کابینه آخوند رئیسی در بن‌بستهای بیشتر ـ روی خط ایران ـ قسمت اول و دوم

روی خط ایران ـ کابینه آخوند رئیسی در بن‌بستهای بیشتر ـ قسمت اول ـ ۱۷شهریور۱۴۰۰

گفتگو با خسرو شکراللهی

یک ماه است که آخوند رئیسی زمام دولت نظام آخوندی را بدست گرفته است. آخوند رئیسی چه خطی پیش می‌برد؟ آیا می‌تواند کاری جلوی بحرانها انجام دهند؟

خسرو شکراللهی: بله می‌توان در همین یک ماه فهمید که آیا می‌تواند کاری بکند یا نه؟ دو شاخص برای آن دارم. یکی همین کابینه‌ای بود که معرفی کرد. مجلس یکدست از این کابینه حمایت کرد. این کابینه تشکیل شده از فرمانده‌هان سپاه، مهره‌های اطلاعاتی نظام. 

۴ نفر از وزرا پیشاپیش در لیست تحریمهای آمریکا و اتحادیه اروپا قرار داشتند. نیمی از کابینه در زمان احمدی نژاد وزیر بودند. معاون اول آخوند رئیسی از جمله مدیرانی بودند که توسط خود خامنه‌ای انتخاب شده بودند.

یک ترکیپ از عناصر سرکوب و چپاول در این کابینه جمع شده‌اند. شاخص دوم کارهای کرده و نکرده رئیسی است. در این یک ماه فاجعه کرونا سیاه ترین روزهای وطن ما را تحت حاکمیت نظام آخوندی رقم زده است. تقریبا روزانه ۲۰۰۰ فوتی داریم.

از طرف دیگر رئیسی فقط ادعا می‌کند. یکی از روزنامه‌های نظام ادعاهای آخوند رئیسی را لیست کرده بود که تقریبا ۵۰ مورد می‌شد. هیچ برنامه اقتصادی برای حل بحرانهایی نظیر فقر، کاهش ارزش پول ملی یا هیچ اقدامی برای حل بحرانهایی نظیر محیط زیست و غیره نکرده‌اند.

در عوض ادعاهایی نظیر ساختن یک میلیون مسکن در هر سال یعنی ۴میلیون مسکن در ۴ سال. بدون اینکه مشخص کنند که منابع مالی آن از کجا می‌آید. الان تق این ادعاها دارد در می‌آید.

ضمنا عناصری که رئیسی به‌عنوان کارچرخان اقتصاد کشور معرفی کرده، فاقد معلومات و سواد لازم هستند و هماهنگ‌کننده آنها پاسدار محسن رضایی است که زیرآب سوادش در مناظره تلویزیونی زده شد.

همتی در جریان مناظره خطاب به او گفت: «جناب آقای رضایی! شما می‌گویید من اقتصاددان هستم، من که می‌دانم چطور اقتصاد خواندید. من از نحوه اخذ مدرک شما خبر دارم. استادهای دانشگاه را مجبور می‌کردید بیایند دفتر شما از شما امتحان بگیرند. درخواست کردید که وارد گروه دانشکده اقتصاد شوید که با اکثریت قاطع رد شد» 

عناصر پاسدار و بسیجی نظیر احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد و دارایی، حجت‌الله عبدالملکی، وزیر کار و رضا فاطمی امین، وزیر صنعت، معدن و تجارت هستند، که حرفه و نقطه مشترکشان رانت‌خواری، فساد مالی و سرکوب مردم بوده است.

موضوع دیگری که به‌اصطلاح تحقق آن مد نظر دولت رئیسی و برگرفته از رهنمودها و شعارهای پوشالی خامنه‌ای است موضوعاتی نظیر خود کافی، اقتصاد مقاومتی، نگاه به درون و سایر لاطائلاتی است که خامنه‌ای طی سالهای گذشته به‌عنوان شعار اقتصادی سال مطرح کرده است.

روی خط ایران ـ گسترش هر چه بیشتر فقر  ـ قسمت دوم

گفتگو با فربد رضانیا

مطالب مرتبط

اهمیت گزارش دبیرکل ملل‌متحد علیه نقض حقوق‌بشر در ایران ـ روی خط ایران ـ قسمت اول و دوم

بن‌بست اقتصادی و «لاطائلات» خامنه‌ای و رئیسی

لطفا به اشتراک بگذارید: