۲۰۲۱سفیر رابرت جوزف معاون پیشین وزیر امور خارجه آمریکا در گردهمایی جهانی ایران آزاد

سفیر رابرت جوزف : باید جلوی دستیابی آخوندها را به‌تسلیحات اتمی بگیریم؛ اما بهترین مسیر برای آن اعمال فشار واقعی است ـ ۲۷تیر۱۴۰۰


ممنونم و روز به‌خیر. به‌واقع یک افتخار است که با شما باشم و با افتخار در کنارتان بایستم در آرمان یک ایران آزاد.

ما شاهد پایان دیکتاتوری دینی و شروع دورانی جدید هستیم، دورانی که همان‌طور که خانم رجوی گفتند، دوران آزادی، دموکراسی و برابری است.

دورانی که در آن همة مردم ایران می‌توانند توانمندی واقعی‌شان را بارز کنند و شکوفایی و انسانیتی را که تجسم این ملت عظیم یعنی ایران است برقرار سازند.

دو روز دیگر روز باستیل است که به‌عنوان روز رهایی از استبداد جشن گرفته می‌شود.

برای کسانی که برای یک ایران آزاد فدا کرده‌اند، روز باستل شما دارد طلوع می‌کند.

هر سال، ما به‌بزرگداشت بهایی که داده‌اید و این مبارزة تاریخی می‌پردازیم که مقاومت برای آن بهای عظیمی پرداخته و واحد سنجش آن جان‌های دهها هزار شهید است.

فداکاری آنها بی‌هوده نخواهد بود. فداکاری آنها همواره مثل بامداد امروز گرامی داشته خواهد شد.

امروز استیصال آخوندها آشکار است. می‌توانیم آن‌را در فراخوان‌ها از سراسر ایران ببینیم، برای پایان‌دادن به‌این رژیم نابردبار و فاسد.

مردم ایران به‌پا می‌خیزند؛ آنها دیگر به‌تنگ آمده‌اند. آنها شاهد بوده‌اند که کشور عزیزشان به‌زندانی برای کسانی که در داخل هستند تبدیل شده و در خارج هم (حکومت آن) طرد شده است.

اما پاسخ رژیم، نه رفرم بلکه سرکوب بیشتر بوده و این فقط قطعیت نابودی آن‌را تسریع می‌کند. گزینش رئیسی به‌عنوان رئیس‌جمهور بازتابی از ورشکستگی اخلاقی آخوندهاست.

رئیسی یک قاتل کشتار جمعی ثبت‌شده است و همان‌طور که نخست‌وزیر اسلوونی در این کنفرانس گفت، باید به‌خاطر نقشش در قتل‌عام۱۳۶۷ مورد تحقیق قرار گیرد.

او باید مورد حسابرسی قرار گیرد، به‌خاطر یک جنایت واقعی علیه بشریت.

گزینش رئیسی هم‌چنین نشان‌دهندة ضعف سران رژیم و قبل از هر چیز، ترس آنها از فراخوان مردم به‌عدالت است.

و از میان تمام چیزهایی که از آن می‌ترسند، بیشترین ترسشان از شماست. می‌دانند که شما هرگز تسلیم نخواهید شد، می‌دانند که هرگز کوتاه نخواهید آمد، می‌دانند که جنبش تحت رهبری خانم رجوی یک آلترناتیو دموکراتیک را ارائه می‌دهد و اسباب‌کار را برای فنای آنها فراهم می‌کند و به‌قول رونالد ریگان آنها «به‌زباله‌دان تاریخ» خواهند افتاد.

باید بگذاریم مردم ایران خودشان مسیر خود را تعیین کنند. اگر چنین کنیم، آنها زنجیرها و یوغ دیکتاتوری را در هم می‌شکنند و یک آیندة جدید دموکراتیک را ترسیم می‌کنند.

برای کشور من و دیگران، قانون اول باید این باشد که آسیبی وارد نکنند. اقداماتی اتخاذ نکنید که عمر رژیمی را دراز کند که در تاریخ به‌عنوان تمامیت شر ثبت خواهد شد. ما باید برای حقوق‌بشر و کرامت انسانی بایستیم، باید به‌وعده‌هایمان پایبند باشیم.

نباید اشتباهات سال۲۰۱۵ را تکرار کنیم، وقتی که به‌رژیم میلیاردها و میلیاردها دلار داده شد و آن‌گاه از آن برای حمایت از تروریست‌های نیابتی استفاده کردند تا آنها مرتکب اعمال تروریسم حکومتی شوند و صدها و هزاران تن را در سوریه و سراسر منطقه به‌قتل برسانند و زرادخانة موشکی و سایر تسلیحاتشان را گسترش بدهند.

درس روشنی که گرفته‌ایم این است که چشم‌اندازی از میانه‌روی وجود ندارد، البته این همواره یک امید واهی از سوی کسانی بوده که طرفدار توافق اتمی بودند. این امید چیزی بیش از یک خیال باطل نبوده و نیست. خودفریبی است که باور کنیم، رژیمی که رئیسی را به‌عنوان رئیس‌جمهور منصوب می‌کند، بتواند هرگز دست به‌اصلاح بزند. دیگر نباید منبعی در اختیار این رژیم قرار گیرد.

نباید به‌دیو خوراک رساند. وقتی مردم ایران بر آخوندها غلبه کنند، رژیم به‌سرعت خواهد رفت، مثل چائوشسکو در رومانی، و هم‌چنان‌که آخوندها خیلی خوب می‌دانند، مثل سرنوشت شاه. تناقضی بین ایستادن برای حقوق‌بشر و تلاش برای رسیدن به‌یک ایران غیر اتمی وجود ندارد. بگذارید خیلی کوتاه، به ۳درس از دورانم در پهنة منع تکثیر اشاره کنم.

اول: سال‌ها پیش، من نتیجه‌گیری کردم که تا وقتی این رژیم وجود داشته باشد، به‌پیشبرد برنامة اتمی ادامه خواهد داد، همان‌طور که مکرراً آن‌را نشان داده است. این یک استدلال رایج اما غلط است که می‌گویند، جلوگیری از دستیابی رژیم به‌سلاح اتمی با بازگشت به‌برجام، باید اولویت اصلی باشد. در واقع، منابعی که در این صورت به‌رژیم سرازیر می‌شود، عمر آن‌را طولانی‌تر می‌کند، سرکوب مردم ایران را طولانی‌تر می‌کند و خود‌ِ تهدید اتمی را هم طولانی‌تر می‌کند.

دوم: این رژیم بر سر هر توافقی که کرده، تقلب کرده است؛ شامل ان.پی.تی.، توافق‌های پادمان، پروتکل الحاقی و برجام، حتی قبل از خروج آمریکا؛ و هرگز بر سر تسلیحات‌سازی حقیقت را نگفته و جلوی بازرسان آژانس را از (بازرسی) تأسیسات مشکوک گرفته است. طبق قائدة عقل سلیم، چه کسی می‌تواند باور کند که این رژیم همین الآن هم یک برنامة مخفی ندارد؟ برنامه‌یی که ۴۰سال آن‌را حفظ کرده. چه کسی یک توافق دیگر را با طرفی امضا می‌کند که تقلب در دی.ان.ای. او است.

و سوم: این رژیم فقط چند گام با تسلیحات اتمی فاصله دارد. این امر واضحی است به‌خاطر غنی‌سازی ۶۰درصدی آنها، چرخش سانتریفیوژهای پیشرفته‌اش، ساخت فلز اورانیوم و تداوم سنگ‌اندازی آنها در مقابل بازرسی‌ها و تسلیحات‌سازی.

برجام چیزی جز یک شبه‌دارو با هدف درمان سرطان نیست. به‌عنوان یک نوش‌دارو آن‌را قالب کردند، اما فقط یک احساس رضایت غلط ایجاد کرد. بازگشت به‌آن همان مضححه را استمرار می‌دهد که با این ادعای مسخره آشکار شد که این فقط گام اول است و گام‌های بعدی را در پی خواهد شد، برای محدود کردن برنامة موشکی رژیم ایران، اعمال تروریستی آن، تجاوزاتش در منطقه و شاید واهی‌تر از همه پاسخ‌دادن به‌سرکوب داخلی رژیم.

سناتور لیبرمن به‌درستی گفت که فقط یک راه‌حل وجود دارد و این راه‌حل تغییر رژیم است. طبعاً که باید جلوی دستیابی آخوندها را به‌تسلیحات اتمی بگیریم؛ اما بهترین مسیر برای آن اعمال فشار واقعی است و این‌که بگذاریم مردم بر این دیکتاتوری غلبه کنند.

برنامة ۱۰ماده‌یی شورای ملی مقاومت ایران و مقاومت سازمان‌یافته در داخل و خارج ایران تحت رهبری خانم رجوی، دیدگاه و ابزار کار لازمی را که در پی آن هستیم، برای تحقق یک ایران آزاد و دموکراتیک فراهم می‌کنند. از شما بسیار متشکرم.

مطالب مرتبط


سناتور جین شهین عضو ارشد کمیته‌های روابط خارجی در گردهمایی جهانی ایران آزاد ۲۰۲۱

سخنرانی‌های گردهمایی جهانی ایران آزاد (قسمت دوم)

 
لطفا به اشتراک بگذارید: