پیامدهای اقتصادی خشک کردن رودخانهها ـ تیک تاک ـ قسمت اول و دوم
تیک تاک ـ پیامدهای اقتصادی خشک کردن رودخانهها ـ قسمت اول ـ ۶آذر۱۴۰۰
گفتگو با دکتر محمد حسین تسوجی از آمریکا
بازتابهای اقتصادی بحران بیآبی در شهرهای مختلف میهن چیست؟
دکتر تسوجی: اجازه بدهید برای اینکه بحث را باز کنیم یک نگاه اجمالی به کل مسئله بیاندازیم. بعد ببینیم که در کوتاه مدت و بلند مدت چه تاثیری دارد. ایران یک کشور نیمه صحرایی است. با بالا رفتن دمای هوای زمین نیز بارش باران کمتر خواهد شد.
ولی هیچکدام از اینها منشا اصلی بحران آب در ایران نیست. خود وزیر نیروی رژیم می گفت که مشکلات در حوزه آب نتیجه بیبرنامگی است. من میخواهم نتیجه بگیریم که این نتیجه دزدی، غارت، بیکفایتی و چپاولی است که رژیم دارد و مافیایی است که بر اقتصاد ایران حاکم شده است.
خودشان میگویند که دولت تخلفات وزارت نیرو را نادیده گرفته است. باید سوال کرد که این تخلفات چه بوده است. چه کسانی این تخلفات را کرده اند. طرحهای سدسازی در ایران بدون در نظر گرفتن آن بر محیطزیست و کشاورزان و غیره همینطور برای اینکه پروژه اجرایی که برایشان بسیار پول هم دارد صورت میگیرد.
نرخ برداشت آب شیرین در ایران در کل جهان پس از ۵ کشور صنعتی بزرگ جهان، ششم است. ایران تقریبا مثل فرانسه سالانه نزدیک ۵هزار و ۱۰۰ لیتر آب سرانه استفاده میشود. در فرانسه عمده آب برای کشاورزی استفاده میشود. در ایران که آب به کشاورزان نمیرسد چون اعتراضات کشاورزان اصفهان و قبل از آن در خوزستان دیدیم. پس این آب کجا میرود. اینجاست که من میگویم مافیای آب تمام این آب را غارت میکند.
چپاول نهادها و عناصر غارتگر از آب رودخانهها و سایر منابع آبی و تاثیرات مخرب و خانمانسوز آن برای مردم این استانها، آنچنان آشکار است که رسانههای هر دو باند حکومتی ناگزیر به آن اذعان میکنند.
در این استانها بخش زیادی از آب رودخانهها برای تأمین آب صنایع آببر نظیر کارخانههای ذوب آهن، کارخانههای فولادسازی، و پتروشیمی توسط نهادهای غارتگر نظیر سپاه پاسداران و سایر نهادهای وابسته به بیت خامنهای و نهادهای دولتی ربوده میشود.
تیک تاک ـ ادعای مدیریت قیام اصفهان ـ قسمت دوم
گفتگو با رضا هفت برادران