۰۰ حدود ۳۰۰هزار میلیارد تومان افزایش دادهاند. یعنی از ۱۲۳۰هزار میلیارد تومان به ۱۵۰۵هزار میلیارد تومان افزایش دادهاند. اولین اثر آن نیز تورمی است که در سطح کشور وجود دارد. نهادهایی که میآیند و سر این سفره مینشینند یک تقاضایی دارند برای سال ۱۴۰۱.
مثلا صدا و سیما میگوید که بودجه من باید ۵۶درصد افزایش پیدا کند. سپاه پاسدار سرکوبگر میگوید که بودجه مرا باید دو برابر کنی، و این جلادی که مسئول حکومتی خامنهای است به عنوان رئیس جمهور این رژیم همه اینها را روی هم میریزد و به یک رقمی مانند ۱۵۰۵هزار میلیارد تومان میرسد.
بعد میگوید ما میخواهیم یک بودجهای ارائه دهیم که کسری نداشته باشد. بنابر این مفروضاتی از ذهن خودشان را روی کاغذ میآورند از جمله باید به درآمدهای نفتی بپردازند و یا درآمدهای مالیاتی و یا درآمدهای حاصله از فروش اموال، موسسات و شرکتهای دولتی و اوراق قرضهای که باید منتشر کنند از مردم ولی نهایتا از بانک مرکزی اسکناس بدون پشتوانه دریافت میکنند.
در حالیکه اینها شتر در خواب بیند پنبهدانه است. در بودجه سال ۱۴۰۰ روحانی پیشبینی کرده بودند که روزانه ۲میلیون و ۴۰۰هزار بشکه صادر خواهیم کرد که همه اش رویا و خیال بود. اینها هم میگویند ما میخواهیم روزانه یک میلیون و ۲۰۰هزار بشکه نفت صادر کنیم در حالیکه تمام سال حدود ۶۰۰هزار بشکه در روز نفت صادر کردهاند.
به گزارش سایت دیدهبان، معینالدین سعیدی نماینده رژیم از چابهار در مجلس آخوندی (۱۲دی) اعتراف کرد: کسری بودجه امسال بیش از میزان اعلامی است. بر اساس برخی برآوردها، این کسری بودجه چیزی در حدود بین ۲۵۰ تا ۳۰۰هزار میلیارد تومان کسری بودجه داریم. ما هم انتظار داشتیم امسال اصلاح ساختار بودجه، اتفاق بیفتد که این شرایط میسر نشد.
این نماینده رژیم در پاسخ به سؤالی درباره چشمانداز رفع مشکلات مناطق محرومی چون خوزستان و سیستان و بلوچستان و اشکال اساسی در بودجه ۱۴۰۱ افزود: یکی از اشکالات مهم لایحه بودجه امسال، این است که در شرایطی که قرار است بودجه انقباضی بسته شود طبیعتاً نهادهایی که وجودشان ضرورت است اما در شرایط فعلی کشور در الویت نیستند باید شامل کاهش ردیفهای اعتباری میشدند که عملاً در بسیاری از حوزهها، چنین اتفاقاتی رخ نداده است.
روی خط ایران ـ به آتش کشیده شدن مجسمه قاسم سلیمانی در شهر کرد ـ قسمت دوم
گفتگو با بابک رهنورد
مطالب مرتبط
سیلیهای آتشین بر بناگوش استبداد دینی و واکنش هراسآلود ـ روی خط ایران ـ قسمت اول و دوم
نماینده مجلس آخوندی: ۲۵۰ تا ۳۰۰هزار میلیارد تومان کسری بودجه داریم