دور هشتم مذاکرات وین و مواضع رژیم آخوندی ـ روی خط ایران ـ قسمت اول و دوم
روی خط ایران ـ دور هشتم مذاکرات وین و مواضع رژیم آخوندی ـ قسمت اول ـ ۸دی۱۴۰۰
گفتگو با دکتر منشور وارسته
از روز دوشنبه که دور هشتم مذاکرات وین شروع شد دو فضای متفاوت توسط عوامل رژیم و طرف حسابهای غربی ارائه میشود علت چیست؟
دکتر وارسته: در مقدمه این بحث باید جملهای بگویم که در نظام استبداد آخوندی همواره هدف حفظ قدرت به هر قیمت بوده است. در واقع این رژیم منافع حاکمیت مهمتر از مصالح ملی است به همین دلیل هم تمام انرژی خودش را بر حفظ قدرت ولی فقیه میگذارد.
آنچه ما در مذاکرات برجام شاهد هستیم یک انعکاسی از دکترین واگرایی یا تمامیت خواهی که در نقطه مقابل همگرایی بود که روحانی آنرا دنبال میکرد. با توجه به بحرانهای داخل و خفگی ژئوپلیتیک این رژیم رئیسی تیمش را فرستاده است. نوعی فرار به جلو و تمامیت خواه انتظار دارد که غرب به خواستههایش تن بدهد.
اینها ۴۰سال مماشات غرب را دیدهاند. اما دوران عوض شده و در دوران پساکرونا این سیاستها دیگر جواب نمیدهد و غرب مجبور است در مقابل رژیم صفآرایی کند. کما اینکه شاهد هستیم که بریتانیا و فرانسه و آلمان جلوی تمامیت خواهی رژیم ایستادهاند. و به رژیم میگویند که زمان محدود است ولی رژیم دنبال خرید زمان است.
چنانچه نظام آخوندی بخواهد بهطور جدی گفتگوها را ادامه بدهد و به نتیجه مورد نظرش یعنی لغو تحریمهای هستهیی برسد باید به شرایط طرف مقابل گردن بگذارد.
اخیراً امیر عبداللهیان وزیر خارجه دولت رئیسی مهمترین مسأله را لغو تحریمها دانست و در این رابطه گفت: «برای ما مهمترین مسأله این است که باید در ذیل واژهها و موضوعات به نقطهای برسیم که اولاً نفت ایران به آسانی و بدون هیچ منعی فروخته شود و پول نفت بهصورت ارزی در حسابهای بانکی ایران وارد شود و ما از همه مزایای اقتصادی در برجام پیشبینی شده بتوانیم استفاده کنیم».
این خواست نظام بیانگر شرایط وخیم اقتصادی و نیاز عاجل برای لغو تحریمها است، تا اقتصاد به گل نشسته بتواند نفسی بکشد.
اهمیت لغو تحریمها آنجا ضریب میخورد که اعتراضات مردمی نسبت به شرایط بد معیشتی ادامه دارد طوری که باعث هراس کارشناسان و رسانههای حکومتی شده است.
روی خط ایران ـ وضعیت ایمنی محیط کار در ایران تحت حاکمیت ولایت فقیه ـ قسمت دوم
گفتگو با علی بهروزیان
مطالب مرتبط
اعتراضات دامنهدار اقشار مختلف میهن و خواستههای آنها ـ روی خط ایران ـ قسمت اول و دوم