درگذشت میشل توبیانا رئیس افتخاری لیگ حقوق بشر فرانسه ـ تسلیت خانم مریم رجوی

میشل توبیانا رئیس لیگ حقوق‌بشر فرانسه در سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۵روز شنبه ۱۰مهر در سن ۶۹ سالگی درگذشت ـ ۱۲مهر۱۴۰۰

لیگ حقوق‌بشر فرانسه ضمن اعلام این خبر، از توبیانا که به مدت ده سال هم دبیرکل لیگ حقوق‌بشر بود، به‌عنوان «مبارز خستگی ناپذیر حقوق‌بشر در فرانسه و جهان» تجلیل کرد.

میشل توبیانا پس از هانری لوکلرک ریاست لیگ حقوق‌بشر را برعهده گرفت، و دوران ریاست او در لیگ حقوق‌بشر با کودتای ارتجاعی استعماری ۱۷ ژوئن۲۰۰۳ و بند و بست ننگین با دیکتاتوری آخوندی علیه مقاومت ایران و رئیس‌جمهور برگزیده آن، همزمان بود.

توبیانا بلا درنگ و با شجاعت به‌عنوان رئیس لیگ حقوق‌بشر و در کنار دانیل میتران بانوی اول پیشین فرانسه در برابر این بند و بست و توطئه ننگین به پاخاست و با کلماتی رسا و با صراحت لهجه از حقوق پایمال شده مجاهدین و مقاومت عادلانه مردم ایران دفاع کرد.

 

میشل توبیانا در یک کنفرانس مطبوعاتی فوری در مقر لیگ حقوق‌بشر، «خشونت غیرقابل قبول» «در شرایط غیرقابل قبول» و بازداشتهای «برخلاف هر گونه مواضین عمدی حق دفاع» را افشا کرد و گفت که به‌نظر او عملیات۱۷ژوئن «خدمتی است» که دولت وقت پاریس به رژیم تهران کرده است.

وی اضافه کرد «اتهام انجمن بزهکاری برای آماده سازی یک عمل تروریستی» اتهامی که بنا بر آن ۱۷تن از مجاهدین و خانم مریم رجوی تحت بازدداشت قرار گرفته‌اند، «مارک و اتهامی است که در هر جایی از آن استفاده می‌شود».

 

میشل توبیانا در مصاحبه یی در ۲۲ژوئیه نیز در رادیو فرانس کولتور به صراحت اعلام کرد: این جریان یک مسأله ای دیگری را مطرح می‌کند که بسیار وسیعتر است و آن جنایتکار نشان‌دادن یک اپوزیسیون سیاسی است. در ایران یک دیکتاتوری وجود دارد. آیا فقط به‌دلیل این‌که مخالفین چنین رژیمهایی هستیم و از خشونت علیه دولت استفاده میکنیم ،دقت کنید گفتم خشونت علیه دولت و نه افراد غیر نظامی - آیا این یعنی یک عمل تروریستی؟ به‌نظر ما و در تاریخ جهان ، نه و مسلماً نه.

 

توبیانا افزود: ما می‌دانیم که اقدامات صورت گرفته علیه مجاهدین در فرانسه به‌دنبال سفر وزیر امورد خارجه فرانسه به ایران، امضا یک قرارداد توسط توتال و پذیرایی وزیر کشور از مسئولین بلندپایه ایرانی صورت گرفته است. این وقایع پشت سر هم بود و بعد از یک یا دو ماه بعد اقداماتی علیه مجاهدین صورت میگیرد در این جریان سیستم قضایی وسیله ای است برای یک خواست سیاسی. من جرأت نمیکنم کلمه گروگان را بکار بگیرم ولی در هر صورت این کار نوعی اخطار است براینکه آنها را برای کسان دیگر گرفتند ، بله این حتمی است.

موضعگیری های او در رسانه های فرانسه تأثیر عمیقی در افکار عمومی این کشور در برابر شیطان سازی ها و اخبار دروغی که توسط مزدوران و سرانگشتان رژیم پخش می‌شد داشت.

 

از دیگر کارهای به یاد ماندنی و پر تأثیر توبیانا، صدور اطلاعیه ای از طرف لیگ حقوق‌بشر در افشای معامله ننگینی بود که در مذاکرات اتمی رژیم با هیأت اتحادیه اروپا پیرامون پرونده اتمی صورت گرفته بود. در آن مذاکرات نمایندگان رژیم آخوندی پیشنهاد کرده بودند که در صورتی‌که اتحادیه اروپا نام مجاهدین را در لیست سازمانهای تروریستی نگه دارد، آنها حاضرند که امتیازاتی در زمینه غنی سازی اورانیوم به غرب بدهند.

 

کنفرانس مطبوعاتی ۱۷ژوئن۲۰۰۴-توبیانا

لیگ حقوق‌بشر فرانسه- ۲۸خرداد ۱۳۸۳

من می‌خواهم در این‌جا بگویم که دولت ایران را مانند دولتهای دیگر، یعنی یک دولت دموکراتیک تلقی‌کردن، رویکردی به‌طور خاص وخامت‌بار است که در اذهان رهبران کنونی فرانسه وجود دارد.

از طرف دیگر دولت ایران به‌دنبال توزیع احکام جلب بین‌المللی بوده است… این نیز جای سؤال دارد که چگونه انترپل این را مشروع تلقی می‌کند که احکام جلب یک رژیم دیکتاتوری و یک کشور غیردموکراتیک را توزیع کند. کشوری که خودش تروریسم دولتی اعمال می‌کند. دولتی که تلی از مدارک مختلف تبلیغاتی توسط سفارت ایران در فرانسه پخش می‌کند، و این‌گونه اعمالش هیچ‌گونه تأثیری در موضع ما مبنی بر رد اصولی این قبیل لیستهای تروریستی و ثبت کردن نام سازمانهای مخالف ایرانی بر این لیستها نمی‌تواند داشته باشد.

 

بیانیه شورای ملی مقاومت - ۳۰تیر ۱۳۸۳

رژیم آخوندها، که از به انحراف کشاندن سرویسها و سیاستگذاران غربی در مسألهٴ عراق منافع کلان برده بود، در سال گذشته کوشید که بر همین سیاق، با نفوذ دادن مأموران خود با ماسکهای مختلف، با نشر اطلاعات غلط و با کارزار شیطانسازی از مقاومت، توطئه خود را به‌ثمر بنشاند:

کانالهای مذاکره مستقیم با آمریکا به‌کار گرفته شدند، حسب‌المعمول انگلستان نقش واسطه را ایفا کرد. تبلیغات آخوندی علیه مقاومت ایران به منتهی درجه رسید و همزمان آخوندها، پولهای کلانی برای انتشار صدها گزارش مجعول و مقاله و کتاب و نشریه علیه مجاهدین خرج کردند. آن‌قدر که نایب‌رئیس فدراسیون بینالمللی حقوق‌بشر و رئیس جامعهٔ حقوق‌بشر فرانسه، رژیم آخوندها را دولتی توصیف کرد که علیه مجاهدین «تلی از مدارک مختلف تبلیغاتی توسط سفارت ایران در فرانسه پخش می‌کند».

اعمال فشار، گروکشی، باج‌دهی، رشوه‌پردازی، صحنه‌سازی و زد و بند، با بهکارگیری همهٔ شیوه‌ها و ابزارهای سیاسی، دیپلوماتیک، تبلیغاتی، مذهبی و تروریستی به‌ویژه در عراق بالا گرفت

 

از بیانیه شورا مرداد۸۴

 

در محکومیت این معاملهٔ ننگین، فدراسیون بین‌المللی حقوق‌بشر، لیگ حقوق‌بشر فرانسه و جامعهٔ دفاع از حقوق‌بشر در ایران در روز ۷آبان (۲۸اکتبر۲۰۰۴‌) به انتشار بیانیه‌یی در پاریس با عنوان «ایران ـ مذاکرات اتمی ـ یک معاملهٔ غیر‌قابل‌قبول» مبادرت کردند.

این بیانیه که سندی روشن و ماندگار در محکومیت این معامله ننگین است و تاکنون ازسوی برجسته‌ترین حقوقدانان و شخصیتهای سیاسی و اجتماعی در اروپا مورد تأیید قرار گرفته، به شرح زیر است:

«فدراسیون بین‌المللی حقوق‌بشر و انجمن‌های وابسته به‌آن، لیگ حقوق‌بشر و جامعهٔ دفاع از حقوق‌بشر در ایران، با قرائت یک خبر خبرگزاری فرانسه به‌تاریخ ۲۱‌اکتبر ۲۰۰۴، که هرگز تکذیب نشده، و بر‌اساس آن فرانسه و دو کشور دیگر اتحادیة اروپا به‌دولت ایران پیشنهاد می‌دهند که در ازای اتخاذ تدابیر مختلف برای محدود‌کردن برنامهٔ هسته‌یی خود، سرکوبی تروریسم را «در احترام به‌قوانین طرفین» پیگیری نموده و سازمان مجاهدین خلق ایران را در لیست سازمانهای تروریستی نگه دارند، ابراز شگفتی می‌نمایند.

ضمن تأکید مجدد بر ضرورت جلوگیری، در هر‌کجا، از گسترش سلاحهای کشتار‌جمعی، اعلام می‌کنیم که چنین معامله‌یی بیانگر تحقیر تمامی پرنسیپهای حقوق بین‌الملل است. “ احترام گذاشتن“ به‌قوانین دولت ایران، یعنی، از جمله، رضایت دادن به فقدان دموکراسی، دستگیریهای خودسرانه، بستن روزنامه‌ها، حکم اعدام یا شکنجه، که به‌صورت قاعده در آمده است.

طراحان این پیشنهاد، با مبادله نمودن حفظ یک سازمان ـ مستقل از هر قضاوتی که در مورد آن وجود داشته باشدـ در لیست سازمانهای تروریستی، در ازای یک تحول سیاست هسته‌یی ایران، ثابت می‌کنند که این لیست دارای خصلتی خودسرانه بوده و صرفاً از تصمیم سیاسی دولتها ناشی می‌شود.

فدراسیون بین‌المللی حقوق‌بشر، لیگ حقوق‌بشر و جامعه دفاع از حقوق‌بشر در ایران، متذکر می‌شوند که مبارزه ضروری علیه تروریسم نمی‌بایستی به‌اعتبار بخشیدن به‌رژیمهایی منتهی شود که حقوق‌بشر را زیر‌پا می‌گذارند، هم‌چنان‌که نبایستی مقرراتی استثنایی وضع کنند که آزادیهای فردی و جمعی را نقض نماید».

خانم مریم رجوی: با تسلیتهای صمیمانه به‌مناسبت فوت دوست عزیز و دیرینه‌مان میشل توبیانا، رئیس افتخاری لیگ حقوق بشر. تلاشهای او برای مقاومت ایران و حقوق‌بشر در ایران تا ابد در قلب تمامی کسانی که برای آزادی مبارزه می‌کنند ثبت خواهد شد.

لطفا به اشتراک بگذارید: