نگاهی به سفر آخوند جلاد رئیسی به قم ـ روی خط ایران ـ قسمت اول و دوم
روی خط ایران ـ نگاهی به سفر آخوند جلاد رئیسی به قم ـ قسمت اول ـ ۱۱دی۱۴۰۰
گفتگو با محسن نادی
روز چهارشنبه رئیسی جلاد در یک سفر دو روزه بهقم رفت. اگر چه دستگاه تبلیغاتی رژیم این سفر را سیزدهمین سفر استانی وی عنوان میکند؛ اما آن را نبایستی در عداد و در ادامهٔ زنجیرهٔ سفرهای استانی آخوند رئیسی محسوب کرد. چرا که قم پایتخت دوم رژیم آخوندی محسوب میشود و یکی از پایههای لرزان تخت حکومت خلیفهٔ ارتجاع در قم قرار دارد.
عملاً هم رئیسی عمدهٔ وقت خود را بهدیدار با مراجع قم اختصاص داد و بهنظر میرسد که رایزنی با آنها مأموریت اصلی او در اولین سفرش بهقم در دوران انتصابش بهریاست جمهوری میباشد. آنچه که بهخصوص بهاین سفر معنای خاصی میدهد تقارن آن با دور هشتم مذاکرات وین است که برخی آن را آخرین دور مذاکرات و دور تعیینتکلیف موضوع اتمی رژیم میدانند.
آخوند رجایی، استاد اقتصاد دانشگاه قم در جلسه رسمی مهرههای رژیم با خاندوزی وزیر اقتصاد رئیسی جلاد روز ۱۰دی، در وحشت از وضعیت اقتصادی و تبعات اجتماعی آن گفت:
سیاستهای تضعیف پول ملی، سیاستهای شوکهای عظیم به جامعه اصلا جامعه تحملش را ندارد... مردم یقه من و شما را میگیرند.
وی در بخش دیگری از صحبتهایش خطاب به خاندوزی گفت: این راه مثل روز برای من شفاف مشخصه که این تریلی سرازیر شده به سمت کف دره فقط ما دعا میکنیم هفت تا ملق نزنه صاف ما را ببره قعر پایین.
وی در ادامه در وحشت از خیرش مردم گفت: کشکی که نیست ما یک سیاستی رو اعمال کنیم، مردم بریزن تو خیابونها، حالا ریختن تو خیابونها، دفعه پیش میگفتم شما خودتو رای دادن به سیاست تعامل، این اتفاق افتاد. الان چه بگم، الان میگن تو گفتی بیا به رئیسی رای بده، تو گفتی دولت انقلابی، امید مردم ناامید میشه
آخوند مکارم شیرازی نیز در دیدار با رئیسی گفت: «در سیاست خارجی باید بر مبنای واقعیت عمل کرد نه خوشباوری».
اما فصلمشترک اظهارات مراجع، ابراز وحشت آنها از وضعیت انفجاری جامعه و فقر و فلاکت غیرقابل تحمل مردم بود؛ از جمله:
آخوند نوری همدانی در این باره با اشاره به «گرانیها و محرومیتهای مردم» تأکید کرد: «اولین کار دولت باید ساماندهی وضعیت معیشت مردم باشد».
مکارم شیرازی گفت: «مردم از وضعیت معیشت و کسب و کار ناراضی هستند. باید علت اصلی این نارضایتیها بهدرستی شناسایی و برطرف شود».
روشن است که این هشدارها و ابراز نگرانیها از سوی کسانی بیان میشود که بهاحتیاط و ملاحظه کاری شهرهاند و تازه همین اظهارات هم رتوش شده و بهرسانههای حکومتی راه یافته است
روی خط ایران ـ نگاهی به وضعیت حقوق و دستمزدها در بودجه سال ۱۴۰۱ ـ قسمت دوم
گفتگو با زینت میرهاشمی
مطالب مرتبط
آخرین وضعیت مذاکرات اتمی در وین و چشماندازها ـ روی خط ایران ـ قسمت اول و دوم
رئیسی در وحشت از قیام: بههیچوجه قصد گران کردن بنزین نداریم