پرده‌برداری از مجسمه فرودسی در تهران ـ در گذر زمان ـ برخی وقایع نیمه دوم خرداد ماه

در گذر زمان ـ برخی وقایع نیمه دوم خرداد ماه ـ پرده‌برداری از مجسمه فرودسی در تهران ـ ۱۰خرداد۱۴۰۰

 

نگاهی به تاریخ، هنر و علوم گذشته و نیز فرهنگ پشت سر بشریت امروز


۱۷ خرداد ۱۳۳۸ با برپایی مراسمی باشکوه از مجسمه ابوالقاسم فردوسی در میدان فردوسی شهر تهران پرده‌برداری شد. تردیدی نیست که فردوسی بیش از هر کس دیگر به ایران و ایرانی خدمت بی‌شائبه کرده است. فرق فردوسی با سایر ایران دوستان بنام، در این بوده است که بدون چشمداشت عمر خود را وقف خدمت به وطن و زبان فارسی کرد. او به سال۱۰۲۰ در توس درگذشت و ایرانیان هر روز که می‌گذرد بیشتر متوجه عمق و عظمت خدمات بی‌دریغ فردوسی می‌شوند.پرده‌برداری از مجسمه فرودسی در تهران ـ در گذر زمان ـ برخی وقایع نیمه دوم خرداد ماه

مهرماه سال۱۳۱۳ کار نوسازی آرامگاه فردوسی در توس پس از شش سال به پایان رسید و بیستم این ماه طی مراسمی کم‌نظیر با حضور رضا خان و مستشرقین و ایران‌شناسان سراسر جهان، ادیبان کشور و مقامات فرهنگی و دولتی گشایش یافت. ایران‌شناسان شرکت‌کننده در مراسم ضمن قطعنامه‌یی به فردوسی لقب «میهن‌دوست‌ترین ایرانیان» داده شد که عمر خود را داوطلبانه صرف خدمت به ایران، تاریخ آن و زبان پارسی کرد و تاریخ ایران (شاهنامه) را به شعر درآورد.

این ساختمان در سال۱۳۳۸ تعمیر و تزئینات آن افزوده شد. مورخان متفقاً ابوالقاسم فردوسی را تنها فرد در سراسر تاریخ بشر خوانده‌اند که بدون هر گونه دریافت، همه عمر خود را صرف زنده کردن تاریخ وطنش (ایران)، خصلت‌های نیک هموطنان (ایرانیان) و زبان نیاکان (زبان پارسی) و شناساندن فرهنگ و تمدن کهن میهنش کرد و به‌نوشته مرحوم دکتر رضا‌زاده‌شفق، ۶۰هزار بیت شعر گفت تا شکوه ایران باقی بماند و باعث افتخار و دلگرمی نسل‌های بعد باشد تا بدانند که چه میراثی گرانبها و باعظمت برایشان باقی مانده است و با همه توان بکوشند که این میراث هم‌چنان سربلند و بزرگ و عزیز باقی بماند. فردوسی برای به نظم درآوردن تاریخ ایران، اسناد فراوان خواند که خود او گفته است:

«بسی رنج بردم بسی نامه (مکتوب و سند) خواندم- ز گفتار تازی (اسنادی که به زبان عربی نوشته شده بود) و از پهلوانی (اسنادی که به پارسی دوران اشکانی و ساسانی بود)».

مطالب مرتبط


ترور راجیو گاندی نخست‌وزیر هند ـ در گذر زمان ـ برخی وقایع نیمه اول خرداد ماه

پر سوم سیمرغ- شاهنامه فردوسی

لطفا به اشتراک بگذارید: