بررسی اعتراض سراسری معلمان ـ تیک تاک ـ قسمت اول و دوم
تیک تاک ـ بررسی اعتراض سراسری معلمان ـ قسمت اول ـ ۴دی۱۴۰۰
گفتگو با زینت میرهاشمی سردبیر نشریه نبرد خلق و عضو شورای ملی مقاومت ایران
ویژگی تجمع گسترده معلمان شاغل و بازنشسته چیست؟
زینت میرهاشمی: همیشه دوران بیداد نیست که دیکتاتوری برای خودش جولان بدهد. امروزه دوران داد است و آنهم در کف خیابان. جنبش معلمان که از آن صحبت میکنیم، همین خاصیت را دارد. ویژگی هر جنبشی را از روی شعارها و تداوم آن و ابعاد میتوانیم ببینیم و سر آن صحبت کنیم.
اینکه این جنبش چه خواستههایی دارد و چه ارتباطی با سایر اقشار جامعه دارد و چه نقشی در جنبش عمومی ضد دیکتاتوری مردم دارد. اینها خاصیتهای جنبش معلمان است. شعارهایی که جنبش معلمان میدهد علاوه بر اینکه معیشت و مشکلات خودشان شامل اجرا کردن همسان سازی و رتبه بندی حقوقشان است و اینکه دیگر نمیتوانند زیر خط فقر را تحمل کنند، اینها شعارهایی نظیر آموزش رایگان و علیه خصوصی سازی مدارس و علیه تبعیض کودکان در تحصیل و علیه فقر که به همه مردم برمیگردد.
اینها شعارهایی است در حمایت سایر اقشار جامعه و جلب حمایت این اقشار میباشد. آزادی معلم زندانی شعاری است که در تمامی تجمعات آنها داده میشود. انتخاب خیابان چرا؟ یکی از معلمان در سردشت که در اخبار اعتراضات دیدیم، میگوید که ما خیابان را انتخاب کردیم زیرا شما دروغ میگویید.
شعار بیشرف خیلی معنا دارد و مطرح میکنند وقتی که ماموران سرکوبگر حمله میکنند داده میشود که خیلی معنا دارد. این که ما صدای بی صدای کارگران و همه اقشاری که تریبون ندارند و یا داد بزن و حق تو بگیر. در قزوین یکی از معلمان میگفت که اگر ما مظلومان اگر تحمل کنیم ظلمان بر ما ظلم خواهند کرد و صبر ما دیگر تمام شده است.
معلمان قشر آگاه جامع هستند و فرزندان این آب و خاک در زیر دست آنها آموزش میگیرند. یک کشاکشی است بین رژیم و مردم. رژیم میخواهد با آن فرهنگ ارتجاعی کودکان را تربیت کند و حتی در دانشگاه نیز همین قصد را دارد. به همین دلیل هم باید از معلمان حمایت شود. یکی از بازنشستگان شعار جالبی میداد که تنها ره رهایی از سفرههای خالی فریاد در خیابان است.