وضعیت رکود اقتصادی و کسری بودجه در رژیم آخوندی ـ تیک تاک ـ قسمت اول و دوم

تیک تاک ـ وضعیت رکود اقتصادی و کسری بودجه در رژیم آخوندی ـ قسمت اول ـ ۵آبان۱۴۰۰

گفتگو با مهدی سامع مسئول کمیسیون صنایع شورای ملی مقاومت ایران

در حالیکه قیمتها روزانه افزایش پیدا می‌کند رئیس کل بانک مرکزی ادعا کرده که اقتصاد رژیم از رکود خارج شده است. آیا این ادعا واقعی است؟

مهدی سامع: این ادعا نه اینکه واقعی نیست بلکه یک دروغ بزرگ است. صرف نظر از اینکه می‌توان به لحاظ تحلیلی این ادعا را رد کرد ولی می‌توان رفت در کوچه و بازار و آثار آنرا دید.

نوشته بودند که قیمت شیر خشک در ارومیه در این ماه ۵۲۰۰ تومان افزایش داشته است. یعنی از ۳۴۰۰۰ تومان به حدود ۴۰۰۰۰ تومان رسیده است. یا در خبرها بود که ۷۰درصد مردم تهران که بیشترین امکانات را دارد زیر خط فقر مسکن هستند.

سید علی مددزاده یکی از مقامات ارشد سازمان برنامه رژیم که از سال۱۳۹۷ به‌عنوان مشاور معاونت اقتصادی سازمان برنامه و بودجه فعالیت می‌کند درباره بحران تورم افسارگسیخته می‌گوید: «اقتصاد ایران در سال۱۴۰۰ بیش از همیشه در معرض خطر رشد نقدینگی و تورم فزاینده قرار دارد. تمایل دولت کنونی به هزینه کرد بیشتر برای به یادگار گذاشتن خاطرات خوب و شیفتگی دولت آینده برای بالا بردن مخارج به‌منظور عمل به وعده‌های بسیار، بزرگ‌ترین تهدید است... مهم‌ترین مسأله کنونی اقتصاد، تورم است... . . وضعیت اقتصاد کشور از نظر کلیاتی چون تحریم و رکود تورمی مانند سال۱۳۹۲ یعنی آغاز دوره فعالیت این دولت است و از منظر شاخصهای اقتصادی و اجتماعی، شرایط به‌مراتب بدتر و وخیم تر»

وی هم‌چنین اعتراف می‌کند که در سال‌های اخیر «حداقل چهار اشتباه استراتژیک صورت گرفت که کاملاً به زیان اقتصاد کشور گردید. پایین نگه‌داشتن نرخ ارز و (دلار ۴۲۰۰تومانی جهانگیری)، بورس‌بازیهای زیان بخش، خروج سرمایه از کشور و کسری بودجه منجر به رشد نقدینگی، که هر کدام ضربات جدی به اقتصاد وارد کردند و ثمره تلخ آن هم تورم شتابان بود».

صحبت از اینکه ۳۰میلیون نفر زیر خط فقر مطلق هستند یعنی که برای نان در مضیقه هستند. خارج از این برای خروج از رکود باید چرخهای تولید و مصرف بالا برود. در تاریخ مواقعی بوده که قحطی بوده است و یک عده‌ای جنس را احتکار می‌کردند.

ولی الان جنس هست ولی خریدار ندارد. مغازه‌های کوچک در حال ورشکستگی هستند. علاوه بر اینکه چرخ تولید باید بگردد، و مصرف بالا برود برای اینکه از رکود خارج شویم این مسئله وابسته است به تحریمها و تحریمها وابسته است به مسئله برجام و چگونگی برخورد با آن.

در حالیکه ارزش پول دارد سقوط می‌کند و در حالیکه نقدینگی با سرعت زیادی بالا می‌رود و در حالیکه کسری بودجه زیادی هست نمی‌شود ادعا کرد که ما از رکود خارج می‌شویم.

آماری که این رئیس بانک مرکزی می‌دهد اینطوری است که می‌گوید ما در فلان موضوع در آن ماه اینقدر رشد داشتیم و الان اینقدر اضافه شده است. روی این آمار به لحاظ کارشناسی تردد وجود دارد و این را واقعی نمی‌دانند.

وقتیکه بطور مشخص رشد نیست وقتیکه چرخ تولید حرکتش متوقف شده یا کند است و چیزی که تولید می‌شود فقط توسط قشر خاصی مصرف می‌شود چنین ادعایی دروغ است.  

تیک تاک ـ بحران بنزین، معنی این همه وحشت ـ قسمت دوم

گفتگو با علیرضا معدنچی

مطالب مرتبط

طرح اینترنت ملی، بستن اینترنت ـ تیک تاک ـ قسمت اول و دوم

افزایش قیمت‌ها و وحشت از اینکه «طاقت جامعه طاق شود»

لطفا به اشتراک بگذارید: