اودرونیوس آزوبالیس وزیر خارجه لیتوانی (۲۰۱۲) در گردهمایی جهانی ایران آزاد

او درونیوس آزوبالیس- وزیر خارجهٔ لیتوانی (۲۰۱۲) -۲۴تیر۱۴۰۰


عصر همگی بخیر. دوستان گرامی، مبارزان آزادی ایرانی عزیز، به‌خصوص کسانی که از داخل ایران صحبت می‌کنند. می‌دانم که این کار مستلزم شجاعت بسیار و ریسک‌پذیری عظیم است. نکات بسیاری امروز دربارهٔ وضعیت ایران گفته شد و نمی‌خواهم نکات را در مورد شخصی تکرار کنم که به‌عنوان رئیس‌جمهور منصوب شده و دست‌اندرکار یک جنایت بسیار جدی علیه بشریت بوده است. می‌خواهم دربارهٔ رویکردهایی که در قبال وقایع ایران در اروپا هست صحبت کنم. امروز ما نکاتی را دربارهٔ این احتمال می‌شنویم که تحریم‌های ایالات متحده به‌عنوان بخشی از احیای توافق اتمی رفع شود.


به‌خوبی می‌توانیم تصور کنیم که چه‌قدر برای رژیم آخوندها وسوسه‌انگیز خواهد بود که از درآمد نفت برای تأمین بودجهٔ اهداف اقتصادی و نظامی‌اش استفاده کند و به‌تقویت دستگاه سرکوب داخلی بپردازد. اما حتی در این شرایط دشوار داخلی، باید روشن باشد که رئیسی حاضر به‌مصالحه در مذاکرات اتمی نیست و در اولین مصاحبهٴ خود با رسانه‌ها، او به‌صراحت اعلام کرد که غرب باید همهٔ امتیازات یک‌طرفه را بدهد. با این حال، این سؤال هم‌چنان باقی است که حتی اگر او مصالحه در موضوعاتی مانند اتمی، موشکهای بالستیک، فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده در منطقه کند، این سؤال هم‌چنان باقی است: آیا اروپا باید به‌اصول دمکراتیک و حقوق‌بشری خود پشت کند و با کسی گفتگو کند که یک جنایتکار علیه بشریت است؟ مطمئنم پاسخ منفی است یا دست‌کم امیدوارم.



اتحادیهٔ اروپا تحریمی را علیه هیچ فردی از (رژیم) ایران به‌خاطر نقض حقوق‌بشر از سال۲۰۱۳ اعمال نکرده.


- یعنی از زمان انعقاد توافق موقت در مورد برنامهٔ اتمی (رژیم) ایران- آن‌هم به‌رغم نقض‌های عمده، مانند مواردی که در گزارش سازمان ملل در مارس امسال منتشر شد، اما اتحادیهٔ اروپا چندین‌بار (حکومت) تهران را به‌دلیل نقض حقوق‌بشر محکوم کرده است.


در همین ماه آوریل۲۰۲۱ بعد از ۸سال سکوت، پارلمان اروپا رأی داد که تحریم‌هایی علیه (رژیم) ایران اعمال شود، آن‌هم در چارچوب یک نظام جدید جهانی حقوق‌بشر که قانون مگنیتسکی اتحادیهٔ اروپا نام دارد و توسط شورای وزیران در ماه دسامبر مقرر شد. این شورا سپس تصمیم گرفت به‌تمدید اقدامات محدودکنندهٴ خود در پاسخ به‌نقض جدی حقوق‌بشر در ایران تا ۱۳آوریل۲۰۲۲ بپردازد؛ با افزودن ۸نفر و ۳نهاد به‌لیست تحریم‌ها به‌خاطر نقش آنها در واکنش خشونت‌آمیز به‌تظاهرات نوامبر۲۰۱۹ (آبان۹۸) در ایران. این لیست هم‌اکنون شامل ۸۹فرد و ۴نهاد است. همکاران عزیز، ما نمی‌توانیم فراموش کنیم که با چه کسانی سر و کار داریم. رژیم ایران حکومتی است که به‌سرکوب مخالفان با استفاده از مجازات مرگ می‌پردازد. آنها به‌اعدام ورزشکاران و روزنامه‌نگاران و حتی نوجوانان در ابعاد گسترده می‌پردازند.



من در این‌جا می‌خواهم حمایت صادقانهٴ خودم را از نخست‌وزیر اسلوونی یانشا ابراز کنم که توسط سناتور لیبرمن نیز مورد حمایت قرار گرفت.


ما باید اقدام کنیم تا رئیسی تحت تحقیق توسط دادگاه بین‌المللی عدالت قرار گیرد، به‌خاطر جنایت علیه بشریت از جمله قتل، ناپدیدسازی اجباری و شکنجه.


ممکن است گفته شود که ما به‌صفت اروپاییان چاره‌یی جز گفتگو با او نداریم، چون طرف‌حساب دیگری در ایران نداریم. اما در واقع، یک طرف‌حساب در ایران وجود دارد که می‌توانیم با آن گفتگو کنیم. اگر ما در کنار مردم ایران بایستیم که انتخابات ریاست‌جمهوری اخیر را تحریم کرده‌اند و نمی‌خواهند رئیسی رئیس‌جمهورشان باشد، آنگاه خواهیم دید که ایران یک جایگزین دمکراتیک دارد، یعنی شورای ملی مقاومت ایران. بیایید در کنار آنها و ملت ایران بایستیم و بیایید با هم این استبداد دینی را وادار کنیم که بفهمد اروپا چشمشان را بر روی جنایاتی که این رژیم انجام می‌دهد نخواهد بست، به‌ویژه جنایات رئیسی.


و ما می‌دانیم که زندگی تحت انقیاد چه‌معنایی دارد. بار دیگر برای مردم ایران بهترین آرزوها را دارم و لطفاً بدانید که لیتوانی همیشه در کنار شما خواهد ایستاد. متشکرم که به‌سخنانم توجه کردید.



مطالب مرتبط


برنارد کوشنر وزیر خارجه فرانسه (۲۰۱۰) در گردهمایی جهانی ایران آزاد

خانم مریم رجوی: استراتژی بمب، موشک و جلاد محکوم به شکست است

لطفا به اشتراک بگذارید: