نگاهی به سیاستهای کابینه آخوند رئیسی در زمینه‌های مختلف ـ روی خط ایران ـ قسمت اول و دوم

روی خط ایران ـ نگاهی به سیاستهای کابینه آخوند رئیسی در زمینه‌های مختلف ـ قسمت اول ـ ۱۲شهریور۱۴۰۰

گفتگو با اسحاق علی‌نژاد

الان چند ماه است که مذاکرات اتمی رژیم با طرف حسابهای برجام متوقف شده است. با سرکار آمدن آخوند رئیسی سمت و سوی مذاکرات وین به چه صورت خواهد بود؟

اسحاق علی‌نژاد: البته مذاکرات برجام را نه آخوند رئیسی و نه وزیر خارجه او امیر عبداللهیان بلکه خود خامنه‌ای و شورای عالی امنیت او مشخص می‌کنند. اما در همین فاصله که این دولت سر کار آمده است، رژیم سه پیام منفی در رابطه با برجام و گفتگوها داده است.

پیام اول قرار بود در شهریور مذاکرات از سر گرفته شود. اما امیر عبداللهیان، وزیر خارجه رئیسی جلاد نیز در تلویزیون حکومتی در مورد دور بعدی مذاکرات وین گفت، شروع مذاکرات تا دو سه ماه دیگر طول می‌کشد.

«مجری: فقط این مشخص هست که دور بعدی برگزار میشه یا نه؟ که تاریخ زمانی مشخص نیست؟

امیر عبداللهیان: ببینید طرف مقابل خودش هم این درک را دارد که بالاخره یک پروسه دو سه ماهه‌ای زمان می‌برد که دولت جدید مستقر بشه، بتواند برنامه‌ریزی بکند، برای هر گونه تصمیمی که می‌خواهد در این رابطه بگیرد. ولی البته حتماً این موضوع یکی از موضوعاتی است که در دستور کار دستگاه سیاست خارجی و در دستور کار دولت قرار دارد».

این باعث شد که طرفهای غربی به رژیم هشدار بدهند. فرانسه و آلمان به حکومت آخوندی هشدار دادند فعالیت‌های تولید فلز اورانیوم و غنی‌سازی ۶۰درصد را متوقف کند و تأکید کردند که پنجره مذاکرات وین به‌طور نامحدود بازنخواهد بود.

رویترز ۱۰شهریور گزارش داد: فرانسه، آلمان و انگلستان به‌دنبال گزارشهای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تأیید کردند رژیم ایران برای اولین بار فلز اورانیوم غنی شده تا۲۰٪ را تولید کرده و ظرفیت تولید اورانیوم غنی شده را به ۶۰٪ رسانده است.

وزارت‌خارجه فرانسه خبر داد که ژان ایو لودریان وزیر خارجه این کشور در تماس تلفنی با وزیر خارجه رژیم ضمن ابراز نگرانی از کلیه فعالیت‌های هسته‌یی این رژیم در نقض برجام تأکید کرد که رژیم فوراً به مذاکرات هسته‌یی وین برگردد.

وزارت‌خارجه آلمان نیز به رژیم هشدار داد که پنجره زمانی برای مذاکرات وین به‌طور نامحدود باز نخواهد ماند.

خطیب‌زاده، سخنگوی وزرات خارجهٔ رژیم لحظاتی پیش بر مواضع قبلی رژیم در مورد بازگشت به برجام تأکید کرد و گفت ما فقط برجام ۲۰۱۵ را قبول داریم.

لازم به یادآوریست آمریکا و کشورهای اروپایی بارها تأکید کرده‌اند تنها در صورتی حاضر به لغو تحریم‌های برجامی هستند که رژیم علاوه بر محدودیت‌های توافق ۲۰۱۵ محدودیت‌های جدیدی مانند دست کشیدن از برنامهٔ موشکی، دخالت‌های منطقه‌یی را هم بپذیرد و به طولانی و شدیدتر شدن محدودیت‌های هسته‌یی تن دهد

روی خط ایران ـ فقر گسترده‌تر ارمغان رئیسی جلاد  ـ قسمت دوم

گفتگو با بهروز پرتوی و شیرین نریمان

مطالب مرتبط

تقلای خامنه‌ای در باتلاق برای فرار از عواقب تحریم واکسن ـ روی خط ایران ـ قسمت اول و دوم

سخنگوی وزارت‌خارجهٔ رژیم و اذعان به بن‌بست مذاکرات وین

لطفا به اشتراک بگذارید: