سناتور داگ جونز در کنفرانس واشینگتن همزمان با اجلاس مجمع عمومی ملل متحد

 همزمان با اجلاس مجمع عمومی ملل متحد ،کنفرانس واشینگتن  - ۳۱شهریور۱۴۰۰ 

سخنان سناتور داگ جونز

متشکرم، خیلی از شما متشکرم به‌خاطر دعوت از من برای سخنرانی در این‌جا. من بسیار مفتخرم که در این برنامه شرکت می‌کنم ویکبار دیگر در این برنامه با شما و در کنار مردم ایران خواهان ایرانی دموکراتیک و مبتنی بر جدایی دین از دولت، یک جمهوری غیراتمی در ایران هستم. خواستهای بر اساس پایهای ترین حقوق‌بشر برای مردم ایران و بازخواست از رژیم ایران به‌خاطر نقض حقوق‌بشر و حمایتش از تروریسم.

هم‌چنانکه در گردهمایی جهانی گفتم، آن کنفرانس در مقطع زمانی بسیار خوبی برگزار شد. چرا که دموکراسی در سراسر جهان تحت فشار است. رژیمهای دیکتاتور در حال پاگرفتن هستند. درست مثل همان زمان، این کنفرانس نیز در زمان بسیار مهمی برگزار میشود. یعنی درست زمانی که مجمع عمومی ملل‌متحد در نیویورک تشکیل جلسه میدهد. و رئیس‌جمهور جدید رژیم ایران قرار است بجای حضور فیزیکی، به‌طور مجازی برای مجمع عمومی سخنرانی کند. خدا را شکر که به آمریکا نمیآید. زمان این کنفرانس مهم است، چرا که منعکس کننده فشارهای مستمر برای دموکراسی، آزادی و عدالت است، چیزی که نشان و نماد اصلی این سازمان است.

شما این فریاد و این فشار مستمر را مستقیماً به سازمان ملل منتقل می‌کنید که مطرح کردن ایران به‌عنوان یک قدرت جهانی فریبی بیش نیست.

بسیار روشن است که کسانی که قدرت را در ایران به‌دست گرفته‌اند، به‌خاطر حمایت مردم ایران از آنها نیست، بلکه به‌خاطر سرکوب دگراندیشان و گرفتن دغلکارانه اهرمهای دولت است. این دغلکاری به‌طور کامل طی سال گذشته به نمایش گذاشته شد، آن هم در انتخاب رئیسی به‌عنوان رئیس‌جمهور رژیم ایران. با این کنفرانس، شما این صدا و فریاد را به گوش سازمان ملل و قدرتهای جهانی می‌رسانید که بدانند با اجازه دادن به رئیسی برای سخنرانی در صحنه بین‌المللی، سازمان ملل چشمهای خود را بر سه دهه شواهد و اسنادی می‌بندد که نشان می‌دهند رئیسی چگونه با سرکوب و بی‌عدالتی و اعدام هزاران مخالف سیاسی در قتل‌عام سال۱۳۶۷ (۱۹۸۸) به قدرت رسیده. اخیراً خواندم که نکات اصلی که رئیسی قرار است در سازمان ملل مطرح کند، روی چیزهای ظاهراً خوبی متمرکز است. چیزهایی مثل عدالت، آزادی و خاتمه فساد. اما همه ما می‌دانیم عمل بسیار گویاتر از حرف است. عدالت و آزادی مطمئناً چیزهایی نیستند که مردم ایران تابه‌حال در دستان فاسد و خونین دیکتاتوری مذهبی تجربه کرده باشند. رژیم دیکتاتوری که بی‌لیاقتی اقتصادیش و چپاولهایی که از ثروت مردم ایران کرده، ۸۹درصد جمعیت را به سمت فقر کشانده. این رژیم به سرکوبی مردم از طریق زندانی کردن و اعدام ادامه می‌دهد. معنی عدالت و آزادی این نیست. با انتصاب رئیسی در یک پست بالا و تأیید او در دولتی که کارنامه تروریستی‌اش با خود رئیسی همخوانی دارد، به‌هیچ‌وجه نمی‌توان گفت که وی جلودار تغییر در ایران است. بسیاری از اعضای کابینه‌اش مانند خودش، تحت تحریمهای آمریکا و اروپا هستند. یکی از آنها متهم به جنایت است و به‌خاطر دست داشتن در بمب‌گذاری سال۱۹۹۴ در بوئنوس آیرس که منجر به کشته شدن ۸۵نفر شد، از طرف انترپل دارای یک حکم جلب بسیار مهم است. صریح بگویم، اگر‌چه او فعلاً به‌عنوان رئیس‌جمهور ایران معرفی شده، اما به‌نظر من سازمان ملل بایستی برای پیگرد او فراخوان بدهد و یا لا اقل بجای این‌که یک تریبون بین‌المللی را در اختیار او بگذارد تا ادای مسخره مشروعیت در بیاورد، دستور یک تحقیق مستقل بینالمللی را در مورد اتهاماتی مبنی بر حکم دولتی برای اعدام هزاران زندانی سیاسی در سال۶۷ (۱۹۸۸) و بعد از آن صادر کند، آن هم با توجه به نقشی که رئیسی در آن اعدامها داشته.

می‌دانید، فراخوان برای یک تحقیق بین‌المللی هر سال افزایش می‌یابد، از کارشناسان سازمان ملل گرفته تا عفو بین‌الملل.

همین تابستان گذشته درست همزمان با شب انتخاب از پیش تعیین شده رئیسی ، گزارش شد که گورهای دسته‌جمعی همه از بین رفته‌اند. اقدامی مخفیانه برای سفیدکاری جنایات و پوشاندن نگرانیها در مورد قتل‌عامهای سال۶۷. بازرس حقوق‌بشر سازمان ملل برای یک تحقیق مستقل فراخوان داده است، با توجه به این‌که طی سالیان او بسیاری از اسناد و شواهد را جمعآوری کرده و آماده است تا آنها را به شورای حقوق‌بشر ملل‌متحد به‌منظور یک تحقیق بی‌طرفانه تحویل دهد. فشار برای عدالت و بازخواست از رژیم ایران هر روز قویتر و بلندتر میشود. به‌نظر من سازمان ملل بجای این‌که به رئیسی اجازه سخنرانی بدهد، شاید بهتر باشد بگذارند او در یک صفحه بزرگ نمایش، مانند همین که این‌جاست، ظاهر شود و بجای سخنرانی او، سازمان ملل به جهان اعلام کند در نظر دارد تحقیقاتش را شروع کند و از دولت ایران میخواهند کاملا با آنها همکاری کند تا این افراد را به پای میز عدالت بکشانند.

خانمها، آقایان، شما میدانید، پاسخگویی و بازخواست اولین و شاید مهمترین گام در زمینه دموکراسی برای ایران است.

و ما امروز این صدا را در تمام جهان، و به‌خصوص از آلبانی میشنویم.

مثل روز روشن است که رژیم تهران اشرف۳ را نقطه امید مردم برای تغییر رژیم در ایران میداند. این مزدوران عملیاتی ایران بودند که توسط دولت آلبانی در پروسه یک توطئه تروریستی خنثی شده در ماه مارس ۲۰۱۸ دستگیر شدند. سفیر رژیم که یک عنصر ارشد وزارت اطلاعات و امنیت رژیم بود به همراه چند تن دیگر از به‌اصطلاح کارمندان سفارتاز آنجا اخراج شدند. به‌خاطر نقش برجسته رهبری کنندهای که این ۱۰۰۰زن در اشرف۳ دارند و امیدی که برای زنان ایران ساطع میکنند، هم‌چنین به‌خاطر وجود صدها تن از شاهدان زنده جنایات این رژیم در اشرف، تمرکز رژیم تهران روی حذف فیزیکی ساکنان اشرف۳ است، در عین حال که با تبلیغات گسترده مشغول شیطانسازی علیه آنهاست. ما امروز در این‌جا اجازه تحقق چنین چیزی را نمیدهیم. ما امروز هم‌چنان همان خروش و فشار برای حقیقت و عدالت را ادامه میدهیم. و به‌عنوان یک جمله معترضه میخواهم اضافه کنم با توجه به رخدادهای اخیر در خاورمیانه، باید هم‌چنین به‌خاطر داشت که زنانی که در اشرف۳ هستند، نه تنها امیدی برای زنان ایران، بلکه نقطه الهام و امیدی برای همه زنان خاورمیانه و به‌طور خاص زنان افغانستان هستند.

اما هم‌چنانکه قبلاً هم گفتهام تغییر در ایران رخ نمیدهد و نباید رخ بدهد، صرفاً به‌خاطر این‌که کشورهای دیگر از جمله آمریکا خواهان آن هستند. تغییر بایستی با شما و مردم ایران به‌وجود بیاید و به‌وجود خواهد آمد. با استمرار همین فشارها و خروشها برای آزادی و دموکراسی. شما و ساکنان اشرف۳، منبع و ابزار واقعی این تغییر هستید. شما امید برای تغییر هستید. اکنون طرح برای ایجاد تغییر و آلترناتیو این دیکتاتوری موجود است. خانم رجوی برنامه ۱۰ مادهای خود برای ایران آینده را که به حق جهانی رأی دادن فرا میخواند، ارائه کرده است. انتخابات آزاد و اقتصاد آزاد. این برنامه خواهان جدایی دین از دولت است. برابری جنسی، مذهبی و قومی و سیاست خارجی بر مبنای همزیستی مسالمت‌آمیز و یک ایران غیراتمی. مردم ایران سالهای سال و برای چندمین بار باز هم نشان میدهند که آماده هر گونه فداکاری برای آزادی هستند. اما تغییر از درون تغییر و به‌صورت پایدار به آسانی و سریع به‌دست نمیآید. چنین تغییری تنها از درون عزمهای راسخ و پایدار، احساس مسئولیت مستمر و فداکاری ماندگار به‌دست میآید. این ویژگیهای همه ایرانیان آزادیخواه است. هرگز دست از خواسته خود برای آزادی بر ندارید، هرگز امید را از دست ندهید. این خروش و این فشار را برای ایرانی آزاد ادامه دهید. بدانید که تک‌تک و فرد فرد شما و هر کدام از ساکنان اشرف و بقیه در سراسر جهان، صدای اصلی عدالت برای ایران هستید. بسیار متشکرم. از بودن با شما بسیار مفتخرم.

مطالب مرتبط

منتخب کنفرانس در واشینگتن با حضور شخصیتهای برجسته سیاسی همزمان با اجلاس مجمع عمومی

کنفرانس در واشنگتن با حضور شخصیتهای برجسته سیاسی همزمان با اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل و سخنان ابراهیم رئیسی جلاد۶۷

 

لطفا به اشتراک بگذارید: